Ουμπέρτο Εκο:
Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο.
Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.

στη Βουλήμε τη Βίκυμε τη Βίκυ, την Παυλίνα, το Λάμπροστο Δήμο

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, είναι δημοσιογράφος - συγγραφέας και πρώην Bουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Αθηνών( 2004 - 2007 . Είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων από το 2010. "Επιστρατεύτηκε" από τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά ως υποψήφιος στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 αλλά δεν εξελέγη. Έκτοτε, δεν κλήθηκε να προσφέρει τις οποιεσδήποτε υπηρεσίες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παραμένει Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων.

Δημοτικές Εκλογές .

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας,εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων το 2010 με την Παράταξη "Αθήνα - Πόλη τη Ζωής μας", του Νικήτα Κακλαμάνη. Επανεξελέγη το 2014 με την παράταξη Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Στις 29 Απριλίου 2015, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Χρ. Τεντόμα και Θ. Πλεύρη, ανεξαρτητοποιήθηκε. Αφού τους ακολούθησε η πλειοψηφία των εκλεγμένων κοινοτικών συμβούλων, ίδρυσαν την εκτός Δημοτικού Συμβουλίου Παράταξη και πολιτική ομάδα  "Αθήνα είμαστε εμείς" και δραστηριοποιούνται πολυποίκιλα αλλά αυτόνομα στην Αθήνα. Στις 28 Απριλίου 2017, ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ασφαλιστικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Αυτοδιοίκησης

Συνταξιούχος δημοσιογράφος από το 2004.

Αναγκαστικά συνταξιούχος δημοσιογράφος από το 2004, μετά το 2008 συνέχισε να εργάζεται με όποιο νόμιμο και συμβατό  τρόπο σε διάφορα Μ.Μ.Ε. Ύστερα από τέσσερα χρόνια Σύμβουλος Έκδοσης του περιοδικού CRASH και την εφημερίδα ΧΩΡΑ, από τον Οκτώβριο του 2012, παρουσίαζε από το κανάλι ART tv την πολιτική εκπομπή "Τα Πάντα Ρει" και αργότερα, το "Εναλλακτικό Δελτίο". Μετά τις εκλογές του 2015 , επέστρεψε στο περιοδικό CRASH και άρχισε να αρθρογραφεί καθημερινά στο ειδησεογραφικό portal CRASHonline.gr και το διαδικτυακό περιοδικό dossier.gr. και να εργάζεται ως Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας "Ανεξαρτησία". Αποχώρησε από τις Εκδόσεις Τράγκα το καλοκαίρι του 2016. Συνέχισε να συνεργάζεται με Εκδοτικούς Οίκους.

Έχει γράψει δέκα μυθιστορήματα και πολλά άλλα βιβλία, τα περισσότερα των οποίων έχουν κυκλοφορήσει με την έκδοση Κυριακάτικων ή Σαββατιάτικων εφημερίδων. Έχει επίσης γράψει μελέτες, στίχους, θεατρικά και περίπου 2.500 άρθρα και αναλύσεις και επίκαιρα αναγνώσματα σε εφημερίδες και περιοδικά. 

- Το βιβλίο του"Πολεμικές Αποζημιώσεις και Κατοχικό Δάνειο "κυκλοφόρησε ως ειδική ιστορική καταγραφή, στη σειρά "Τετράδια Ιστορίας" της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Παρασκήνιο" της 15/2/ 2014.

-Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 ,στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του «Άσπρο Πουκάμισο και Κόκκινα παπούτσια» των Εκδόσεων "Εντύποις". 

Από το Νοέμβριο του 2016 ως τον Νοέμβριο του 2017 συνεργάστηκε με τον Εκδοτικό Οίκο Εμπειρία και επιμελήθηκε της έκδοσης άνω των 20 βιβλίων αλλά η συνεργασία διεκόπη χωρίς προφανή λόγο.

Τρία μυθιστορήματά του, το "Απόψε θα σου ορκιστώ πως σ αγαπάω" , "Η Αφροδίτη της Ανάφης"  και "Η Κυρία Μέλπω" επανακυκλοφόρησαν ως Ειδικές Προσφορές με τις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ και Ελεύθερος Τύπος.

Στις τελευταίες του συνεργασίες με την "Εμπειρία", επιμελήθηκε της επανέκδοσης των σπουδαίων βιβλίων : Α. του συγγράμματος παγκόσμιας φήμης του  Βίλχελμ Ράιχ "Μαζική Ψυχολογία του Φασισμού" και Β. του μυθιστορήματος του Φλομπέρ "Μαντάμ Μποβαρί". Τα βιβλία είναι προ πολλού έτοιμα προς έκδοση. 


  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Γιατρέ μου, μήπως πρέπει να με δει κάποιος γιατρός;

Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η περίοδος που ζούμε. Πολιτικά. Και κοινωνικά. Και είμαι κυριολεκτικά ευτυχής που μπορώ να παρακολουθώ τις εξελίξεις, τις κινήσεις, τις δηλώσεις και το παρασκήνιο από κάποιαν απόσταση. Είμαι – και αισθάνομαι- ελεύθερος, δεν έχω δεσμεύσεις, δεν «χρωστάω» τίποτα και σε κανέναν και μπορώ να στέκομαι ακριβώς «στη μέση», να βλέπω, να διαπιστώνω και όταν με ρωτάνε τη γνώμη μου – οι απλοί άνθρωποι στο δρόμο, στο καφενείο, στην εκκλησία ή στο τρόλει- να τη λέω χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι απέχω. Αντιθέτως. Τώρα είμαι πολύ πιο ισχυρός από τότε που είχα ενεργό συμμετοχή στις πολιτικές/κομματικές  εξελίξεις διότι τώρα, ουδείς πρόκειται να μου κουνήσει το δάχτυλο. Έτσι κι α...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Εποχή Τραμπ : Στα χέρια της επιχειρηματικής ολιγαρχίας και το Διαδίκτυο.

Μια είδηση που έπεσε μάλλον τυχαία «στα χέρια μου», καθώς μέσα στην ειδησεογραφική φτώχια της γιορτινής περιόδου που άρχισε  ελάχιστα είναι τα ενδιαφέροντα θέματα που αναδεικνύονται  είναι αυτή που επιβεβαιώνει τους φόβους για «τέλος στην ουδετερότητα του Διαδικτύου στις ΗΠΑ».  Και λέω «επιβεβαιώνει τους φόβους» γιατί το ζήτημα  συζητείται αρκετές  εβδομάδες  και τώρα, με απόφαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής  Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών ( FCC) οριστικοποιείται αυτό που όλοι  οι «μεσαίοι» χρήστες του διαδικτύου στην Αμερι...

  Βιογραφικό
Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα
  Αρχική
1η Σελίδα (κάτω από τα παράθυρα)

  1η Σελίδα (κάτω από τα παράθυρα)
1η Σελίδα (κάτω από τα παράθυρα)
  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Δεν είμαστε καθόλου εντάξει

Αυτά, τα παρακάτω, τα λίγα αλλά ουσιώδη, είπα στην Εκδήλωση που οργανώσαμε την Παρασκευή, 1η Δεκεμβρίου στον Ιανό, ως "Η Αθήνα είμαστε εμείς", Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία για την Αθήνα. Τα είπα σε ακροατήριο που γνωρίζει. Μπροστά στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Τα είπα ανοιχτά και δημόσια όπως τα έλεγα και τα λέω και στο Κοινοβούλιο και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και σε δεκάδες άρθρα και σχόλια επί πολλά χρόνια. Κι αυτά και άλλα πολλά για την Οδική Ασφάλεια, για την Κυκλοφοριακή Αγωγή, για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για τους επιπόλαιους, αλαζόνε...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Το αστείο τέλειωσε. Κανείς δεν …γελάει πια

Μέσα στις φωνές και τις κραυγές απόγνωσης και τις διαμαρτυρίες για τα χιλιάδες λάθη στα αναδρομικά των συνταξιούχων,  με το παλιό αριστερό σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» να έχει γίνει « Δεν θα μείνει σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη», με το Ειρηνοδικείο να έχει μεταβληθεί από τα χημικά και τα ΜΑΤ σε «Εξάρχεια», με την τραγωδία της Μάνδρας να διαιωνίζεται μέσα στις λάσπες  από το ενεργό «τέρας της γραφειοκρατίας», με τους φοιτητές  να τρώνε ξύλο και δακρυγόνα επειδή ζητούσαν θέρμανση , ζεστό νερό και  καθαριότητα στις Φοιτητικές εστίες, με την Υπόθεση Καμένου να έχει αναστατώσει την κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο και την Κοινωνία, ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον απ΄ ευθείας αντιμέτωπος με τα ψέματά του, τις συμπεριφορές του, τη...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Που θα φτάσει αυτή η συνειδητή παραχάραξη της ιστορίας;

Τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές,  παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου του 2017, στις 10.30 το πρωί, δεν μπορώ να ξέρω πώς θα εξελιχθεί η κατάληψη του πολύπαθου Ανώτατου Ιδρύματος από τους «μπαχαλάκηδες» / αντιεξουσιαστές κι ούτε που ξέρω ποιους άλλους και η απόφασή τους να ματαιώσουν ( προς Θεού, όχι να «ακυρώσουν» όπως το είδα γραμμένο επιπόλαια ΚΑΙ σε εφημερίδες) τον παραδοσιακό εορτασμό.

Κακώς διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους όσοι διαμαρτύρονται για την απουσία Κράτους, την αδυναμία επέμβασης, την απραξία, την αδυναμία αλλαγής τετελεσμένων γεγονότων που επιβάλλουν ακταίες μειοψηφίες. Έχουν περάσει 44 χρόνια από το Νοέμβρη του 1973 και οι περισσότεροι – αν όχι όλοι- που ταμπουρώθηκαν στο Πολυτεχνείο...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Πως μπορούμε να γυρίσουμε στην «κανονικότητα»;

Επειδή πολλοί μιλάνε, γράφουν,  μιλάνε, κουτσομπολεύουν, μεταδίδουν αλλά και σχεδιάζουν προγράμματα στην τηλεόραση, αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω – διότι δεν ξέρουν όλοι ούτε είναι υποχρεωμένοι να ξέρουν- ότι δούλεψα στην τηλεόραση : Από το 1976 ως το 1994 στην ΕΡΤ, στις ειδήσεις, τα αθλητικά, τις εκπομπές και την παραγωγή, ενδιαμέσως από τον Αύγουστο του 1989 ως το Μάιο του 1990 στη δημιουργία του MEGA, επέστρεψα στην ΕΡΤ τον Ιούνιο του 1990, πήγα για δυο χρόνια στο New Channel, επέστρεψα και πά...

  Άρθρα σε άλλα έντυπα
Αδιέξοδα στις διεξόδους και διέξοδοι στα αδιέξοδα. Πάτε να με τρελάνετε;

Στον αρκετό ελεύθερο χρόνο που έχω πλέον μέσα στην ημέρα μου, διαβάζω αρκετές φορές άρθρα μου, συνεντεύξεις με σημαντικές προσωπικότητες, αφιερώματα, ιστορικές αναδρομές  που έγραφα πριν από 7-8-10-12 χρόνια, για διαφορετικά έντυπα, τότε που κάποια έντυπα πλήρωναν ακόμα τους αρθρογράφους  τους. Όχι πολλά λεφτά. Αλλά «κάποια» τέλος πάντων. Μαθαίνω απ΄ αυτά. Θυμάμαι. Ανανεώνομαι.

Διάβαζα λοιπόν τις προάλλες ένα σχετικά σύντομο άρθρο του 2010, με αφορμή μιαν «επέτειο»  όπου –τότε- έγραφα :

  « Περίπου σαν σήμερα, πριν από 167 χρόνια , η Ελλάδα έπ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Μας δίνουν εκατομμύρια και ΔΕΝ τα παίρνουμε

Μια ακόμη  από τις βαρύγδουπες, φιλολαικές και  «ευαίσθητες» εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα που έμεινε κενό γράμμα εκθέτοντάς τον ανεπανόρθωτα αφού αφορούσε μια τεράστια  και πολύ «ιδιαίτερη» κατηγορία ανθρώπων, τα μικρά παιδιά, του μικρούς μαθητές, μας θύμισε  ο καλός – και νεαρός- συνάδελφος Δημήτρης Μαρκόπουλος στο «Πρώτο Θέμα» γεμίζοντάς μας θλίψη και απογοήτευση αφού το κόστος του θα καλυπτόταν από Κοινοτικό Πρόγραμμα που ουδέποτε ζητήθηκε και φυσικά δεν απορροφήθηκε.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, αποκλειστικής κοινοτικής χρηματοδότησης που έμεινε αναξιοποίητο από  την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που πρόσφατα, στη φετινή Δ.Ε.Θ. μίλησε για νέο παραγωγικό μοντέλο στην αγροτ...

  Άρθρα σε άλλα έντυπα
Είναι πολύ χάλια ζωή μας, δεν συμφωνείτε;

Δεν περνάμε και τόσο καλά στην καθημερινότητά μας. Και είναι πολύ χάλια η ζωή μας, δεν συμφωνείτε; Ομολογώ ότι είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι τέτοια ματαιότητα να με περιβάλλει. Είναι και ότι πέρασαν τα χρόνια, άσπρισαν τα μαλλιά μου, μού συνέβησαν και κάποια δυσάρεστα θέματα υγείας, βλέπω την εξέλιξη εφαρμογής της πολιτικής της κυβέρνησης από  ενάμισυ κόμμα  που δε  ψήφισα αλλά δεν θα ήθελα ποτέ  να φτάσει σε τέτοια απαξίωση, δουλειές δεν υπάρχουν, λεφτά δεν υπάρχουν, επιχειρήσεις ισοπεδώνονται, η κοινωνική αδικία έχει «χτυπήσει κόκκινο», η νέα γενιά φεύγει στο εξωτερικό γα να επιβιώσει κι όταν τα λέω σε συζητήσεις, εισπράττω την αφελή απάντηση « Καλά κι΄ εσύ τι ανάγκη έχεις;»

  Άρθρα
Άρθρα σε άλλα έντυπα

Του Βαγγέλη Αυγουλά

Ανεξάρτητα του αν ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει- δικός του ο λογαριασμός τού πως και γιατί τον επέλεξε-  ως σύμβουλό του τον κ. Καρανίκα που δήλωσε : «Στα τσακίδια Εldorado και να μην στεριώσεις πουθενά», η απόφαση της Eldorado Gold  να ενημερώσει μέσ’ τα μαύρα χαράματα για την πρόθεσή της να αναστείλει την επένδυσή της στα ορυχεία χρυσού που λειτουργούν στη Χαλκιδική, τα αναπτυξιακά της σχέδια και τα περιουσιακά στοιχεία εξερεύνησης στην Ελλάδα αποτελούν πλήγμα στα σχέδια και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Η υπόθεση βέβαια έχει τρεις άξονες: 1. Την ξένη ...

  Άρθρα σε άλλα έντυπα
Η «παράδοση» και τα «έθιμα» δεν λένε πάντα τα σωστά.

« Έθιμο  η βαρβαρότητα; Σε γάμο στα Τρίκαλα καλεσμένοι χόρευαν κρατώντας στα χέρια τους έναν ζωντανό κόκορα».  Το διάβασα στο  iefimerida, σε αναδημοσίευση  από το trikalaola.gr που δημοσιεύει και φωτογραφία από την απίστευτη αυτή ιστορία που  αρκετοί -  από τους προσκαλεσμένους στο γλέντι- το διασκέδασαν πολύ, περήφανοι για τα ….έθιμα της περιοχής ( Τρίκαλα παρακαλώ). Μου προκάλεσε αηδία, σύγχιση, θλίψη και απογοήτευση αλλά και θυμό, όχι για το...


©2004-2018 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::