Ουμπέρτο Εκο:
Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο.
Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.

στη Βουλήμε τη Βίκυμε τη Βίκυ, την Παυλίνα, το Λάμπροστο Δήμο

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, δημοσιογράφος και συγγραφέας, πρώην Bουλευτής της Α' Περιφέρειας Αθηνών από το Μάρτιο του 2004 ως τον Σεπτέμβριο του 2007 και δεύτερος επιλαχών στις εκλογές του 2007, με τη Νέα Δημοκρατία, ύστερα από μια σύντομη συνεργασία με τον ΛΑ.Ο.Σ. δυο συμμετοχές του σε Εθνικές Εκλογές και την κατάταξή του ως πρώτου επιλαχόντος και τις δυο φορές , "επιστρατεύτηκε" από τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά και επέστρεψε στις τάξεις της. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, κατέλαβε την 7η θέση στην Α΄. Αθηνών αλλά η ήττα της Ν.Δ. την οδήγησε να εκλέξει μόλις 4 βουλευτές. Δεν εξελέγη.Δεν κλήθηκε να προσφέρει κάποιες υπηρεσίες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δημοτικές Εκλογές .

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, ήδη Δημοτικός Σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου , από το Νοέμβριο του 2010 με την Παράταξη "Αθήνα - Πόλη τη Ζωής μας", του Νικήτα Κακλαμάνη, επανεξελέγη το 2014 στο Δημοτικό Συμβούλιο με την παράταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου, ορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΝΔΑ και υπηρέτησε ως Γραμματέας του, μέχρι την παραίτησή του, τα Χριστούγεννα του 2016 .

Στις 29 Απριλίου 2015, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της Παράταξης Χρ.Τεντόμα και Θ.Πλεύρη, είχε αποχωρήσει από την παράταξη Σπηλιωτόπουλου. Ανεξαρτητοποιήθηκαν και οι τρεις τους και αφού τους ακολούθησε η πλειοψηφία των εκλεγμένων κοινοτικών συμβούλων, ίδρυσαν την εκτός Δημοτικού Συμβουλίου Παράταξη και πολιτική ομάδα  "Αθήνα είμαστε εμείς" με τη συμμετοχή 100 και πλέον νυν και τέως αιρετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και δραστηριοποιούνται πολυποίκιλα αλλά αυτόνομα στην Αθήνα.
Στις 28 Απριλίου 2017, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Καμίνη, ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ασφαλιστικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Αυτοδιοίκησης

Ως συνταξιούχος πλέον δημοσιογράφος εργάστηκε και εργάζεται με μερική απασχόληση σε διάφορα Μ.Μ.Ε. Από τον Οκτώβριο του 2012, παρουσίαζε από το κανάλι ART tv κάθε μέρα από Δευτέρα ως και Πέμπτη 14.00-15.00 την πολιτική εκπομπή "Τα Πάντα Ρει". Από τον Ιανουάριο του 2014 παρουσίαζε κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, στις 22.00 - 23.30, το "Εναλλακτικό Δελτίο". Μετά τις Δημοτικές Εκλογές,επέστρεψε στο ART με την εκπομπή "Δεύτερος Καφές", κάθε Σάββατο και Κυριακή 12.00-13.30. Στα τέλη Δεκεμβρίου όταν προκηρύχθηκαν εκλογές επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία και σταμάτησε τις εκπομπές. Μετά τις Εκλογές, επέστρεψε στο περιοδικό CRASH και άρχισε να αρθρογραφεί καθημερινά στο ειδησεογραφικό portal CRASHonline.gr και το διαδικτυακό περιοδικό dossier.gr. Αποχώρησε το καλοκαίρι του 2016 αφού 6 μήνες νωρίτερα είχε συμβάλει ως Σύμβουλος και εκ των αρχισυντακτών στην έκδοση της εφημερίδας "Ανεξαρτησία".

Έχει γράψει πολλά βιβλία, τα περισσότερα των οποίων έχουν εκδοθεί από εκδοτικούς οίκους ή έχουν κυκλοφορήσει με την έκδοση Κυριακάτικων ή Σαββατιάτικων εφημερίδων. Έχει επίσης γράψει μελέτες, στίχους, θεατρικά και περίπου 2.500 άρθρα και αναλύσεις και επίκαιρα αναγνώσματα σε εφημερίδες και περιοδικά. Δέκα από τα βιβλία του είναι μυθιστορήματα.

- Το Νοέμβριο του 2014 ολοκλήρωσε τη βιογραφία του Αλέξανδρου Αβραμίδη, σημαντικής πολιτικής προσωπικότητας της Μακεδονίας- του νομού Κιλκίς- (υφυπουργού Εθν. Αμύνης στις κυβερνήσεις Καραμανλή και Ράλλη) που έφυγε πρόσφατα απ΄τη ζωή .

- Το βιβλίο του"Πολεμικές Αποζημιώσεις και Κατοχικό Δάνειο "κυκλοφόρησε ως ειδική ιστορική καταγραφή, στη σειρά "Τετράδια Ιστορίας" της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Παρασκήνιο" της 15/2/ 2014.

Το Σεπτέμβριο του 2015, ολοκλήρωσε τη συγγραφή του Ειδικού Λευκώματος "Η Ιστορία του Κιλκίς" που κυκλοφόρησε από το Δήμο της πόλης.

-Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 ,στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του «Άσπρο Πουκάμισο και Κόκκινα παπούτσια».Στην παρουσίαση , με την παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη, του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, και με συντονιστές της παρουσίασης τα παιδιά του,Παυλίνα και Λάμπρο Κωνσταντάρα,  μίλησαν :Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σόνια Ζαχαράτου και ο επιμελητής της έκδοσης, εκπαιδευτικός και συγγραφέας , Στέλιος Κανάκης. 

Από το Νοέμβριο του 2016 συνεργάζεται με την "Εμπειρία Εκδοτική" ως διευθυντής της σειράς "Παγκόσμια Κλασική Λογοτεχνία" η οποία εκδίδει, ως ειδική προσφορά με την Σαββατιάτικη εφημερίδα "Επένδυση", βιβλία- αριστουργήματα που έμειναν στην ιστορία, με κριτικές σχόλια, βιογραφίες και ιστορικά και στοιχεία. Μερικά από τα βιβλία της σειράς ήταν οι "Λευκές Νύχτες" του Ντοστογιέφσκι, η "Δίκη" του Κάφκα, το "Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι" του Ουάιλντ, ο "Θάνατος του Ιβάν Ιλίτς" του Τολστόι, Ο "Υπέροχος Γκάτσμπι" του Φιτζέραλντ, Το "Παλτό" και το "Ημερολόγιο ενός τρελού" του Γκόγκολ, Ο "Παίκτης" και η "Γυναίκα ενός άλλου" του Ντοστογιέφσκι , η "Βενετσιάνικη Νύχτα" του Ντε Μισέ και τα διηγήματα "Σαρασίν" και "Φατσίνο Κάνε" του Μπαλζάκ.

Τρία βιβλία του, το "Απόψε θα σου ορκιστώ πως σ αγαπάω" , "Η Αφροδίτη της Ανάφης"  και "Η Κυρία Μέλπω" επανακυκλοφόρησαν ως Ειδικές Προσφορές με τις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ και Ελεύθερος Τύπος.

Τους τελευταίους δυο μήνες, για λογαριασμό της "Εμπειρίας" ασχολήθηκε με την επιμέλεια και επανέκδοση του "Ημερολόγιου της Άννας Φρανκ" και του έργου του Βίλχελμ Ράιχ "Μαζική Ψυχολογία του Φασισμού". 


  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Η ανασυγκρότηση χρειάζεται πρώτα-πρώτα, συγκρότηση

Δεν αμφιβάλλω – αλλά και δεν το αμφισβητώ- ότι μια κυβέρνηση, η οποιαδήποτε κυβέρνηση, από οποιοδήποτε κόμμα, έχει το δικό της σχεδιασμό και τις δικές της προτεραιότητες απέναντι στις δράσεις που θα αναλάβει, τα ζητήματα που θα αντιμετωπίσει και αυτά που θα τα αφήσει δεν –ας πούμε- «δεύτερη γραμμή προτεραιότητας».

Ο σχεδιασμός και η αίσθηση του επείγοντος είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, των υπουργών και τα  στελεχών που διοικούν , κυβερνούν και αποφασίζουν. Αυτό δεν τίθεται προς συζήτηση. Είναι απόλυτο. Και αποδεκτό. Άσε που είναι και υποχρεωτικό.

Αλλά…- και είμαι σίγουρος ότι το περιμένατε αυ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Οι αλήθειες του Αθερίδη

Εργάστηκα πάρα πολλά  χρόνια ΣΤΗΝ τηλεόραση και ΓΙΑ την τηλεόραση. Της χρωστάω πολλά.  Αλλά και την ξέρω καλά, όπως και τους ανθρώπους της. Όχι αυτούς τους περαστικούς μεροκαματιάρηδες –κυρίως καλλίγραμμα κοριτσάκια- που κάνουν και κάποιο «πέρασμα» επειδή  ταιριάζουν στις προδιαγραφές κάποιας περιστασιακής εκπομπής . Αναφέρομαι στους ανθρώπους  που ΔΟΥΛΕΨΑΝ επαγγελματικά στην τηλεόραση και παλιότερα – όταν υπήρχαν και αυστηροί κανόνες και ευδιάκριτοι στόχοι - και πιο πρόσφατα  που είχε ξεκινήσει η « Μάχη των Ποσοστών» τηλεθέασης.  Σήμερα, είμαι απλώς τηλεθεατής και οι «εγκέφαλοι» δεν μου κάνουν την τιμή ούτε τη γνώμη μου να ζητήσουν. Δεν με πειράζει καθόλου. Γιατί ΑΝ με ρωτούσαν , θα απαντούσα. Και οι απαντήσεις μου δεν θα του...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Διαβάζω, αντιγράφω, γράφω πολύ προσεκτικά

Όταν ψάχνεις βρίσκεις, όταν διαβάζεις κάτι καταλαβαίνεις και μετά, αφήνεσαι στις σκέψεις σου . Απαντήσεις δεν υπάρχουν ποτέ. Για παράδειγμα : Διαβάζω τακτικά το https://justiceforgreece.wordpress.com και ανακαλύπτω θέματα. Όχι εύκολα θέματα. «Δύσκολα». Σκληρά. Πολλές φορές μέχρι και μηνύσιμα. Άλλες φορές τα χρησιμοποιώ με φειδώ και προσοχή γιατί το blog τα λέει πολύ…χύμα και τσουβαλάτα. Άλλες φορές, τα ….ψιλοφοβάμαι. Είναι πολύ «χοντρά πράγματα» που εκτός από τόλμη, χρειάζονται και σχολαστική τεκμηρίωση. Πάντα όμως, ΚΑΤΙ μένει.

Τώρα δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω. Πόσες και ποιες καταγγελίες να υιοθετήσω κ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Ένα ψηφοδέλτιο που ΔΕΝ είναι χάρτινο

Είδα τυχαία πριν από κάμποσες εβδομάδες την παλιά μου φίλη, την Αδριανή Ζουναλή, την «ψυχή» του ραδιοφωνικού σταθμού Galaxy που τη δεκαετία του ’90 θριάμβευε στο προσκήνιο της ελληνικής ιδιωτικής ραδιοφωνίας έχοντας επιλέξει να βασίζει το πρόγραμμά του στη μουσική και σχεδόν ΚΑΘΟΛΟΥ στο λόγο.

Σε μια περίοδο που τα ιδιωτικά ραδιόφωνα – μεταξύ τους ΚΑΙ αυτά στα οποία δούλευα κι εγώ- «μιλούσαν» πολύ. Μερικές φορές … αφόρητα. Μια έντονη πολιτικά περίοδος μετά την πτώση του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, η περίοδος εκείνη , ακολουθώντας το τόλμημα του Αθήνα 9.84 να «ανοίξει το στόμα» των δημοσιογράφων του και να τους αφήσει ελεύθερους να λένε τη γνώμη τους και ξεπερνώντας ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Θέλεις να κυβερνήσεις; Μην αδιαφορείς για τα «μικρά». Πονάνε πιο πολύ.

Είναι πεποίθησή μου, ύστερα από 15 χρόνια ενεργούς ανάμιξης μου με τα Κοινά ότι αυτός που φιλοδοξεί να κυβερνήσει, κρίνεται μεν από τις σοβαρές αποφάσεις για κρίσιμα ζητήματα, πιο πολύ όμως κρίνεται καθημερινά από την αντιμετώπιση, το ενδιαφέρον του για τα «μικρά» θέματα της καθημερινότητας του πολίτη τα οποία αντιμετωπίζει με απόλυτη αδιαφορία και άγνοια. Ο πολίτης τα έχει συνέχεια μπροστά του, άλυτα εμπόδια με αίσθημα πίκρας και θυμού. Εναντίον ποίου;

Και σου λέει: «Πώς να περιμένω από την κυβέρνηση, από το Δήμαρχο να βρει λύσεις στα σοβαρά θέματα όταν αγνοεί και είναι απών από την αντιμετώπιση του δικού μου, καθημερινού, ενοχλητικού προβλήματος που μου κάνει το βίο αβίωτο;»

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Άσπρο μαλλί στην κεφαλή , κακά μαντάτα .....

Τη στιγμή που τα «Golden Boys» του ΑΔΜΗΕ αναγκάζονταν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους , στη Βουλή, τη δημοσιότητα και την κοινωνία «έσκαγαν» κανόνια με καταγγελίες ότι η εφαρμογή του νόμου για αυξήσεις αποδοχών στελεχών που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση στα τέλη του 2015 και τέθηκε σε εφαρμογή στις αρχές του 2016 εκτόξευσε στα ύψη μισθούς διορισμένων, δεν περιορίστηκε ΜΟΝΟ στις δυο περιπτώσεις. Του προέδρου δηλαδή και του διευθύνοντος συμβούλου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργεια οι οποίοι αύξησαν …μόνοι τους τις αποδοχές τους και μάλιστα αναδρομικά. Οι καταγγελίες – που οπωσδήπο...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Παγκόσμια Κλασική Λογοτεχνία- Εμπειρία Εκδοτική

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ

ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ (1883-1931)

Από τα «Προλεγόμενα»

«Είμαι ζωντανός όπως κι εσύ και βρίσκομαι δίπλα σου. Κλείσε τα μάτια σου, κοίτα γύρω σου και θα με δεις μπροστά σου», αναφέρει ένα επίγραμμα στα αραβικά έξω από τον τάφο του Χαλίλ Γκιμπράν, στο Λίβανο , σε έναν σκαμμένο βράχο στην άκρη της πόλης Μπσαρί όπου γεννήθηκε. Εκεί όπου και έχει δημιουργηθεί το “Μουσείο Χαλίλ Γκιμπράν”.

Ο Χαλίλ Γκιμπράν ή «ο άνθρωπος από τον Λίβανο», όπως είναι γνωστός στο παγκόσμιο κοινό, υπήρξε ποιητής, συγγραφέας, φιλόσοφος και ζωγράφος. ...

  Βιβλία
Παγωνιά ρε παιδί μου...................

Δημητρης Κωνσταντάρας - Συμμετοχή στη Χριστουγεννιάτικη Συλλογή της ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ    "Για που τόβαλες Χριστουγεννιάτικα"

Παγωνιά ρε παιδί μου, σκέτη παγωνιά. Απ΄ αυτές τις παγωνιές που έκπληκτος και …τρομοκρατημένος από το κρύο, τις έχω ζήσει Χριστούγεννα, στα 16-17 μου, στα μεσοδυτικά της Πεννσυλβάνια, της αμερικάν...

  Παγωνιά ρε παιδί μου...................
Δημητρης Κωνσταντάρας Συμμετοχή στη Χριστουγεννιάτικη Συλλογή της ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ "Για που τόβαλες Χριστουγεννιάτικα"
  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Κωστής Στεφανόπουλος: Με αγαπούσε, με άκουγε αλλά με απέρριπτε.

Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο πολιτικός των σημαντικών διακρίσεων και επιτευγμάτων που ωστόσο ποτέ δεν πήρε τον τίτλο του «μεγάλου» κατά την πολυετή σταδιοδρομία του από απλός βουλευτής Αχαίας ως και Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας , ένας καταπληκτικός κοινοβουλευτικός ρήτορας και συζητητής χαμηλών τόνων ευπρέπειας , ευγένειας και διορατικότητας ο οποίος αποχώρησε προσφάτως , με τιμές, από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, μου είχε κάνει την τιμή, για ένα μεγάλο και κρίσιμο πολιτικά διάστημα ( 1981-1995) να με θεωρεί φίλο του και αξιόπιστο συνομιλητή.

Κοντά του έμαθα πολλά και κυρίως την τέχνη του ορθού, συνετού δημόσιου λόγου με καλά επιλεγμένες και στοχευμένες λέξεις και φράσεις, χωρίς περιττές εξάρσεις και «τεχνητές» εκρήξεις, μια εμπειρία που...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Ο Ομπάμα, οι Γερμανοί και οι «φρούδες ελπίδες».

Είναι γεγονός πως η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων «γουστάριζε» τον Μπαράκ Ομπάμα. Πολλοί απ΄ αυτούς επειδή ήταν μαύρος και «έσπασε τον τσαμπουκά» των αμερικάνων λευκών που θεωρούσαν αποκλειστικότητά τους την προεδρία των Η.ΠΑ. Οι περισσότεροι απ΄ αυτούς - που ανήκουν στην κατηγορία αυτών οι οποίοι δεν ανέχονται τις όποιου είδους « αποκλειστικότητες» - είχαν ταχθεί στις τελευταίες αμερικανικές εκλογές υπέρ της Χίλαρυ Κλίντον . Κι αυτό επειδή απλώς ήταν γυναίκα κι αν εκλεγόταν, θα έσπαζε άλλο ένα ταμπού, άλλο ένα στερεότυπο και θεωρούμενο ως «δικαίωμα», την ανδροκρατούμενη προεδρία. Και έτσι δημιουργήθηκε αυτό το δίπολο Χίλαρυ – Ομπάμα. Το οποίο βγήκε ηττημένο από τις πιο ανούσιες και ανόητες εκλογές στις ΗΠΑ, όπου οι Αμερικανοί είχαν να διαλέξουν ανάμεσα σε :

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Μια χώρα… δέκα εκατομμύρια βλάκες και μερικοί, προικισμένοι εγκέφαλοι

Όλη αυτή η ιστορία – που την είχε προαναγγείλει μάλιστα με επισημότητα , χαρά και γεμάτη …περηφάνια η κυρία Γεροβασίλη- μου φαίνεται «πολύ κακό για το τίποτα» και μάλιστα χωρίς να προκύπτει τίποτε καλό αφού τα μόνα που κάνει είναι: 1. Αυξάνει χαρακτηριστικά τον αριθμό των υπουργείων δημιουργώντας συνωστισμό στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου και 2. Αποδεικνύει την έλλειψη εμπιστοσύνης του κυβερνώντος κόμματος προς τα κορυφαία στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης.

Δια βάζοντας για την απόφαση του το 5ο τμήμα του ΣτΕ να κρίνει νόμιμα δύο Προεδρικά Διατάγματα με τα οποία θα ορκιστούν άλλοι 5 νέοι υπουργοί, θα δημιουργηθούν ή θα αυτονομηθούν πέντε υπουργεία, ενώ αφαιρούνται ή προστίθενται αρμοδιότητες ή αλλάζουν όνομα άλλα υπουργεία , παρουσιάζ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Είναι τόσο σάπια η κοινωνία μας; Ποιος υπεύθυνος θα μας πει;

Δεν γνωρίζω προσωπικά τον Ζακύνθιο υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, ούτε είχα ποτέ μελετήσει τις δραστηριότητές του πριν από την ανάμιξή του με την πολιτική. Δεν γνωρίζω επίσης τίποτα για την πρωτοδίκη Χριστίνα Σαλάπα, σύζυγο - με σύμφωνο συμβίωσης - του υφυπουργού αθλητισμού.

Αυτά που γνωρίζω είναι η –κατ άλλους θαρραλέα , κατ άλλους «κουτσαβάκικη» και «ψευτομάγκικη»- συμπεριφορά του υπουργού απέναντι σ αυτούς που θεωρεί ως υπεύθυνους για τη «διαφθορά και τη σήψη» στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Γνωρίζω ότι όποιος δημόσιος λειτουργός έχει αποφασίσει και τολμήσει να «τα βάλει» με το κατεστημένο της διοίκησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, έχει αποκτήσει πολλούς...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Μακάρι να ήταν «Μαυρογιαλούροι».

Τα ολίγα που αναφέρω παρακάτω τα γράφω και τα ξαναγράφω εξακολουθητικά αλλά κανείς δεν δείχνει να τα διαβάζει ή να τα ακούει ή να τα σέβεται. Επανέρχονται λοιπόν και επανέρχονται και σταματημό δεν έχουν πολιτικοί, σχολιαστές και αρθρογράφοι στον παγκοίνως εδώ και χρόνια χαρακτηρισμό κάθε ψεύτη, ανακόλουθου , αναξιόπιστου υπουργού ή βουλευτή ως «Μαυρογιαλούρου». Ξέρετε βέβαια ότι ο «Ανδρέας Μαυρογιαλούρος» ήταν το όνομα που έδωσε ο αείμνηστος Αλέκος Σακελάριος στον εκπληκτικό εκείνο χαρακτήρα του υπουργού Εθνικής Ανασυγκρότησης που ζωντάνεψε με μοναδική επιτυχία στη σκηνή και στο πανί ο επίσης αείμνηστος Λάμπρος Κωνσταντάρας τη δεκαετία του ’60.

Είναι μια γνωστή ευκολία και μια «πολιτισμένη» βρισιά το να αποκαλείς έναν πολιτικό «Μαυρογιαλούρο» α...


©2004-2017 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::