Ουμπέρτο Εκο:
Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο.
Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.

στη Βουλήμε τη Βίκυμε τη Βίκυ, την Παυλίνα, το Λάμπροστο Δήμο

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, είναι δημοσιογράφος - συγγραφέας και πρώην Bουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Αθηνών( 2004 - 2007 . Είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων από το 2010. "Επιστρατεύτηκε" από τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά ως υποψήφιος στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 αλλά δεν εξελέγη. Παραμένει Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων.

Δημοτικές Εκλογές .

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας,εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων το 2010 με την Παράταξη "Αθήνα - Πόλη τη Ζωής μας", του Νικήτα Κακλαμάνη. Επανεξελέγη το 2014 με την παράταξη Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Στις 29 Απριλίου 2015, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Χρ. Τεντόμα και Θ. Πλεύρη, ανεξαρτητοποιήθηκε. Αφού τους ακολούθησε η πλειοψηφία των εκλεγμένων κοινοτικών συμβούλων, ίδρυσαν την εκτός Δημοτικού Συμβουλίου Παράταξη και πολιτική ομάδα "Αθήνα είμαστε εμείς" και δραστηριοποιούνται πολυποίκιλα αλλά αυτόνομα στην Αθήνα.Συνταξιούχος δημοσιογράφος από το 2004.

Αναγκαστικά συνταξιούχος δημοσιογράφος από το 2004, μετά το 2008 συνέχισε να εργάζεται με όποιο νόμιμο και συμβατό τρόπο σε διάφορα Μ.Μ.Ε. Ύστερα από τέσσερα χρόνια Σύμβουλος Έκδοσης του περιοδικού CRASH και την εφημερίδα ΧΩΡΑ, από τον Οκτώβριο του 2012, παρουσίαζε από το κανάλι ART tv πολιτική εκπομπή . Μετά τις εκλογές του 2015 , επέστρεψε στο περιοδικό CRASH και άρχισε να αρθρογραφεί καθημερινά στο ειδησεογραφικό portal CRASHonline.gr και το διαδικτυακό περιοδικό dossier.gr. και να εργάζεται ως Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας "Ανεξαρτησία". Αποχώρησε από τις Εκδόσεις Τράγκα το καλοκαίρι του 2016. Συνέχισε να συνεργάζεται με Εκδοτικούς Οίκους.

Έχει γράψει δέκα μυθιστορήματα και πολλά άλλα βιβλία, τα περισσότερα των οποίων έχουν κυκλοφορήσει με την έκδοση Κυριακάτικων ή Σαββατιάτικων εφημερίδων. Έχει επίσης γράψει μελέτες, στίχους, θεατρικά και περίπου 2.500 άρθρα και αναλύσεις και επίκαιρα αναγνώσματα σε εφημερίδες και περιοδικά.

- Το βιβλίο του "Πολεμικές Αποζημιώσεις και Κατοχικό Δάνειο"κυκλοφόρησε ως ειδική ιστορική καταγραφή, στη σειρά "Τετράδια Ιστορίας" της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Παρασκήνιο" της 15/2/ 2014.

- Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του «Άσπρο Πουκάμισο και Κόκκινα παπούτσια»των Εκδόσεων "Εντύποις".

Από το Νοέμβριο του 2016 ως τον Νοέμβριο του 2017 συνεργάστηκε με τον Εκδοτικό Οίκο Εμπειρία και επιμελήθηκε της έκδοσης άνω των 20 βιβλίων αλλά η συνεργασία διεκόπη χωρίς προφανή λόγο.

Τρία μυθιστορήματά του, τα "Απόψε θα σου ορκιστώ πως σ αγαπάω", "Η Αφροδίτη της Ανάφης" και "Η Κυρία Μέλπω" επανακυκλοφόρησαν ως Ειδικές Προσφορές με τις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ και Ελεύθερος Τύπος.

Στις τελευταίες του συνεργασίες με την "Εμπειρία", επιμελήθηκε της επανέκδοσης των σπουδαίων βιβλίων: Α. του συγγράμματος παγκόσμιας φήμης του Βίλχελμ Ράιχ "Μαζική Ψυχολογία του Φασισμού" και Β. του μυθιστορήματος του Φλομπέρ "Μαντάμ Μποβαρί". Τα βιβλία είναι προ πολλού έτοιμα προς έκδοση.

Το νέο βιβλίο του "Ημερολόγια" που περιλαμβάνει τρία αφηγήματα βασισμένα σε συνομιλίες, δημοσιογραφικές και ημερολογιακές καταγραφές με τίτλους 1. Σεισμός, 2. Πολιτική και 3. Κατάθλιψη, εκδόθηκε τις πρώτες ημέρες του Μαΐου 2018 από τον Εκδοτικό Οίκο "Εντύποις" και παρουσιάστηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου στο Polis Art Cafe - Στοά του Βιβλίου. Στο τρίτο αφήγημα, έχει συνεργαστεί η κόρη του Παυλίνα. Δυο θαυμάσιοι, περιεκτικοί και απόλυτοι γνώστες του αντικειμένου τους ομιλητές – ο Σάββας Τσιτουρίδης και ο Μάκης Χουλιάρας - τα ¾ της οικογένειας Κωνσταντάρα επί σκηνής με διαφορετικούς ρόλους, ένα «ευρέος φάσματος» κύρους και εμπειρίας ακροατήριο, όλα σε μια λιτή και ποιοτική εκδήλωση συνόδευσε την πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου. Στο ακροατήριο από το Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη μέχρι τη συγγραφέα των μεγάλων επιτυχιών Λένα Μαντά, από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Βαγγέλη Αντώναρο μέχρι τον ηθοποιό Ντίνο Καρύδη, από τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο ως τη δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή Νατάσα Ράγιου και τον πρόεδρο του Οίκου Ναύτου, δικηγόρο και διακεκριμένου αγωνιστή για τα Δικαιώματα των Αναπήρων Βαγγέλη Αυγουλά.


  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Κύριε αντιπρόεδρε: Περιμένουμε συγκεκριμένη πρόταση

Μπορεί οι πολλές και εντυπωσιακές επιτυχίες αλλά και  η ικανοποιητική απόδοση των αθλητών και αθλητριών μας - στο στίβο και την κολύμβηση πρωτίστως αλλά και σε άλλα ερασιτεχνικά αθλήματα όπως για παράδειγμα η ενόργανη και ρυθμική γυμναστική, η κωπηλασία, η σκοποβολή- να μας χάρισε μια ψυχική ανάταση κι ένα χαμόγελο σ αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο απαξίας, καταστροφής, απογοήτευσης , υποβάθμισης της κοινωνικής μας ζωής και της Ελληνικής καθημερινότητας και αξίζουν σε όλους χίλια μπράβο.

Στους αθλητές, στους προπονητές αλλά και στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών που λειτουργούν «με άδεια τσέπη». Ωστόσο πόσοι από εμάς γνωρίζουν καλά τις ανύπαρκτες Κρατικές οικονομικές «ενισχύσεις», τις απαράδεκτες συνθήκες&n...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Είναι πιθανό να κάνω λάθος. Κι αν όμως δεν κάνω;

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018. Η φωτιά αποτελειώνει όσα δεν κατέστρεψαν οι σεισμοί και οι πλημμύρες, σε μια κοινωνία ανίκανη κι ένα κράτος αδύναμο να αντιμετωπίσουν τις ΕΥΘΥΝΕΣ τους. Τις ευθύνες ΜΑΣ. Δεν ξέρουμε, δεν είδαμε, δεν ακούσαμε, βλέπαμε Survivor, τσακωνόμασταν για τον Τσίπρα και τον Κοτζιά και τα τρία κακά της μοίρας μας. Και σκοτωνόμαστε στην άσφαλτο, πεθαίνουμε με μια σύριγγα στο χέρι, μαχαιρωνόμαστε για τις πενταροδεκάρες της γιαγιάς, φιλονικούμε για τους «λαμπερούς σταρ» και τα κανάλια.......αλλά τη δουλειά μας δεν την κάναμε. Τουλάχιστον όσοι έχουμε ακόμα, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, δουλειά.

Γράφω στο τελευταίο μο...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Ποιοι προσπαθούν να διχάσουν την Κεντροδεξιά για τις εκλογές στην Αθήνα;

Διάβασα ένα πολύ «περίεργο» πολιτικό κείμενο για τα τεκταινόμενα στο Δήμο της Αθήνας εν όψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών που θα γίνουν σ΄ ένα χρόνο , ένα οπωσδήποτε καλογραμμένο κείμενο με τίτλο  «Το στρατηγικό “σάστισμα” Μπακογιάννη, έδωσε πάτημα στην Όλγα να κερδίσει ζωτικό χώρο στη μάχη για τον Δήμο Αθηναίων»,  ανηρτημένο  στο http://ysterografa.gr   με την υπογραφή της  Ψυχολόγου ( που συστήνεται και ως Ιστοριοδίφης)  Μαρίκας Λυσιάνθη.

Μεγάλο θέμα η Αθήνα και ο Δήμος της. Ανέκαθεν. Και για να γράψεις γι αυτόν, δεν αρκεί να γράφεις καλά και να έχεις κάποιες ιδέες και κάποιες γνωριμίες. Και φυσικά δεν αρκεί να είσαι «Ψυχολόγος – Ιστοριοδίφ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Η Ελλάδα και ο Γιάννης Αντετοκούμπο

Σέβομαι, θαυμάζω και αγαπώ τον Γιάννη Αντετοκούμπο που εξελίχθηκε πλέον σε μεγάλη μορφή του παγκόσμιου μπάσκετ. Συγκινούμαι με τις διακρίσεις  του και καμαρώνω όταν τον αποκαλούν Greek freak στα αμερικάνικα γήπεδα. Αλλά να πανηγυρίσω – έτσι όπως με πηχυαίους τίτλους «πανηγύρισαν» εφημερίδες, κανάλια και άλλες ιστοσελίδες για τη «συμφωνία» του να γυρίσει άλλο ένα σποτάκι ως δια...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Οι εσωτερικές κομματικές αναταράξεις είναι πάντα επώδυνες

Θέμα των ημερών που – παραδόξως-  έχει περιοριστεί από τα περισσότερα ΜΜΕ στη δεύτερη ή και την τρίτη σειρά επικαιρότητας: Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος  Ευάγγελος Αντώναρος , με αφορμή τη διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία του προέδρου  της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου. «ξεσπάθωσε» στο facebook  και στον προσωπικό του λογαριασμό, έγραψε:

«Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Πρέσπες 2018: Είμαστε αυτοί που είμαστε. Κι αυτό, δεν αλλάζει.

Θα ήταν ίσως περιττό να πω και να επαναλάβω ότι ποτέ μου δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, Συνασπισμό ή – βεβαίως- Τσίπρα και ποτέ δεν θα το κάνω. Αλλά το αναφέρω γιατί υπάρχουν πολλοί που τον τελευταίο καιρό μου προσδίδουν «περίεργες» τάσεις. Ίσως επειδή μια ζωή διαβάζω, μια ζωή γράφω, μια ζωή συναναστρέφομαι ανθρώπους της πολιτικής και της παραπολιτικής και εξ αυτού, δεν μπορώ πάντα να γυρίζω το κεφάλι μου από την άλλη πλευρά  και να μην αναφέρω τις φορές που η «δική» μου παράταξη, η Φιλελεύθερη , στην μακρά πορεία του ιστορικού χρόνου, «κουφαίνεται», ξεστρατίζει, αδυνατεί να αντεπεξέλθει, υποκύπτει σε σκοπιμότητες, προτάσσει μικρόπνοα συμφέροντα ή αδιαφορεί.

Έχουμε λοιπόν μια πολύ μέτρια  «αριστερή» κυβέρνηση, με...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Ποιος απ΄ όλους μάς δουλεύει περισσότερο με το όνομα;

Υπάρχουν πράγματα που μ ‘ αρέσουν. Στην πολιτική, στους πολιτικούς, στην τηλεόραση, στις εκπομπές, στο ραδιόφωνο, στη μουσική, στους τραγουδιστές, στα βιβλία. Κι όταν κάτι μ αρέσει, δεν διστάζω να το πω, ανεξάρτητα από πολιτικές, ιδεολογικές, αισθητικές, επαγγελματικές «διαστροφές». Το λέω και ξενοιάζω.

Υπάρχουν πράγματα που δεν μ αρέσουν. Στους ίδιους τομείς της ζωής μας , της κοινωνίας μας, του πολιτισμού μας. Κι αυτά τα λέω και πολλές φορές γίνομαι κακός και αντιμετωπίζω σχολιασμούς, επικρίσεις και προσβλητικές συμπεριφορές από ανθρώπους που διαφωνούν μ εμένα αλλά δεν δέχονται να διαφωνώ εγώ μ αυτούς.

Υπάρχουν πράγματα π...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Σας δυσαρεστώ; Δεν πειράζει. Κάποιος έπρεπε να το κάνει

Ρίχνω μια γρήγορη ματιά στα «πρωτοσέλιδα» της ειδησεογραφίας:

-          Σκοπιανό: Το τηλεφώνημα Τσίπρα - Ζάεφ  θα λύσει τον γόρδιο δεσμό-Τριγμοί και ψίθυροι στον ΣΥΡΙΖΑ: Ανάστατοι οι βουλευτές, αλλά ο Τσίπρας τους απαντά «λιτότητα τέλος».

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Η διπλωματία της ιστορικής άγνοιας

Λοιπόν: Το όνομα «Μακεδονία του Ιλιντεν» άντεξε 2 μέρες  και στη συνέχεια  «κάηκε», σχεδόν αυτόματα, έτσι όπως «καίγονται» τα ονόματα υποψηφίων βουλευτών ή δημάρχων που βγαίνουν «στα γρήγορα»  και πρόωρα στη δημοσιότητα ακριβώς γι αυτό: Για να «καούν».  Έγινε όμως αυτό; Ήταν προσχεδιασμένο; Δύσκολο να δεχτώ ότι  ένας πρωθυπουργός, μια κυβέρνηση, θα έβγαιναν  προς τα έξω και θα δημιουργούσαν την αίσθηση ότι «το σκέπτονται σοβαρά» ΑΝ γνώριζαν  ότι αυτό το όνομα ΔΕΝ θα γίνει αποδεκτό .

Δεν  μπορώ να απαντήσω  για τη φιλοσοφία σκέψης και χειρισμού  δύσκολων και επικίνδυνων ζητημάτων  που αφορούν την εκρηκτική πλέον περιοχή μας. Και κάτι μου λέει ότι όλη η σκέψη...

  Βιβλία
Ημερολόγια
Δυο θαυμάσιοι, περιεκτικοί και απόλυτοι γνώστες του αντικειμένου τους ομιλητές – ο Σάββας Τσιτουρίδης και ο Μάκης Χουλιάρας - τα ¾ της οικογένειας Κωνσταντάρα επί σκηνής με διαφορετικούς ρόλους, ένα «ευρέος φάσματος» κύρους και εμπειρίας ακροατήριο, όλα σε μια λιτή και ποιοτική εκδήλωση συνόδευσε την πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Κωνσταντάρα «Ημερολόγια» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Εντύποις», την Παρασκευή, 11 Μαίου, στο Polis Art Café στην Αθηναϊκή Στοά του Βιβλίου.

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Τα όμορφα λόγια, όμορφα καίγονται

Τι θα γίνει τελικά – αν πρόκειται να γίνει κάτι και δεν μιλάμε για συζητήσεις μεταξύ «τυρού και αχλαδίου»- με τους περίφημους πλέον «53» του Σύριζα οι οποίοι φιλοδόξησαν να αποτελέσουν μια εσωτερική φωνή « επαγωγικών διαφωνιών» μέσα στο κυβερνητικό  κόμμα  και τελικών έχουν ήδη αγγίξει την έννοια του «ποντικιού που βρυχάται»;  Τι σχεδιάζουν να κάνουν; Τι πιστεύουν ότι προσφέρουν με την ύπαρξή τους ; Τι «εξυπηρετούν»;  Κρύβεται κάτι πίσω από τις ατελέσφορες και απλά «ρηματικές  θέσεις» που φτάνουν πλέον στο σημείο να μην απασχολούν κανέναν, πολύ περισσότερο τον Τσίπρα;

Διάβασα αρκετές «διαπιστώσεις», ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Υπάρχει για τη Ν.Δ. θέμα Βενιζέλου; Γιατί όχι. Έχουν γίνει τόσα και τόσα…

Διαβάζω σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, στο www.paraskhnio.gr, to ειδησεογραφικό blog συμφερόντων του Νίκου Καραμανλή, άλλες φορές καλά πληροφορημένο και άλλες φορές όχι και τόσο «καλά», μια  -ας πούμε- υπερβολή που ωστόσο προκαλεί αίσθηση, εντύπωση και ενδιαφέρον: « Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τις τελευταίες ημέρες κάνουν λόγο για «μυστική» συμφωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για «ανώδυνη» προσχώρηση του στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
ΜΜΕ και Εθνικά Θέματα. Μάταιος κόπος

19 Μαρτίου 2018. Ομιλία στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Στο σχολείο ήμουν πάντα πρώτος μαθητής, έστω κι αν εκείνα τα χρόνια η «φουκαριάρα η μάννα μου» δεν μπορούσε να μου εγγυηθεί ότι …το παριζάκι μου θα είναι μόνο Υφαντής. Τον μόνο Υφαντή που γνώριζα ήταν ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού. Πάντα πρώτος μαθητής λοιπόν, εκτός από τα Μαθηματικά και τη Φυσική. Όπου ήμουνα «σκράπας» και έμενα κάθε χρόνο μετεξεταστέος.

Ευτυχώς που υπήρχαν τα άλλα μαθήματα , γι’  αυτό άλλωστε και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίο...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Ας προστατεύσουμε όλοι τη Γλυκερία. Μπορεί να είναι το μέλλον μας

Αν δεν το προσέξατε στα δημοσιεύματα και – περιέργως- σε κάποιες αναφορές σε εκπομπές της τηλεόρασης, προσέξτε το τώρα: « Η Γλυκερία Σκάγκου έκλεψε τις εντυπώσεις στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Η 12χρονη αθλήτρια του Παλαιού Φαλήρου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 5 χιλιόμετρα».

Πολύ φοβάμαι ότι η είδηση αυτή θα «ξεκατινιαστεί» τις επόμενες μέρες από τα Μ.Μ.Ε. μόνο και μόνο επειδή το κοριτσάκι αυτό είναι μόνο 12 χρονών. Πολύ φοβάμαι ότι θα την φωνάζουν σε εκπομπές, θα την καλούν σε εκδηλώσεις, θα την ψάχνουν για…. δηλώσεις, θα την αναφέρουν μέσα σε υπερβολικά και επιπόλαια κείμενα μόνο και μόνο επειδή είναι μόλις 12 ετών. Και ...


©2004-2018 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::