Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Just the two of us … για την πλάκα μας.

Κοιτάξτε….  για να μην τρελαθούμε…. μια  μπαλαφάρα για να «πέφτει γέλιο», να αναπαράγονται από τα άλλα Μ.Μ.Ε. τα ευτράπελα, να κάνει κάποια «νουμεράκια» το κανάλι που το προβάλλει και να το διασκεδάζουν και οι συμμετέχοντες  ήταν πάντα αυτό το  J2US, αυτός ο ελληνικός τηλεοπτικός «διαγωνισμός»  τραγουδιού  με επαγγελματίες καλλιτέχνες  , ζευγάρια με κάποιους γνωστούς ανθρώπους  που αυτοσαρκάζονταν τραγουδώντας.  Όπως τραγουδούσαν τέλος πάντων.

Αρχικά προβλήθηκε  με αρκετή επιτυχία-  και παρουσιαστή τον  Καπουτζίδη και μετά τη Μακρυπούλια -  από το Mega   το  2010 , το  2011 και το 2014 για να καταλήξει στο OPEN, δεύτερη σαιζόν φέτος το χειμώνα. Είπαμε: Μια μπαλαφάρα ήταν. Και είναι μια  λέξη που σημαίνει  «χοντροκομμένο» αλλά και « μαύρο»  χιούμορ και πλάκα , κάτι βέβαια που πολλές φορές απέβαινε  εις βάρος των διαγωνιζομένων που ήξεραν ότι δεν τραγουδούν σωστά και το διασκέδαζαν αλλά όταν έπρεπε να αποχωρήσουν, στεναχωριόντουσαν.

Αντιγραφή του βρετανικού τηλεοπτικού διαγωνισμού του BBC  που το έβγαλε στον αέρα το 2006 και μετά το «πέρασε» στο BBC Worldwide για να το μεταδίδουν και σε άλλες χώρες, όπως το 2010 η Ελλάδα. Ομολογώ ότι δεν ξέρω αν άλλες χώρες που το προέβαλαν έκαναν δική τους παραγωγή,  με «ντόπια ταλέντα» ( κάτι πολυδάπανο αλλά πιο ενδιαφέρον λόγω «ντόπιων» συναγωνιζόμενων)  αν το έπαιζαν υποτιτλισμένο, όπως ας πούμε το αμερικάνικο και το βρετανικό παρόμοιο «Αμερική Έχεις ταλέντο». Ένα ήταν βέβαιο: Μια «μπαλαφάρα» ήταν κι εκεί, με «χοντράδες»  εις βάρος των πασίγνωστων ποδοσφαιριστών, επιστημόνων, μέχρι και βουλευτών και ελάχιστες εξαιρέσεις τραγουδιστικών ταλέντων που ξεπήδησαν.

Ήταν κάτι σαν μια «μουσική ψυχαγωγική κωμωδία» που έκανε και υψηλά νούμερα. Πάντως ένα ήταν σίγουρο: Δεν ήταν ποτέ «talent show». Μπαλαφάρα ήταν που ωστόσο κρατούσαν σε κάποιο επίπεδο οι κριτές, το χιούμορ των διαγωνιζομένων που αυτοσαρκάζονταν και κάποιες απρόσμενα επιτυχημένες εμφανίσεις άσχετων με το τραγούδι συμμετεχόντων.

Η προσπάθεια του OPEN να βρει ένα λαικό θέαμα που θα του πρόσφερε κάποια «νούμερα», ήρθε στα χέρια του Νίκου Κοκλώνη , ενός  ευγενικού και συνεπούς ανθρώπου, ο οποίος, από πλευράς παραγωγής έκανε μια πολύ καλή δουλειά, «στήνοντας» μια αξιοπρεπέστατη τηλεοπτικά αλλά και ακριβή παραγωγή. Γι αυτό και συνεχίζεται για δεύτερη σαιζόν.

Εκεί, το «έχασαν». Γνωστούς, καλούς τραγουδιστές δεν μπόρεσαν να βρουν παρά μόνο ελάχιστους, ο ίδιος ο παραγωγός αποφάσισε ,χωρίς να είναι καλλιτέχνης, να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο- ξεχνώντας μερικές πολύ καλές του δουλειές – κυρίως ταξιδιωτικές- που είχε κάνει  και παίρνοντας ένα ρόλο που δεν του ταιριάζει : Ήθελε να τραγουδάει ( εντελώς φάλτσα), να κάνει αστειάκια( χωρίς χιούμορ), να επιλέγει «τραγουδιστικές καρικατούρες» ως συμμετέχοντες, ακόμη και να επιλέγει ο ίδιος τα τραγούδια που θα ερμήνευαν, μέχρι και να κατεβαίνει από τον …. Ουρανό δεμένος με σχοινιά.

Και το τελευταίο: Τα μέλη της «κριτικής» επιτροπής,  αξιοπρεπέστατοι άνθρωποι και καλλιτέχνες  με τη δική τους ιστορία και διαδρομή – ο Σταμάτης Φασουλής και η Δέσποινα Βανδή κατά κύριο λόγο αλλά και η Μαρία Μπακοδήμου και η Βίκυ Σταυροπούλου-  που πείστηκαν να παίξουν αυτό τον άχαρο ρόλο, «καθοδηγήθηκαν» να βαθμολογούν «ευγενικά» και να «παίζουν» με τα φάλτσα, τις παραφωνίες και τις ακρότητες των «συμμετεχόντων /διαγωνιζομένων, τουλάχιστον για να μην τους θίγουν. Δέχτηκαν. Για τους δικούς τους λόγους.

Ειλικρινά: Τι να πει η Βανδή και ο Φασουλής  και πώς να «βαθμολογήσει» τον  γλυκύτατο κατά τα άλλα και θαυμάσιο επαγγελματία στο είδος του Τρύφωνα Σαμαρά  όταν δεν μπορεί να πει ούτε μια νότα σωστή, ούτε να κάνει έστω μια κίνηση αρμονική χωρίς να τον θίξει;

Στην πρώτη εκπομπή, γελάσαμε. Στη δεύτερη… έτσι κι έτσι. Και στην τρίτη αναρωτηθήκαμε γιατί συνεχίζει να παρουσιάζει αυτή τη μπαλαφάρα ο Κοκλώνης που του στοιχίζει και ένα κάρο λεφτά;  Όσο για τους επαγγελματίες τραγουδιστές που παίρνουν μέρος (φέτος έχουμε  Πανταζή, Χολίδη,  Ζόζεφιν,  Γωγώ Τσαμπά,  Γιώργο Τσαλίκη, μέχρι και τη σπουδαία Σαπουντζάκη)  τι να πω;  Φταίει ο covid 19.

 

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::