Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα.

Διάβασα τις τελευταίες μέρες διάφορες αναλύσεις , απ΄ αυτές  που οι σκεπτικιστές θεωρούν  ότι  «φέρουν άρωμα Μαξίμου», ότι δηλαδή πρόκειται για αναλύσεις που γράφονται περίπου «συντεταγμένα» , βασισμένες σε γραμμές που εκπορεύονται από κάποιο επιτελείο της κυβέρνησης  εν όψει κινήσεων που θα γίνουν και αποφάσεων που θα ληφθούν και οι οποίες αποσκοπούν στην τόνωση του ηθικού των «παραπονεμένων» πολιτών. Και αυτές οι αναλύσεις, συνήθως ακολουθούνται από δημοσκοπήσεις μεσαίου μεγέθους οι οποίες δείχνουν ότι  η κυβέρνηση – η σημερινή αλλά και κάθε κυβέρνηση- εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του κόσμου.

Όλα αυτά, μαζί με κάποιες εξαγγελίες και κάποιες «διαρροές» συμβαίνουν και τώρα. Για παράδειγμα, διαβάζω άρθρα με τίτλους όπως  «Σχέδιο- ανάσα για την ελληνική οικονομία ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης»  ή για «υπό κατάρτιση ολιστικό σχέδιο για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας». Tώρα που αίρονται τα περισσότερα “covid 19 μέτρα”. Tώρα που  μάθαμε ότι δεκάδες δις ευρώ κατευθύνονται – με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- προς την Ελλάδα. Τώρα που μαζί με το ΕΣΠΑ, τα ποσά του Ευρωπαικού Ταμείου Ανάκαμψης μπορεί να φτάσουν τα 50 δισ. ευρώ για επόμενα χρόνια. Τώρα που όλοι οι Υπουργοί δεσμεύονται ότι οι κάθε λογής «δικαιούχοι» αποζημιώσεων, εισφορών, επιστροφών, αναδρομικών θα πάρουν ΟΛΑ όσα τους έχουν διαβεβαιώσει ότι θα πάρουν. Όλα αυτά, είναι επίθεση. Όλα τα προηγούμενα, αναλύσεις, τηλεοπτικές παρουσίες, δημοσκοπήσεις, είναι άμυνα.

Μέσα σ΄ αυτό το κλίμα, ακούμε για ειδική επιτροπή οικονομολόγων και άλλων κορυφαίων επιστημόνων υπό τον νομπελίστα κ. Πισσαρίδη που εκπονεί  συνολικό σχέδιο για την βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση του πακέτου των 32 δισ. ευρώ . Ακούμε επίσης για τον νέο επικεφαλής Δημιουργικού στην προεδρία της κυβέρνησης, τον  σχετικά νέο, Έλληνα της Διασποράς,  Στηβ Βρανάκη με καριέρα  σε  Google, Apple, Amazon, NASA, Hνωμένα  Έθνη και UNICEF. Και μπορεί ο όνομα του κ. Βρανάκη να το πρωτο-ακούσαμε γύρω στα τέλη Οκτωβρίου, τώρα όμως μάθαμε , ότι θα ανασχεδιάσει το νέο brand της χώρας. Κυρίως, θα «ανασχεδιάσει» τον Ελληνικό Τουρισμό.

Ολοκληρώνω τη σκέψη μου – θεωρώντας  θετικές τις  επιλογές προσώπων- αναφέροντας  το ερωτηματικό μου :  Αφού υπάρχουν αυτές οι σκέψεις, αυτοί οι προσανατολισμοί, αυτοί οι καινούργιοι άνθρωποι, , αυτό το «θηριώδες» ποσό του Ταμείου Ανάκαμψης , γιατί χρειάζονται αυτές οι συνεχείς δημοσκοπήσεις, αυτές οι συνεχείς διαβεβαιώσεις για τήρηση των δεσμεύσεων, αυτές  οι «διαρροές» περί ανασχηματισμού , αυτές οι –αβάσιμες όπως αποδεικνύεται-  φήμες περί πρόωρων εκλογών; Γιατί χρειάζεται αυτή η « αμυντική διάταξη» ;

Υπάρχουν άραγε στο Μαξίμου άνθρωποι της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού που δεν βλέπουν, δεν «μυρίζουν», δεν αισθάνονται την υπεροχή   της σημερινής κυβέρνησης , δεν την αξιολογούν – ή και δεν την πιστεύουν-  και τον συμβουλεύουν  να βγαίνουν βουλευτές στις τηλεοράσεις – σαν να μην έχουν άλλη δουλειά να κάνουν- και να  λένε και να ξαναλένε αυτά που λ΄’εει ο πρωθυπουργός, να φθείρονται  και - αρκετές φορές- να υποπίπτουν σε ολισθήματα; Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι τις χρειάζεται τις δημοσκοπήσεις και τις ελεγχόμενες αναλύσεις; Υπάρχουν – τελικά-  άνθρωποι που φοβούνται;

Βεβαίως, ουδείς δικαιούται να εφησυχάζει. Ωστόσο οι κινήσεις  της  κυβέρνησης μόνο φόβο για το άμεσο μέλλον δεν δείχνουν. Προσωπική άποψη : Δεν αντέχω  άλλους υπουργούς και βουλευτές και επικοινωνιολόγους να προσπαθούν να δημιουργήσουν  τεχνητές άμυνες. Επίθεση χρειάζεται. Το λέει και το  «όπιο του λαού», το ποδόσφαιρο : Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα. Εκτός κι αν  κυκλοφορούν και «δεύτερες σκέψεις» στη Νέα Δημοκρατία.

 
        
 
©2004-2024 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::