Ουμπέρτο Εκο:
Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο.
Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.

στη Βουλήμε τη Βίκυμε τη Βίκυ, την Παυλίνα, το Λάμπροστο Δήμο

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, είναι δημοσιογράφος - συγγραφέας και πρώην Bουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Αθηνών( 2004 - 2007 . Είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων από το 2010. "Επιστρατεύτηκε" από τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά ως υποψήφιος στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 αλλά δεν εξελέγη. Παραμένει Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων μέχρι τη λήξη της θητείας, το καλοκαίρι του 2019.

Δημοτικές Εκλογές

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας,εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων το 2010 με την Παράταξη "Αθήνα - Πόλη τη Ζωής μας", του Νικήτα Κακλαμάνη. Επανεξελέγη το 2014 με την παράταξη Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Στις 29 Απριλίου 2015, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Χρ. Τεντόμα και Θ. Πλεύρη, ανεξαρτητοποιήθηκε. Αφού τους ακολούθησε η πλειοψηφία των εκλεγμένων κοινοτικών συμβούλων, ίδρυσαν την εκτός Δημοτικού Συμβουλίου Παράταξη και πολιτική ομάδα "Αθήνα είμαστε εμείς",  Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019, δεν ήταν υποψήφιος, στο Δήμο Αθηναίων με τον Κώστα Μπακογιάννη. Αποδέχτηκε την πρόταση του Γιάννη Σγουρού και ήταν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος  Αττικής του Κεντρικού Τομέα με την "Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής".Συνταξιούχος δημοσιογράφος από το 2004

Είναι -αναγκαστικά- συνταξιούχος δημοσιογράφος από το 2004 και την εκλογή του στο Κοινοβούλιο. Μετά το 2008 συνέχισε να εργάζεται με όποιο νόμιμο και συμβατό τρόπο σε διάφορα Μ.Μ.Ε. Ύστερα από τέσσερα χρόνια Σύμβουλος Έκδοσης του περιοδικού CRASH και την εφημερίδα ΧΩΡΑ, από τον Οκτώβριο του 2012, παρουσίαζε από το κανάλι ART tv πολιτική εκπομπή . Μετά τις εκλογές του 2015 , επέστρεψε στο περιοδικό CRASH και άρχισε να αρθρογραφεί καθημερινά στο ειδησεογραφικό portal CRASHonline.gr και το διαδικτυακό περιοδικό dossier.gr. και να εργάζεται ως Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας "Ανεξαρτησία". Αποχώρησε από τις Εκδόσεις Τράγκα το καλοκαίρι του 2016. Συνέχισε να συνεργάζεται με Εκδοτικούς Οίκους.

Έχει γράψει δέκα μυθιστορήματα και πολλά άλλα βιβλία, τα περισσότερα των οποίων έχουν κυκλοφορήσει με την έκδοση Κυριακάτικων ή Σαββατιάτικων εφημερίδων. Έχει επίσης γράψει μελέτες, στίχους, θεατρικά και περίπου 2.500 άρθρα και αναλύσεις και επίκαιρα αναγνώσματα σε εφημερίδες και περιοδικά.

Το βιβλίο του "Πολεμικές Αποζημιώσεις και Κατοχικό Δάνειο" κυκλοφόρησε ως ειδική ιστορική καταγραφή, στη σειρά "Τετράδια Ιστορίας" της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Παρασκήνιο" της 15/2/ 2014.

Από το Νοέμβριο του 2016 ως τον Νοέμβριο του 2017 συνεργάστηκε με τον Εκδοτικό Οίκο Εμπειρία και επιμελήθηκε της έκδοσης άνω των 20 βιβλίων, αλλά η συνεργασία διεκόπη χωρίς προφανή λόγο και δεν συνεχίστηκε.

Τρία μυθιστορήματά του, τα "Απόψε θα σου ορκιστώ πως σ αγαπάω", "Η Αφροδίτη της Ανάφης" και "Η Κυρία Μέλπω" επανακυκλοφόρησαν ως Ειδικές Προσφορές με τις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ και Ελεύθερος Τύπος.

Στις τελευταίες του συνεργασίες με την "Εμπειρία", επιμελήθηκε της επανέκδοσης των σπουδαίων βιβλίων: Α. του συγγράμματος παγκόσμιας φήμης του Βίλχελμ Ράιχ "Μαζική Ψυχολογία του Φασισμού" και Β. του μυθιστορήματος του Φλομπέρ "Μαντάμ Μποβαρί"

Το βιβλίο του "Ημερολόγια" που περιλαμβάνει τρία αφηγήματα βασισμένα σε συνομιλίες, δημοσιογραφικές και ημερολογιακές καταγραφές με τίτλους 1. Σεισμός, 2. Πολιτική και 3. Κατάθλιψη, εκδόθηκε τις πρώτες ημέρες του Μαΐου 2018 από τον Εκδοτικό Οίκο "Εντύποις" και παρουσιάστηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου στο Polis Art Cafe - Στοά του Βιβλίου. Στο τρίτο αφήγημα, έχει συνεργαστεί η κόρη του Παυλίνα. 

Τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου, έγινε η δεύτερη παρουσίαση, στη Θεσσαλονίκη, στον "Αλέξανδρο", παρουσία πολύ μεγάλου ακροατηρίου και με βασικό ομιλητή τον Σάββα Τσιτουρίδη.

Στα τέλη Ιουλίου 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "ΒΑΚΧΙΚΟΝ" ένα θεατρικό του έργο/κείμενο σε έντυπη μορφή, το "Βουλευτή να σε πει η μάνα σου", το οποίο είχε αρχίσει να γράφεται το 2008-9 αλλά στην πορεία, άλλαξε τουλάχιστον 4 φορές λόγω των διαφόρων πολιτικών εξελίξεων και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2018.

Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019, αν και είχε εκλεγεί δυο συνεχείς φορές Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης δεν τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό του. Αποδέχτηκε πρόταση του Γιάννη Σγουρού και ήταν υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής. Συγκέντρωσε 5.402 ψήφους, βρέθηκε στην τέταρτη θέση του Κεντρικού Τομέα αλλά δεν εξελέγη γιατί η παράταξη δεν "πέρασε" στον δεύτερο γύροι..

Ολοκλήρωσε τη συγγραφή του νέου του βιβλίου "Της παπαρούνας γιός" μαζί με την κόρη του Παυλίνα, στις αρχές Φεβρουαρίου 2020. Η διαδικασία συμφωνίας με εκδοτικό Οίκο για την κυκλοφορία του δεν προχώρησε λόγω του lock down και του εγκλεισμού. Θα συνεχιστεί μετά το καλοκαίρι του 2020.

Σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οίκο Vaporia, ετοιμάζει ένα άλμπουμ με τίτλο "Η Φωνή της Ψυχής" με την παρουσίαση σημαντικών προσωπικοτήτων της ελληνικής Ναυτιλίας και Επιχειρηματικότητας. Και αυτή η έκδοση καθυστέρησε λόγω του lock down, η συγγραφή θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2020 και θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο.


  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Ελλάδα - Τουρκία: Ο τραμπουκισμός δεν ωφελεί τον τραμπούκο

Διάβασα πριν από ένα-ενάμιση μήνα, τέλη Ιουνίου περίπου, σε αρκετά blogs που ασχολούνται με τα λεγόμενα «Εθνικά Θέματα» : «Ξυπνήστε Έλληνες… Οι δίπλα μας ετοιμάζονται… Μετά θα είναι αργά. Η Τουρκία ασκεί καθημερινά στρατιωτικό εκβιασμό εις βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου, οι Ελληνοτουρκικές διαφορές αποτελούν ένα διαχρονικό πρόβλημα με σταθερή αναβάθμιση τουρκικών προκλήσεων-διεκδικήσεων, παρά την κατά διαστήματα ύφεση-εκτόνωση εξαιτίας κυρίως των ελληνικών υποχωρήσεων. Σήμερα, βρισκόμαστε στο παρά ένα της επίθεσης των τούρκων εναντίον του Ελληνισμού. Ούτε η ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Η εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας έχει «φτηνύνει»

Είμαι από τα παιδικά μου χρόνια φίλαθλος, ποδοσφαιρόφιλος και Ολυμπιακάκιας. Μεγάλωσα διαβάζοντας αθλητικές εφημερίδες και – ανεξαρτήτως ομάδας- θαυμάζοντας αυτούς που σύμφωνα με τους παλιούς αθλητικούς συντάκτες, «ίδρωναν» και «μούσκευαν» τη «φανέλα» της ομάδας τους και σε πολλές ευκαιρίες, την «μάτωναν» κι όλας. Τη «φανέλα». Την «ομάδα» τους. Την «ιδέα», είτε αυτή ήταν ο «Κόκκινος Έφηβος», είτε το «Πράσινο Τριφύλλι», είναι ο «Κιτρινόμαυρος Δικέφαλος». Φυσικά πάντα προτιμώντας τον «Θρύλο». Αλλά και την Εθνική Ελλάδος. Πολλά «στραβά» συνέβαιναν και τότε. Αλλά πάντα υπερίσχυε η μαγεία, η ατμόσφαιρα, ο «παιχταράς» , η «ψυχή της ομάδας», οι ιαχές, τα γκολ, ακόμα και οι αποδοκιμασίες.

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Κρούσματα 4.193. Νεκροί 202. Η μάσκα; Και πάλι υποχρεωτική.

 Δεν μου δημιούργησε καμία – αλλά ΚΑΜΙΑ- έκπληξη η εξαγγελία από τον κ. Χαρδαλιά για επιστροφή σε παλιότερες καταστάσεις με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και «άλλες διατάξεις». Αυτό που θέλαμε, έπρεπε να επιδιώκουμε και ήταν απαραίτητο να αποφύγουμε ήταν να κάνουμε μια τέτοια υποχώρηση. Όλοι βλέπαμε ότι εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα δεν πηγαίναμε καθόλου καλά. Και δεν με ξένισαν οι Δευτεριάτικες επισημάνσεις διαπρεπών λοιμωξιολόγων και καθηγητών. Το είχαμε παραξηλώσει. Οι έλεγχοι είχαν χαλαρώσει, οι μάσκες είχαν πεταχτεί, ο κόσμος είχε ξεχάσει τον χειμώνα που περάσαμε και όλα προς χάριν αυτού που είχαμε τόση ανάγκη: Λίγο περισσότερη ελευθερία, τουρίστες και έσοδα. Έγιναν όλα. Και οι Μ.Ε.Θ. άρχισαν να ξαναγεμίζουν. Όπως και η Επίδαυρος.

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Η Βρετανία φέρεται σαν εκδικητικό, γκρινιάρικο παιδάκι.

Η συμπεριφορά της Βρετανίας απέναντι στην Ελλάδα στο θέμα του τουρισμού προς και από την Ελλάδα από τη Βρετανία και την εφαρμογή περιορισμών που υπαγορεύεται από καθαρά υγειονομικούς λόγους, μου θυμίζει  περίεργο, γκρινιάρικο και εκδικητικό  παιδάκι που δεν καλεί στο πάρτι του ένα άλλο παιδάκι το οποίο πρώτο δεν  το είχε καλέσει στο δικό του πάρτι, πιθανώς επειδή ο συμμαθητής του είχε περάσει ιλαρά.

 «Δεν με κάλεσες στο πάρτι σου, δεν σε καλώ στο δικό μου» λένε πολλές φορές τα παιδάκια  όταν θέλουν να «εκδικηθούν» το ένα το άλλο. Συνήθως οι γονείς του «γκρινιάρη»  που το μαθαίνουν «μπαίνουν στ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Τα Μεγάλα Μυαλά της Ιστορίας

Μπλέζ Πασκάλ – Γάλλος πολυεπιστήμονας και φιλόσοφος (19 Ιουνίου 1623-19 Αυγούστου 1662)

 Δεν είναι καθόλου λίγοι οι άνθρωποι με πολύ σπουδαίο μυαλό που άφησαν ισχυρό το αποτύπωμά τους στην Ιστορία αλλά – δυστυχώς- η αξία και η φήμη τους δεν έφτασαν με τόση έμφαση ως τις μέρες μας. Ένας από αυτούς τους σπουδαίους-άγνωστους είναι και ο Μπλέζ Πασκάλ  που γεννήθηκε στις  19 Ιουνίου του 1623 από το Κλερμόν Φεράν της Γαλλίας και παρ΄ όλο που ο πατέρας του αρνιόταν να τον αφήσει να ασχοληθεί με τα Μαθηματικά, έγινε ένας περίφημος   μαθηματικός, φυσικός, συγγραφέας και φιλόσοφος.

Ο πατέρας του, έν...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Μαλβίνα. Είπε κι έγραψε πολλά. Αλλά όχι αρκετά

Για κοίτα φίλε μου που εγώ ο οποίος τα προσέχω και τα παρακολουθώ όλα αυτά, ιδίως αν πρόκειται για σημαντικές προσωπικότητες και –κυρίως- φίλους μου που μας «εγκαταλείπουν» πρόωρα, ότι πέρασε η 7η Ιουνίου και «ξέχασα» ότι ήταν η ημερομηνία του θανάτου της Μαλβίνας! Αυτής της συγκλονιστικής προσωπικότητας που είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί της, στο ραδιοφωνικό σταθμό που διηύθυνα ,στα τέλη του 1999. Τότε που είχε πρωτο-αρρωστήσει. Τι μορφή. Τι πρόσωπο. Τι προσωπικότητα. Με τα καλά της και τα κακά της.

Ποιος το πρωτοείπε ότι  «το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της ψυχής»;  Η προέλευση είναι φυσικά αρχαία. Κατά πολλούς, «σκοτεινή». Ωστόσο, μάλλον είναι προγενέστερη του Κικέρωνα (106 - 43 π.Χ.) α...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Η αντιπολίτευση της μιζέριας

 «Αντιπολίτευση της μιζέριας» αποκάλεσε τη συμπεριφορά και δράση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή (2019-2020) ο συνάδελφος Πάνος Αμυράς σε άρθρο του στην Ελεύθερο Τύπο. Συμφωνώ απόλυτα. Στην πολιτική ισχύει η εξίσωση «Καλή Κυβέρνηση = Καλή Αντιπολίτευση». Διότι όσο πιο καλή, σωστή, τεκμηριωμένη, εποικοδομητικά δυναμική αντιπολίτευση ασκεί το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης στη Βουλή ( και έξω απ΄ αυτήν), τόσο καλύτερη, πιο μετρημένη, πιο προσεγμένη και σωστή είναι η διακυβέρνηση , η κοινοβουλευτική συμπεριφορά και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Στη μεταπολιτευτική Ελλάδα του δικομματισμού, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε αρχικά να αντιμετωπίσει ένα «μικρό ΠΑΣΟ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Υπάρχει τελικά «Big Brother” στον κόσμο;

Συνωμοσία . Συνωμοσιολόγος. Ίντριγκα. Ιντριγκαδόρος. Βαθύ Κράτος. Παραφιλολογία. Fake News.  Ραδιουργία. Υπόγειες  Διαδικασίες. Βυζαντινισμός. Πολυπλοκότητα  διακυβέρνησης.  Δολοπλοκία. Μηχανορραφία. Πλεκτάνη. Λέξεις γνωστές. Διαδικασίες πολύ παλαιάς κοπής και  σύγχρονης μεταφοράς . Λέξεις που γεννούν φόβο, ανησυχία, δυσπιστία, μπέρδεμα του νου, αμφισβήτηση. Γκρέμισμα συμβόλων, ειδώλων, πεποιθήσεων. Ακόμα και της ίδιας της Ιστορίας.

Μ αυτές τις έννοιες κυβερνήθηκαν και καταστ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
«Περίπατος της Αθήνας»: Σκέψεις μετά τα πρώτα χίλια μπράβο.

Μια εντυπωσιακή και φιλόδοξη «παρέμβαση»  που μπορεί να γίνει μια από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις  στη σύγχρονη ιστορία της Αθήνας, άρχισε  να υλοποιείται στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας και στην οδό Ηρώδου του Αττικού από τις 10 Ιουνίου και συνεχίζεται. Εν ολίγοις – γιατί πολλά έχετε ήδη ακούσει και διαβάσει-  μπαίνουν περιορισμοί στην κυκλοφορία ΙΧ, δίνεται ελεύθερος χώρους για πεζούς και ποδήλατα, «αδειάζουν» τα πεζοδρόμια από σταθμευμένα δίκυκλα, κατά τη διάρκεια των έργων δεν θα «κλείσει» κανείς δρόμος γιατί  όπου γίνονται παρεμβάσεις, η Δημοτική Αστυνομία θα βρίσκεται εκεί για να δίνει οδηγίες και πολλά άλλα.

Δεν μπαίνω στις λεπτομέρειες γιατί ο Δήμος Αθηναίων έχει εκδώσει ε...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα.

Διάβασα τις τελευταίες μέρες διάφορες αναλύσεις , απ΄ αυτές  που οι σκεπτικιστές θεωρούν  ότι  «φέρουν άρωμα Μαξίμου», ότι δηλαδή πρόκειται για αναλύσεις που γράφονται περίπου «συντεταγμένα» , βασισμένες σε γραμμές που εκπορεύονται από κάποιο επιτελείο της κυβέρνησης  εν όψει κινήσεων που θα γίνουν και αποφάσεων που θα ληφθούν και οι οποίες αποσκοπούν στην τόνωση του ηθικού των «παραπονεμένων» πολιτών. Και αυτές οι αναλύσεις, συνήθως ακολουθούνται από δημοσκοπήσεις μεσαίου μεγέθους οι οποίες δείχνουν ότι  η κυβέρνηση – η σημερινή αλλά και κάθε κυβέρνηση- εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του κόσμου.

Όλα αυτά, μαζί με κάποιες εξαγγελίες και κάποιες «διαρροές» συμβαίνουν κα...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Νομίζατε ότι τελειώσαμε με την εκλογολογία;

Σαν πολύ νωρίς ξεκίνησαν , εδώ και 2-3 μήνες, τη «συζήτηση» για πρόωρες εκλογές οι κύκλοι που συνήθως απεργάζονται τη φθορά μιας κυβέρνησης και την διαμόρφωση  μιας –ας πούμε- διάδοχης κατάστασης. Η εκλογολογία είναι μέσα στο αίμα μας. Και αυτοί που απεργάζονται αλλαγές εξουσίας δεν είναι οι γνωστοί  μας «πατεράδες» της εκλογολογίας, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Αλλά γεννήτορες του φαινομένου ήταν οι «παππούδες» της εκλογολογίας που  συνήθως «έπεφταν μέσα».  Αυτοί που ενώ είχαν αβαντάρει με κάθε τρόπο τον «νέο» Καραμανλή, άρχιζαν – για τους δικούς τους πάντα λόγους-  την «υπόγεια» φθορά του  ενώ ταυτόχρονα ετοίμαζαν το Γιώργο Παπανδρέου. Και όταν αυτός δεν «τους βγήκε» στο ζύγι, ξανάρχισαν την αποδόμηση , «ψάχνοντας» και πάλι την επόμενη διάδοχη κατάσταση στην μετά Καρ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Φρονίμως ποιών….. εσιώπησε

Δεν ξέρω ποια «μύγα» τον τσίμπησε αιφνιδίως  τον κύριο Σκέρτσο και αποφάσισε να «εκφράσει προσωπικές σκέψεις» για την πολύκροτη δίκη των κατηγορουμένων για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και να καταφερθεί εναντίον  της εισαγγελέως  κατηγορώντας την ότι «υπερέβη τα όρια του ψυχρού και αμερόληπτου σύμφωνα με το νόμο δικαστικού λειτουργού και ταυτίστηκε με τη μία πλευρά της δίκης». Ξέρω πάντως ότι μετά το σάλο από τις δηλώσεις του, φρονίμως ποιών, εσιώπησε. Και καλά έκανε.

Ο κ. Σκέρτσος  υφυπουργός της κυβέρνησης  με τον αδόκιμο  όρο «υφυπουργός στον Πρωθυπουργό», με αδιευκρίνιστο  ρόλο και ιδιότητα/ειδικότητα, είναι ένα «ισχυρό χαρτί» στα χέρια του πρωθυπουργού ο οποίος το...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Έρευνα: Αυτοσχέδια, υπαίθρια πάρτι για την πλάκα τους.

Πολύ θα ήθελα να κάνει η αστυνομία ένα πραγματικό «ντού» σε κάποιο απ΄ αυτά τα υπαίθρια αυτοσχέδια «γλέντια» που άρχισαν να στήνουν για να «ξεδώσουν» όλα τα νέα άτομα αλλά και η πιτσιρικαρία,  παρά τις αυστηρές συστάσεις, γεμίζοντας παρκάκια και πλατείες, βρίσκοντας πρόθυμους καταστηματάρχες που εφοδιάζουν το «κοινό» με ποτά. Εκτός καταστήματος αλλά εντός «κορωναιού». Και με δυνατή νεολαιίστικη μουσική για την τέρψη των πελατών του ξεφαντώματος.

Και οι έφοδοι της αστυνομίας να καταλήξουν  σε αναγκαστική προσαγωγή  «δειγμάτων» των κουρασμένων από την πανδημία παιδιών, νέων – και όχι τόσο… νέων- σε κάποιες κλινικές όπου δεν θα τους γίνει μόνο «τέστ κοροναιού» αλλά και «τεστ γνώσεων και νοημοσύνης». ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Κατακτήσαμε μια νίκη . Αλλά δεν κερδίσαμε τον πόλεμο. Ακόμα

Με την «μερική απελευθέρωσή» μας και την «μερική επιστροφή μας στην κανονικότητα» μετά την «μερική άρση των μέτρων», κάναμε το πρώτο βήμα  αφού αναμφίβολα βγήκαμε «μερικώς» νικητές στην αναμέτρησή μας με την πανδημία. Και αρχίσαμε όλοι να συζητάμε για την μετά την 4η Μαίου εποχή. Χρήσιμο. Γιατί και πάλι χρειάζονται προσαρμογές.  Κι αυτό γιατί ο covid 19 υπάρχει. Υπάρχει παντού γύρω από την «κοινότητα» όπως ο κ. Τσιόδρας ( καλή του ώρα και τον ευχαριστούμε και πάλι  όπως και όλους τους συναδέλφους του) ονόμασε το λαό. Εμάς. Όλους τους Έλληνες. Ο ιός κρύβεται και περιμένει τη δική μας απερισκεψία.

Και ξεκίνησε η κο...


©2004-2020 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::