Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Ένα απαραίτητο by-pass στον Πολάκη

Μου είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσω τη λογική του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη που επετέθη με βαριές και προσβλητικές φράσεις εναντίον του τετραπληγικού Στέλιου Κυμπουρόπουλου, υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας επειδή διορίστηκε επιμελητής Β’. στο ΕΣΥ ως ανάπηρος. Και ο κ. Πολάκης , που είναι πλέον επιβεβαιωμένο ότι ο εγκέφαλός του δεν επικοινωνεί άμεσα με το στόμα του, έχει το δικαίωμα – το οποίο άλλωστε εξασκεί συχνότατα ενεργώντας ως ένα περίεργο είδος κοινωνικοπολιτικού προβοκάτορα για το καλό του κόμματός του- να επιτίθεται, να κριτικάρει, να σχολιάζει τον οποιονδήποτε ΚΑΙ τον οποιονδήποτε Στέλιο.  Όχι όμως τον συγκεκριμένο Στέλιο, τον τετραπληγικό γιατρό που το 1999, ως αριστούχος, παρέλασε σημαιοφόρος επάνω στο αμαξίδιό του και διορίστηκε στο ΕΣΥ επειδή έχει το δικαίωμα, ένα από τα ελάχιστα δικαιώματα που έχουν οι ανάπηροι σ΄αυτό τον τόπο, το μοναδικό ίσως δικαίωμα που έχουν οι ανάπηροι επιστήμονες.

Δεν θα γίνω τιμητής προσωπικά του κ. Πολάκη, ούτε πολύ περισσότερο υπερασπιστής του Στέλιου ο οποίος είναι και φίλος μου. Αλλά έχω το δικαίωμα να στηλιτεύω πράξεις και συμπεριφορές απ΄όπου κι αν προέρχονται, οι οποίες θυσιάζουν για το κομματικό συμφέρον κάθε έννοια δικαιοσύνης, κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και ευπρέπειας.

Χρειάζεται μεγάλο θράσος για να επιτεθείς εναντίον ενός ξεχωριστού ατόμου όπως ο Στέλιος και να στηλιτεύσεις την άσκηση εκ μέρους του τού δικαιώματος να θέλει να ζήσει.  Μπορεί να υπαγορεύεται αυτή η στάση του Πολάκη από κάποια πολιτική στρατηγική, ενδεχομένως και κάποια «συμφωνία» ή «εντολή επιθετικότητας » από το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι όμως δυνατόν να διανοηθεί κανείς ότι ο κ. Τσίπρας είπε στον Πολάκη να επιτεθεί με τέτοιο τρόπο σε έναν νέο, ανάπηρο «ήρωα της ζωής»  μόνο και μόνο επειδή ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να τον εντάξει – και πολύ καλά έκανε- στο Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός του; Τι σημαίνει αυτό; Ότι τον ήθελε και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρόλαβε ο Μητσοτάκης; Και λοιπόν; Θα τα ξεθεμελιώσουμε όλα σ αυτό τον τόπο μέσω της ιδιότυπης και ιδιόρρυθμης τακτικής του «Πολακισμού»;

Αρνούμαι να δεχτώ ότι ο πρωθυπουργός ήταν εν γνώσει. Και θεωρώ ότι κάποια στιγμή, αν δεν τον στείλει στο σπίτι του – κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει εδώ και πολύ καιρό- θα έπρεπε να έχει ήδη δώσει εντολή σε κάποιον «υδραυλικό» του Μαξίμου να βάλει τον Πολάκη στο νοσοκομείο ( του ΕΣΥ βέβαια, όχι ιδιωτικό) , να του κάνουν γενική αναισθησία και να του τοποθετήσουν κάποιου είδους μπαι πας  που να συνδέει ένα πομποδέκτη στον εγκέφαλό του που θα στέλνει οδηγίες υπό τον τύπο σημάτων στο στόμα του.

«Πέστο αυτό Πολάκη… μην το πεις αυτό Πολάκη» δηλαδή. Γιατί τέτοιες ακραίες ενέργειες και δηλώσεις μόνο κακό – και μεγάλο κακό-  μπορεί να κάνουν στον ίδιο τον Τσίπρα.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::