Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Οι Έλληνες δουλοπάροικοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ άλλα να πληρώσουν.- Άρθρο στη "Νέα Εγνατία"

Υπάρχει λοιπόν «υστέρηση εσόδων» σε σχέση με το στόχο που είχαν θέσει οι …θεματοφύλακες / «προστάτες» της Ελλάδος , εσωτερικού και εξωτερικού, για τον Ιανουάριο του 2013. Διαπιστώθηκε, ανακοινώθηκε, έγιναν κάποιες βλακώδεις προσπάθειες να …ελαφρώσει το κλίμα αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν ότι απ΄ αυτά που οι Φωστήρες είχαν προυπολογίσει ότι θα έμπαιναν στα Δημόσια Ταμεία , βγαίνοντας ταυτόχρονα από την τσέπη των νεοελλήνων μεροκαματιάρηδων – κατά πλειοψηφία- , ήταν κατά 7% λιγότερα. Και μάλιστα, σε σχέση με τον προηγούμενο Ιανουάριο, η πτώση ήταν της τάξης του 16%.

Γιατί εμένα μου φαίνεται λογικό τη στιγμή που για την τρομερή ομάδα τροικανών και Στουρνάρα φαίνεται αδιανόητο;

Εσείς τι πιστεύετε; Μπορούν οι πολίτες να πληρώσουν κι άλλους φόρους και … οφειλές προς το δημόσιο; Μήπως δεν έχουν να πληρώσουν; Μήπως δεν θέλουν ; Ή μήπως κρίνουν ότι προέχει η κάλυψη των βιοτικών αναγκών τους; .

Και ποια είναι η γνώμη σας στις διαπιστώσεις- βαρόμετρο ότι « η κατανάλωση βυθίζεται, οι πολίτες δεν καταναλώνουν, χωρίς κατανάλωση δεν λειτουργεί η οικονομία και δεν υπάρχουν δημόσια έσοδα» ;

Κάπου διάβασα ότι οι διαπιστώσεις αυτές έχουν «προκαλέσει σοκ στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση καθώς αντιλαμβάνονται ότι τα περιθώρια στενεύουν». Μα το Θεό, δεν το πιστεύω ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί είναι τόσο ανόητοι ώστε να μην ξέρουν πώς κάποια στιγμή, τα εκατομμύρια των Ελλήνων νέο-δουλοπάροικων (δουλοπάροικος =γεωργός που καλλιεργούσε τα κτήματα του φεουδάρχη) θα σταματούσαν να πληρώνουν φόρους, εισφορές, χαράτσια και τα τοιαύτα διότι δεν θα είχαν πλέον να πληρώσουν.

Τους μείωσαν τους μισθούς, τους έκοψαν τις συντάξεις, τους ξαναμείωσαν τους μισθούς, τους ξανα-έκοψαν τις συντάξεις, τους εξανέμισαν τις οικονομίες, τους κατέστρεψαν την ελπίδα, έκαναν απολύσεις, ξανάκαναν απολύσεις, έβαλαν διπλούς φόρους, πρόσθεσαν ειδικές εισφορές, στραγγάλισαν τους μικροεπιχειρηματίες, νέκρωσαν την αγορά, έβαλαν φόρο στην ιδιοκατοίκηση…τι στο διάολο; Περίμεναν δηλαδή ότι αυτοί οι «Άθλιοι της Ελλάδας» θα συνέχιζαν να πληρώνουν;

Και το εκπληκτικό: Σε σύσκεψη στο Μαξίμου, Σαμαράς , Βενιζέλος και Κουβέλης, άκουσαν έκπληκτοι τον Υπουργό Οικονομικών Στουρνάρα να τους παρουσιάζει σχέδιο για τη φορολογία των ακινήτων που προβλέπει ετήσια έσοδα 3.2 δις ευρώ .

«Μα αυτό είχαμε ζητήσει να μετατεθεί χρονικά. Η κοινωνία δεν το αντέχει» του είπαν.

Και οι «κακές γλώσσες» λένε ότι ο Στουρνάρας, με τις πλάτες της τρόικας, τους αγνόησε επιδεικτικά και τους προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να βγει με άλλο τρόπο το πρόγραμμα.

Το ότι ο Στουρνάρας και η τρόικα ζουν στον κόσμο τους, αγνοούν τους πολιτικούς και αδιαφορούν αν ζήσουν ή πεθάνουν οι Έλληνες και η Ελλάδα το ξέραμε. Αλλά δεν τους ψηφίσαμε. Αυτό που δεν ξέραμε – απλώς το φανταζόμασταν σαν εφιάλτη- ήταν ότι η ελληνική «κυβέρνηση» , που την ψηφίσαμε, δεν κυβερνά ούτε το πάρκινγκ της πολυκατοικίας της.

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::