Ουμπέρτο Εκο:
Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο.
Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.

στη Βουλήμε τη Βίκυμε τη Βίκυ, την Παυλίνα, το Λάμπροστο Δήμο

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, είναι δημοσιογράφος - συγγραφέας και πρώην Bουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Αθηνών( 2004 - 2007 . Είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων από το 2010. "Επιστρατεύτηκε" από τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά ως υποψήφιος στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 αλλά δεν εξελέγη. Παραμένει Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων μέχρι τη λήξη της θητείας, το καλοκαίρι του 2019.

Δημοτικές Εκλογές

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας,εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων το 2010 με την Παράταξη "Αθήνα - Πόλη τη Ζωής μας", του Νικήτα Κακλαμάνη. Επανεξελέγη το 2014 με την παράταξη Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Στις 29 Απριλίου 2015, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Χρ. Τεντόμα και Θ. Πλεύρη, ανεξαρτητοποιήθηκε. Αφού τους ακολούθησε η πλειοψηφία των εκλεγμένων κοινοτικών συμβούλων, ίδρυσαν την εκτός Δημοτικού Συμβουλίου Παράταξη και πολιτική ομάδα "Αθήνα είμαστε εμείς",  Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι υποψήφιος, τουλάχιστον στο Δήμο Αθηναίων.Συνταξιούχος δημοσιογράφος από το 2004

Είναι -αναγκαστικά- συνταξιούχος δημοσιογράφος από το 2004 και την εκλογή του στο Κοινοβούλιο. Μετά το 2008 συνέχισε να εργάζεται με όποιο νόμιμο και συμβατό τρόπο σε διάφορα Μ.Μ.Ε. Ύστερα από τέσσερα χρόνια Σύμβουλος Έκδοσης του περιοδικού CRASH και την εφημερίδα ΧΩΡΑ, από τον Οκτώβριο του 2012, παρουσίαζε από το κανάλι ART tv πολιτική εκπομπή . Μετά τις εκλογές του 2015 , επέστρεψε στο περιοδικό CRASH και άρχισε να αρθρογραφεί καθημερινά στο ειδησεογραφικό portal CRASHonline.gr και το διαδικτυακό περιοδικό dossier.gr. και να εργάζεται ως Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας "Ανεξαρτησία". Αποχώρησε από τις Εκδόσεις Τράγκα το καλοκαίρι του 2016. Συνέχισε να συνεργάζεται με Εκδοτικούς Οίκους.

Έχει γράψει δέκα μυθιστορήματα και πολλά άλλα βιβλία, τα περισσότερα των οποίων έχουν κυκλοφορήσει με την έκδοση Κυριακάτικων ή Σαββατιάτικων εφημερίδων. Έχει επίσης γράψει μελέτες, στίχους, θεατρικά και περίπου 2.500 άρθρα και αναλύσεις και επίκαιρα αναγνώσματα σε εφημερίδες και περιοδικά.

- Το βιβλίο του "Πολεμικές Αποζημιώσεις και Κατοχικό Δάνειο"κυκλοφόρησε ως ειδική ιστορική καταγραφή, στη σειρά "Τετράδια Ιστορίας" της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Παρασκήνιο" της 15/2/ 2014.

Από το Νοέμβριο του 2016 ως τον Νοέμβριο του 2017 συνεργάστηκε με τον Εκδοτικό Οίκο Εμπειρία και επιμελήθηκε της έκδοσης άνω των 20 βιβλίων αλλά η συνεργασία διεκόπη χωρίς προφανή λόγο και δεν συνεχίστηκε.

Τρία μυθιστορήματά του, τα "Απόψε θα σου ορκιστώ πως σ αγαπάω", "Η Αφροδίτη της Ανάφης" και "Η Κυρία Μέλπω" επανακυκλοφόρησαν ως Ειδικές Προσφορές με τις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ και Ελεύθερος Τύπος.

Στις τελευταίες του συνεργασίες με την "Εμπειρία", επιμελήθηκε της επανέκδοσης των σπουδαίων βιβλίων: Α. του συγγράμματος παγκόσμιας φήμης του Βίλχελμ Ράιχ "Μαζική Ψυχολογία του Φασισμού" και Β. του μυθιστορήματος του Φλομπέρ "Μαντάμ Μποβαρί"

Το βιβλίο του "Ημερολόγια" που περιλαμβάνει τρία αφηγήματα βασισμένα σε συνομιλίες, δημοσιογραφικές και ημερολογιακές καταγραφές με τίτλους 1. Σεισμός, 2. Πολιτική και 3. Κατάθλιψη, εκδόθηκε τις πρώτες ημέρες του Μαΐου 2018 από τον Εκδοτικό Οίκο "Εντύποις" και παρουσιάστηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου στο Polis Art Cafe - Στοά του Βιβλίου. Στο τρίτο αφήγημα, έχει συνεργαστεί η κόρη του Παυλίνα. 

Τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου, έγινε η δεύτερη παρουσίαση, στη Θεσσαλονίκη, στον "Αλέξανδρο", παρουσία πολύ μεγάλου ακροατηρίου και με βασικό ομιλητή τον Σάββα Τσιτουρίδη.


Στα τέλη Ιουλίου 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "ΒΑΚΧΙΚΟΝ" ένα θεατρικό του έργο/κείμενο σε έντυπη μορφή, το "Βουλευτή να σε πει η μάνα σου", το οποίο είχε αρχίσει να γράφεται το 2008-9 αλλά στην πορεία, άλλαξε τουλάχιστον 4 φορές λόγω των διαφόρων πολιτικών εξελίξεων.Στο οπισθόφυλλο, ο συγγραφέας αναφέρει: "Καλός  βουλευτής – τουλάχιστον για τον κόσμο- δεν υπάρχει πλέον .  Υπάρχει μόνο για τα κανάλια… αυτός που τσακώνεται και με τα μανικετόκουμπά του. Που φωνάζει, που βρίζει, που ορύεται, που  παράγει θέμα… δίνει τίτλο…. Και αναπαράγεται σε όλα τα Μέσα που είναι πρόθυμα να προωθήσουν την όποια κουταμάρα αρκεί να είναι εντυπωσιακή. Αν δεν τα κάνει αυτά, αν δεν τα λέει… δεν τον καλούν. Πουθενά. Ούτε  το κόμμα του τον στέλνει. Τι να τον κάνει; Αφού δεν βρίζει, δεν φωνάζει, δεν ορύεται, δεν τσακώνεται, δεν χτυπάει με το χέρι του ή με το τακούνι της το τραπέζι, ΔΕΝ  ΠΑΡΑΓΕΙ  ΕΡΓΟ. Ξέρετε τι λέμε πάντα;  Ότι «κανείς δεν πρόκειται να ξανα-παρουσιαστεί ως υποψήφιος».Κι όμως. Ουρά οι υποψήφιοι έξω απ΄ τα γραφεία των κομμάτων. Κανείς τους δεν ξέρει  ότι το βουλευτιλίκι είναι και μια περίεργη ολιγαρχία. Οι ολίγοι αποφασίζουν τι θα ψηφίσουν οι πολλοί και οι πολλοί το ανέχονται. Καλά να πάθουν. Και καλά να πάθουμε. Γιατί μην το ξεχνάμε: Τους βουλευτές, ΕΜΕΙΣ τους ψηφίζουμε. Και εμείς τους εκλέγουμε.  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Μίκης : Οι εχθροί μου έχουν γίνει παρελθόν. Εγώ είμαι ακόμη Εδώ

Ένας άνθρωπος- σελίδα της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας, ο Μίκης Θεοδωράκης παραμένει για δωδέκατη ημέρα σήμερα, Παρασκευή, νοσηλευόμενος στο Ιατρικό Κέντρο. Και φυσικά, τη δύσκολη αυτή πορεία του διάσημου μουσικοσυνθέτη αλλά και αγωνιστή της ελευθερίας και της Δημοκρατίας, συνοδεύουν οι ευχές ολόκληρου του Ελληνικού λαού, ανεξαρτήτως κομματικών δεσμεύσεων και πεποιθήσεων. Όπως ανέφερε η επίσημη ενημέρωση από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τους θεράποντες ιατρούς για την κατάσταση της υγείας του Μίκη Θεοδωράκη δόθηκε στην δημοσιότητα το μεσημέρι της Πέμπτης, 7 Μαρτίου και αναφέρει:

«Ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών την 26η Φεβρουαρίου 2019, λόγω επεισοδίου δύσπνοιας και τα...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Επτά Μικροί Δήμοι στην Αθήνα αλλά με ποιες προυποθέσεις ;

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον άκουσα την πιο ουσιαστική , προγραμματική σκέψη –μέχρι στιγμής- του υποψήφιου Δημάρχου της Αθήνας κ. Κώστα Μπακογιάννη που την δημοσιοποίησε στην τηλεοπτική εκπομπή του κ. Αυτιά στον Σκάι. Ο κ. Μπακογιάννης, αναφερόμενος στις 7 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αθηναίων, είπε ότι θέλει « επτά μικρούς δήμους γιατί είναι η πλησιέστερη μορφή πολιτικής και κοινωνικής οργάνωσης στον πολίτη σήμερα». Και είπε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, « χρειάζεται ένας  δήμαρχος ο οποίος να μην είναι κλεισμένος στο γραφείο του. Ένας δήμαρχος ο οποίος να είναι έξω στις γειτονιές, να μιλάει και κυρίως να ακούει για να μπορούμε να δουλεύουμε πρακτικά και ουσιαστικά».

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτο...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Προτιμώ να μη μιλήσω τώρα.

Εδώ και καιρό βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση και δεν μπορώ εύκολα ή ακίνδυνα να πω τη γνώμη μου για πολλά απ΄ αυτά που εξελίσσονται μπροστά στα μάτια μου, μπροστά στα μάτια σας αλλά και στο παρασκήνιο της κοινωνικής και πολιτικής μας πραγματικότητας. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που γνωρίζοντας το χαρακτήρα μου και τη σκέψη μου με ρωτάνε: « Μα αφού τα βλέπετε, αφού εσείς τα ξέρετε, γιατί δεν μιλάτε;»

Είναι γεγονός .Μ ενδιαφέρει  η τηλεόραση και το ραδιόφωνο, η σημερινή τους κατάσταση , οι τρόποι  και οι μέθοδοι λειτουργίας και παραγωγής, έχω πολλές παρατηρήσεις αλλά έχω πρόβλημα. 1. Ως πεπειραμένος επαγγελματίας του χώρου, δεν έχω καμία διάθεση να θεωρήσουν κάποιοι ότι «ανακατεύομαι» για να ζητήσω κάτι...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Ο θάνατος δεν κάνει διακρίσεις

Πόσοι άνθρωποι πέθαναν στον κόσμο τον Ιανουάριο; Πόσες ψυχές έφυγαν , «πέταξαν» στο άγνωστο πολλαπλασιάζοντας τον  λεγόμενο « Ουράνιο Πληθυσμό»; Πόσα νεογέννητα, πόσα μωρά, πόσα παιδάκια  έχασαν τη ζωή τους πριν προλάβουν καν να ζήσουν; Χιλιάδες; Δεκάδες χιλιάδες; Εκατοντάδες χιλιάδες; Εκατομμύρια; Και πόσοι γεννήθηκαν σ αυτή την αέναη διαδοχή «ενοίκων» του κόσμου μας, του χώρου μας, του φυσικού πλούτου ή της φτώχιας μας , της ομορφιάς ή της ασχήμιας;

Αμπελοφιλοσοφίες; Περίπου. Μα οι άνθρωποι γεννιούνται ,  ζουν – έτσι όπως ζουν- και πεθαίνουν- έτσι όπως πεθαίνουν. Η γέννηση μας ενθουσιάζει, ο  θάνατος μας θλίβει. Και για κάθε έναν από εμάς, ανάλογα με τη φιλοσοφία του, με την ηθική του υπό...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Το Μεγάλο Παζάρι

Δηλώσεις, κρίσεις, σχόλια των τελευταίων 2-3 ημερών :

1.  Μέρκελ: Καλή λύση το «Βόρεια Μακεδονία» -Δεν θα επηρεάσω τον Μητσοτάκη

2.

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Εκλογές 2019; Άντε και καλή αρχή

Η συζήτηση – στα προκαταρκτικά της- έχει αρχίσει εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα αλλά με το «μπάσιμο» της νέας χρονιάς, οι εκλογές, οψέποτε κι αν γίνουν,  είναι πλέον το πρώτο θέμα συζήτησης, ανάλυσης και  σχολιασμού. Τα πάντα πλέον περιστρέφονται γύρω απ΄ αυτές, είτε είναι για Δημάρχους, είτε για Περιφερειάρχες, είτε για Ευρωβουλή, είτε –τέλος- για Κυβέρνηση και Κοινοβούλιο . Λογικό. Έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες. Μόλις τελειώσουν άλλωστε οι  όποιες εκλογές, αρχίζουμε και συζητάμε για τις επόμενες.

Να βάλω κάτω κι εγώ λοιπόν δυο σκέψεις που με προβληματίζουν αρκετά χωρίς ωστόσο να θεωρώ ότι έχω αυτή τη στιγμή αρκετά στοιχεία ώστε να κάνω  τις σκέψεις μου καθαρές και σαφείς  αφού μεσολαβ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Οι γιορτές δεν αλλάζουν ποτέ την πραγματικότητα

Κι εγώ, όπως κι εσείς της γενιάς μου  άλλωστε- μεγάλωσα  με μια έντονη συναίσθηση/παραίσθηση  ότι οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ήταν κάτι σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ, της δεξαμενής στην Ιερουσαλήμ, όπου ο Ιησούς Χριστός έστειλε έναν τυφλό να πλυθεί για να ξαναβρεί το φώς του. Σιγά-σιγά, με τα χρόνια, η κολυμβήθρα του Σιλωάμ άρχισε να παίρνει και την έννοια μιας μαγικής πηγής εξαγνισμού, κάτι που σήμαινε ότι όποιος λουζόταν εκεί, ξέπλενε τα σφάλματα και –κυρίως- τις αμαρτίες του. Κι επειδή «αμαρτωλοί» υπήρχαν πολλοί και κολυμβήθρες δεν βρίσκονταν παντού όπου τις χρειαζόμασταν, αναζητήθηκαν και βρέθηκαν υποκατάστατα όπου το «λούσιμο» θα επενεργούσε δραστικά για τον εξαγνισμό έστω κι αν δεν βρισκόταν στην Ιερουσαλήμ.

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Ελλάδα 2018 σε …ανάπτυξη: Δεν ξέρουμε ΤΙΠΟΤΑ

Κάποτε θάλεγα ότι η ιστορία αυτή που διάβασα στο newsit  είναι «απίστευτη». Τώρα πια, ύστερα από αρκετά χρόνια επαφής και ενασχόλησης  με την αναπηρία, κυρίως λόγω της συνεργασίας  μου και της φιλίας με τον Βαγγέλη Αυγουλά, μου φαίνονται όλα πιστευτά, πιθανά, δυνατά στη χώρα μου όπου εμείς, οι απλοί άνθρωποι ,έχουμε μάθει τόσα πολλά για τις πάσης φύσεως αναπηρίες αλλά το «σύστημα» που ασχολείται μ αυτές, δεν έχει μάθει τίποτα.

Για να μην επαναλαμβάνω πράγματα και ιστορίες δημοσιευμένες  που πολύ εύκολα μπορείτε να διαβάσετε κι εσείς (

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Στο δρόμο ΠΑΛΙ με τα αμαξίδια

Ως πότε άραγε, στην  Ελλάδα, μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου, τη  χώρα της φιλοσοφίας και της ιστορίας και της τέχνης και των ισχυρών προσωπικοτήτων και των παραδοσιακών αγώνων για την Ελευθερία αλλά και στην Αθήνα, το πραγματικό λίκνο της Δημοκρατίας, το γεμάτο μνημεία ασύγκριτης ομορφιάς , θα  συνεχίσουν να βγαίνουν στο δρόμο ανάπηροι, καθισμένοι στα  αμαξίδιά τους και να πηγαίνουν έξω από τα Υπουργεία αναγκασμένοι από την ανέχεια και την αδιαφορία  να διεκδικούν  το δικαίωμά τους  στη δικαιοσύνη και τη ζωή;  

Ως πότε στη σημερινή Ελλάδα που οι κυβερνήτες της επαίρονται για το πόσο «μπροστά» έχουν πάει τη χώρα , θα πρέπει ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Ναι, το ξέρουμε όλοι, ο Τσίπρας δεν γνωρίζει καλά ξένες γλώσσες.

Για « απίστευτο περιστατικό» που «έγινε στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας» ,όπου παρέστη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τον οποίο αφορά το «περιστατικό» , έκαναν λόγο πολλά ελληνικά ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε.  μη γνωρίζοντας τη μετάφραση ή δίνοντας εντελώς διαφορετικές διαστάσεις σε μιαν ερώτηση που απηύθυνε  στον κ. Τσίπρα Γερμανός  ρεπόρτερ/παρουσιαστής σατιρικής-κωμικής τηλεοπτικής εκπομπής.  Δεν έχω καμία διάθεση να δικαιολογήσω τον Τσίπρα αλλά θεωρώ ότι πρέπει να κάνω μερικές διευκρινίσεις:

Σ’ ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων που μπορείτε κι εσείς να παρακολουθήσετε στο youtube, αυτός ο ...

  Αρχική
1η Σελίδα (κάτω από τα παράθυρα)

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
«Ελεήστε τον αόμματο» ( σεναριογράφο).

Όσο μεγαλώνεις,  μαθαίνεις. Όσο διαβάζεις,  μαθαίνεις. Και όσο ακούς, μαθαίνεις. Εκτός από κάποιες περιπτώσεις ανθρώπων που μεγαλώνουν χωρίς να διαβάζουν, χωρίς να ακούνε και χωρίς να ενδιαφέρονται. Γι αυτό και δεν μαθαίνουν. Όπως οι άνθρωποι της πολιτικής. Και του ποδοσφαίρου.  Και της τηλεόρασης. Που δεν μαθαίνουν ούτε απ΄ τα λάθη τους.Πάρτε για παράδειγμα την τηλεοπτική σειρά « Πέτα τη φριτέζα»  που προβάλλει ο ΑΝΤ1. Και βρίσκεται ήδη  στο δέκατο πέμπτο επεισόδιο. Κι όσοι το έχουν δει – και είναι εκατοντάδες χιλιάδες έμαθαν  ότι ένας διαβητικός τρώει για μεσημεριανό  δυο σπαράγγια , λιποθυμάει εάν φάει ένα γλυκό  και παθαίνει κρίση όταν βλέπει μια… μπριζό...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Δείπνο στο σκοτάδι: Μια δραματική κωμωδία σε δυο πιάτα

                                                        Διάλογος

-         

  Δεν θέλεις πολλά για να «σκάσεις» ένα χαμόγελο
Το μόνο που μας έμεινε; Να γελάμε με τα χάλια μας.

Ποτέ άλλοτε – απ΄ όσο τουλάχιστον θυμάμαι- δεν υπήρξε ένα τόσο σοβαρό πολιτικό ζήτημα στην πολιτική μας σκηνή όσο η παραίτηση Κοτζιά από το Υπουργείο Εξωτερικών ύστερα απ΄ όσα είχαν προηγηθεί που να προκάλεσε τέτοια λοιδωρία, τέτοια κοροιδία, τόσα εξευτελιστικά σχόλια, τέτοια «πλάκα» σε διαδραστικά, κοινωνικής δικτύωσης κυρίως, Μ.Μ.Ε., σε τηλεοπτικά «πάνελ» και ραδιοφωνικές εκπομπές, στη Βουλή, στα κόμματα, στα σπίτια, στα καφενεία μέχρι και στα λεωφορεία.

Ήταν μια ζωντανή απεικόνιση των όσων η παράδοσή μας περιγράφει με τις φράσεις «γέλασε ο κάθε πικραμένος» και  «γέλασε και το παρδα...


©2004-2019 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::