Ουμπέρτο Εκο:
Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο.
Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.

στη Βουλήμε τη Βίκυμε τη Βίκυ, την Παυλίνα, το Λάμπροστο Δήμο

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, είναι δημοσιογράφος - συγγραφέας και πρώην Bουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Αθηνών( 2004 - 2007 . Είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων από το 2010. "Επιστρατεύτηκε" από τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά ως υποψήφιος στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 αλλά δεν εξελέγη. Παραμένει Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων μέχρι τη λήξη της θητείας, το καλοκαίρι του 2019.

Δημοτικές Εκλογές

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας,εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων το 2010 με την Παράταξη "Αθήνα - Πόλη τη Ζωής μας", του Νικήτα Κακλαμάνη. Επανεξελέγη το 2014 με την παράταξη Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Στις 29 Απριλίου 2015, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Χρ. Τεντόμα και Θ. Πλεύρη, ανεξαρτητοποιήθηκε. Αφού τους ακολούθησε η πλειοψηφία των εκλεγμένων κοινοτικών συμβούλων, ίδρυσαν την εκτός Δημοτικού Συμβουλίου Παράταξη και πολιτική ομάδα "Αθήνα είμαστε εμείς",  Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019, δεν ήταν υποψήφιος, στο Δήμο Αθηναίων με τον Κώστα Μπακογιάννη. Αποδέχτηκε την πρόταση του Γιάννη Σγουρού και ήταν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος  Αττικής του Κεντρικού Τομέα με την "Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής".Συνταξιούχος δημοσιογράφος από το 2004

Είναι -αναγκαστικά- συνταξιούχος δημοσιογράφος από το 2004 και την εκλογή του στο Κοινοβούλιο. Μετά το 2008 συνέχισε να εργάζεται με όποιο νόμιμο και συμβατό τρόπο σε διάφορα Μ.Μ.Ε. Ύστερα από τέσσερα χρόνια Σύμβουλος Έκδοσης του περιοδικού CRASH και την εφημερίδα ΧΩΡΑ, από τον Οκτώβριο του 2012, παρουσίαζε από το κανάλι ART tv πολιτική εκπομπή . Μετά τις εκλογές του 2015 , επέστρεψε στο περιοδικό CRASH και άρχισε να αρθρογραφεί καθημερινά στο ειδησεογραφικό portal CRASHonline.gr και το διαδικτυακό περιοδικό dossier.gr. και να εργάζεται ως Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας "Ανεξαρτησία". Αποχώρησε από τις Εκδόσεις Τράγκα το καλοκαίρι του 2016. Συνέχισε να συνεργάζεται με Εκδοτικούς Οίκους.

Έχει γράψει δέκα μυθιστορήματα και πολλά άλλα βιβλία, τα περισσότερα των οποίων έχουν κυκλοφορήσει με την έκδοση Κυριακάτικων ή Σαββατιάτικων εφημερίδων. Έχει επίσης γράψει μελέτες, στίχους, θεατρικά και περίπου 2.500 άρθρα και αναλύσεις και επίκαιρα αναγνώσματα σε εφημερίδες και περιοδικά.

- Το βιβλίο του "Πολεμικές Αποζημιώσεις και Κατοχικό Δάνειο"κυκλοφόρησε ως ειδική ιστορική καταγραφή, στη σειρά "Τετράδια Ιστορίας" της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Παρασκήνιο" της 15/2/ 2014.

Από το Νοέμβριο του 2016 ως τον Νοέμβριο του 2017 συνεργάστηκε με τον Εκδοτικό Οίκο Εμπειρία και επιμελήθηκε της έκδοσης άνω των 20 βιβλίων αλλά η συνεργασία διεκόπη χωρίς προφανή λόγο και δεν συνεχίστηκε.

Τρία μυθιστορήματά του, τα "Απόψε θα σου ορκιστώ πως σ αγαπάω", "Η Αφροδίτη της Ανάφης" και "Η Κυρία Μέλπω" επανακυκλοφόρησαν ως Ειδικές Προσφορές με τις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ και Ελεύθερος Τύπος.

Στις τελευταίες του συνεργασίες με την "Εμπειρία", επιμελήθηκε της επανέκδοσης των σπουδαίων βιβλίων: Α. του συγγράμματος παγκόσμιας φήμης του Βίλχελμ Ράιχ "Μαζική Ψυχολογία του Φασισμού" και Β. του μυθιστορήματος του Φλομπέρ "Μαντάμ Μποβαρί"

Το βιβλίο του "Ημερολόγια" που περιλαμβάνει τρία αφηγήματα βασισμένα σε συνομιλίες, δημοσιογραφικές και ημερολογιακές καταγραφές με τίτλους 1. Σεισμός, 2. Πολιτική και 3. Κατάθλιψη, εκδόθηκε τις πρώτες ημέρες του Μαΐου 2018 από τον Εκδοτικό Οίκο "Εντύποις" και παρουσιάστηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου στο Polis Art Cafe - Στοά του Βιβλίου. Στο τρίτο αφήγημα, έχει συνεργαστεί η κόρη του Παυλίνα. 

Τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου, έγινε η δεύτερη παρουσίαση, στη Θεσσαλονίκη, στον "Αλέξανδρο", παρουσία πολύ μεγάλου ακροατηρίου και με βασικό ομιλητή τον Σάββα Τσιτουρίδη.


Στα τέλη Ιουλίου 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "ΒΑΚΧΙΚΟΝ" ένα θεατρικό του έργο/κείμενο σε έντυπη μορφή, το "Βουλευτή να σε πει η μάνα σου", το οποίο είχε αρχίσει να γράφεται το 2008-9 αλλά στην πορεία, άλλαξε τουλάχιστον 4 φορές λόγω των διαφόρων πολιτικών εξελίξεων.Στο οπισθόφυλλο, ο συγγραφέας αναφέρει: "Καλός  βουλευτής – τουλάχιστον για τον κόσμο- δεν υπάρχει πλέον .  Υπάρχει μόνο για τα κανάλια… αυτός που τσακώνεται και με τα μανικετόκουμπά του. Που φωνάζει, που βρίζει, που ορύεται, που  παράγει θέμα… δίνει τίτλο…. Και αναπαράγεται σε όλα τα Μέσα που είναι πρόθυμα να προωθήσουν την όποια κουταμάρα αρκεί να είναι εντυπωσιακή. Αν δεν τα κάνει αυτά, αν δεν τα λέει… δεν τον καλούν. Πουθενά. Ούτε  το κόμμα του τον στέλνει. Τι να τον κάνει; Αφού δεν βρίζει, δεν φωνάζει, δεν ορύεται, δεν τσακώνεται, δεν χτυπάει με το χέρι του ή με το τακούνι της το τραπέζι, ΔΕΝ  ΠΑΡΑΓΕΙ  ΕΡΓΟ. Ξέρετε τι λέμε πάντα;  Ότι «κανείς δεν πρόκειται να ξανα-παρουσιαστεί ως υποψήφιος».Κι όμως. Ουρά οι υποψήφιοι έξω απ΄ τα γραφεία των κομμάτων. Κανείς τους δεν ξέρει  ότι το βουλευτιλίκι είναι και μια περίεργη ολιγαρχία. Οι ολίγοι αποφασίζουν τι θα ψηφίσουν οι πολλοί και οι πολλοί το ανέχονται. Καλά να πάθουν. Και καλά να πάθουμε. Γιατί μην το ξεχνάμε: Τους βουλευτές, ΕΜΕΙΣ τους ψηφίζουμε. Και εμείς τους εκλέγουμε.  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Τουρκικές ακροβασίες – Ελληνικές στρατηγικές σκέψεις

Ωρίμασαν άραγε τόσο πολύ πολιτικά οι επί Ερντογάν  «μπουνταλάδες» Τούρκοι  ( όπως μας άρεσε και μας βόλευε να τους αποκαλούμε τα τελευταία 70-80 χρόνια) ή κατάλαβαν ότι με σύγχρονους διπλωματικούς τρόπους και ενέργειες δεν  «φτουράνε» διεθνώς  και δεν πετυχαίνουν τίποτα οπότε πρέπει να στραφούν  σε αναζήτηση μη αποδεκτών – πλην όμως  εντυπωσιακών- « τετελεσμένων» ;

Μήπως οι «τραβηγμένες απ΄τα μαλλιά»  εξελίξεις των τελευταίων ημερών – ενδεχομένως και ωρών- σαφείς απαντήσεις δεν μας δίνουν και  μας αναγκάζουν να σκεφτούμε λίγο  «πονηρότερα» και όχι αναγκαστικά «ωριμότερα»  κι εμείς και να διαμορφώσουμε νέες Εθνικές στρατηγικές βασισμένες όχι στον «τσαμπουκά» του ι...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Η χτεσινή κυβέρνηση δεν ήξερε αριθμητική. Η σημερινή;

Ο  φετινός Νοέμβριος, υπήρξε- οικονομικά μιλάω πάντα- ο χειρότερος μήνας της ζωής μου. Και όχι μόνο για μένα αλλά για πολλές χιλιάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες  συνταξιούχων σαν κι εμένα, άλλων με συντάξεις λίγο μεγαλύτερες από τη δική μου και άλλων  με λίγο μικρότερες . Κι ας τοποθετήσουμε το ύψος της σύνταξης του καθενός κατά μέσον όρο στα 1300 ευρώ με ένα μικρό επικουρικό. Των 250 ευρώ. Σύνολο: 1550 ευρώ. Και με ένα ενοίκιο που εισπράττουν για κάποιο διαμέρισμα που νοικιάζουν, 350 ευρώ. Πήγαμε  στα 1900 ευρώ.

Φυσικά και υπάρχουν άλλοι τόσοι – ή και περισσότεροι- με μικρότερες συντάξεις. Και κάποιοι –ασφ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Αυθύπαρκτος, υπεύθυνος και σοβαρός; Στοιχεία καλού υπουργού.

Είμαι παραδοσιακός Νεοδημοκράτης. Δεν το αρνούμαι. Άλλωστε είναι γνωστό αφού και βουλευτής της Ν.Δ. υπήρξα και Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων με τις  επίσημα υποστηριζόμενες  από τη Ν.Δ. παρατάξεις. Αλλά εκνευρίζομαι. Θίγομαι. Τσαντίζομαι. Και πικραίνομαι όταν βλέπω  υπουργούς και άλλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αισθάνονται υποχρεωμένα να αναφέρουν  τα –ομολογουμένως πολλά- επιτεύγματα της κυβέρνησής τους κάθε φορά που κάνουν μια δήλωση για τα δικά τους καθήκοντα ή απαντούν σε επικρίσεις για τη δική τους  δραστηριότητα, τις δικές τους ενέργειες, τις δικές τους αποφάσεις.

Και το κάνουν αρκ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Η προσπάθεια φαίνεται…. Τα αποτελέσματα αργούν.

Με αγωνία, άγχος, προσμονή,  κατά καιρούς απογοήτευση, νέες προσδοκίες, υπομονή αλλά και στεναχώρια παρακολουθούν οι πολίτες – κι εγώ μαζί- τις προσπάθειες και τις ενέργειες και τις δηλώσεις και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.  Οι προσπάθειες της νέας – ακόμη- κυβέρνησης φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού αλλά τα αποτελέσματά τους είναι σε αρκετές περιπτώσεις δυσδιάκριτα.

Θα πω δυο κουβέντες που εκπηγάζουν από τις εμπειρίες μου: Δεν είναι εύκολη δουλειά να συμμαζέψεις ένα ασυμμάζευτο κράτος, μια Δημόσια Διοίκηση που καρκινοβατούσε, όλες αυτές τις συσσωρευμένες εκκρεμότητες και –κυρίως- να φέρεις σε ισορροπία μια νοοτροπί...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Monty Python και «μικρά παιδιά» με κομματική ταυτότητα

Γνωρίζω τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  Μάκη  Βορίδη, τον συμπαθώ γιατί είναι σοβαρός, εργατικός και αποφασιστικός  και – ανεξάρτητα  των όσων οι εχθροί του «καταγγέλλουν» περί  «ακραίων απόψεων» - είναι  ένας μετρημένος στο λόγο του κοινοβουλευτικός άνδρας.  Γι αυτό και θεωρώ κάπως "περίεργη" την απόφασή του να δεχτεί να σχολιάσει σε ζωντανό τηλεοπτικό διάλογο  το «καραγκιοζιλίκι» της παρέλασης στη Νέα Φιλαδέλφεια και μάλιστα να επεκτείνει τη σκέψη και το λόγο του όταν ρωτήθηκε για την ακραία διαμαρτυρία των 10 κοριτσιών που γελοιοποίησαν  άκριτα και επιπόλαια  τα εθνικά μας σύμβολα και την ιστορία μας, κάτι που η Δημοκρατία μας  επιτρέπει.

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Η ντροπή , ντροπή δεν έχει και χαρά σ΄τον που την έχει

Το θέμα αρκετοί το γνωρίζουν. Το διάβασαν και στο meallamatia.gr, το πρώτο site για την Αναπηρία. Και σε μερικούς άλλους ιστότοπους όπου – μάλλον τυχαία και χωρίς πολλή ανάλυση- πήρε κάποια δημοσιότητα. Προσωπικά θα τολμούσα να πω ότι δεν πήρε ΚΑΘΟΛΟΥ δημοσιότητα. Ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να έχει «κυκλοφορήσει» παντού. Και στις εφημερίδες και στις τηλεοπτικές εκπομπές που&n...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Επίσημα κείμενα, χωρίς σκέψη. που κάνουν διακρίσεις

Αρκετές φορές, διαβάζοντας προθέσεις, εξαγγελίες, διαρροές, μέχρι και προσχέδια νόμου, καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά ότι οι συντάκτες των κειμένων ή «βλέπουν» το ζήτημα που αναδεικνύουν από μία μόνο πλευρά ( τη δική τους) ή δεν γνωρίζουν ΚΑΘΟΛΟΥ για ποιο πράγμα μιλάνε.

Και αφορμή γι αυτές τις σκέψεις, μού έδωσε  σειρά δημοσιευμάτων με κύριο άξονα το « νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, τύπου Airbnb» το οποίο έχει αποφασίσει  να θέσει σε διαβούλευση στο άμεσο διάστημα η κυβέρνηση.

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Αλήθειες που κάνουμε ότι δεν τις ξέρουμε

Κλέφτης είναι αυτός που σκοπίμως χώνει το χέρι του στην τσάντα σου  και σουφρώνει το πορτοφόλι ή το κινητό. Διαρρήκτης είναι αυτός που μπαίνει βίαια , μεσ’ τη νύχτα στο σπίτι σου ή στο μαγαζί σου και αρπάζει ότι του «γυαλίσει» από τα υπάρχοντά σου ή τα εμπορεύματά σου. Απατεώνας είναι αυτός που σκοπίμως αθετεί συμφωνίες, παγιδεύει εύπιστους ανθρώπους με ψεύτικες υποσχέσεις ή καταστρώνει πολύπλοκα σχέδια για να εξαπατήσει  μια επιχείρηση , ένα Δημόσιο Φορέα ή και το Κράτος το ίδιο. Και στην περίπτωση που ο κλέφτης, ο διαρρήκτης ή ο απατεώνας «πιαστεί στα πράσα» ή συναντήσει αντίσταση, καταφεύγει στη βία, πολλές φορές και στο έγκλημα. Και αυτούς ορθώς τους καταδιώκει ο νόμος, τους κυνηγούν οι διωκτικές αρχές και τους τιμωρεί η Δικαιοσύνη. Εν δυνάμει εγκληματίες ή αδιάφοροι καταπιεστές ε...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Βίτσας: Η βλακεία είναι ανίκητη

Μου φαίνεται ιδιαίτερα περίεργο αυτό που έγινε προ ημερών «στον αέρα» εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού καθώς ενώ ο πρ. βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος  αισθάνθηκε δυσφορία και αδιαθεσία ( με τα γνωστά σε όλους επακόλουθα) ,  ο επίσης καλεσμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δημήτρης Βίτσας αγωνιούσε για να τελειώσει αυτό που έλεγε.

Φυσικά από έναν υπεύθυνο πολιτικό και σοβαρό άνθρωπο αλλά και νομικό  όπως ο κ. Βίτσας θα περίμενε κανείς μια εντελώς διαφορετική συμπεριφορά, κάτι δηλαδή σαν «χείρα βοηθείας» στο συνομιλητή του και πρώην συνάδελφό του στη Βουλή ο οποίος αιφνιδίως αλλά εμφανώς δεν αισθανόταν καλά. Ό...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Στην πολιτική, υπάρχει πάντα κάποιος αντίπαλος.

Διάβασα προσεκτικά στο διαδίκτυο μιαν ανάλυση γνωστού και έγκριτου αρθρογράφου και συγγραφέα, του Θεσσαλονικιού Σάκη Μουμτζή, ενός ανθρώπου του οποίου σέβομαι την άποψη και τη διεισδυτική ικανότητα ο οποίος δεν «ανήκει» στην ομάδα των υποστηρικτών του κ. Τσίπρα, συμφωνεί αντιθέτως  και ενισχύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μια άποψή του, πολιτική άποψη, μού κίνησε το ενδιαφέρον γιατί έχω ακούσει μερικές ανάλογες ή και παρόμοιες  εκδοχές από διάφορα άτομα των οποίων ωστόσο τη γνώμη δεν υπολογίζω τόσο όσο του κ. Μουμτζή. Την άποψη ότι « η Νέα Δημοκρατία αυτήν την στιγμή είναι παντοδύναμη και  παίζει και χωρίς αντίπαλο».<...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Μιάς βλάβης, μύρια έπονται

Τη διάβασα με ενδιαφέρον την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού για « προσωρινή αναστολή λειτουργίας του αναβατορίου της Ακρόπολης λόγω ισχυρών ανέμων». Όπως και πάντα διαβάζω  επίσημες ανακοινώσεις για σημαντικά θέματα που θίγουν απ ευθείας την εικόνα της χώρας μας και – εμμέσως πλην σαφώς- ,  εκατοντάδες άτομα που είτε επειδή έχουν αναπηρία, είτε επειδή είναι ηλικιωμένα, ανακαλύπτουν ότι δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους.

Η  ανακοίνωση είναι λιγόλογη και σαφής και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική αφού η οποιαδήποτε προσπάθεια να δοθούν περισσότερες εξηγήσεις και πληροφορίες θα εξέθετε τον ίδ...

  Αρχική
Η ακμή της αποξένωσης
  Αρχική
Η ακμή της αποξένωσης

Δημιουργούμε ένα λογαριασμό και θέλουμε να μοιραστούμε εμπειρίες, να επικοινωνήσουμε με φίλους, να ενημερωθούμε σε πραγματικό χρόνο, να διασκεδάσουμε και να δικτυωθούμε. Και όλα αυτά τα κάνουμε καλοπροαίρετα νομίζοντας πως στις μικρές ή μεγάλες κοινότητες που συμμετέχουμε, όλοι λίγο-πολύ είναι σαν εμάς και δεν κινδυνεύουμε.

Αλλά κινδυνεύουμε. Πολύ. Κινδυνεύουμε κυρίως από την αποξένωση. Κινδυνεύουμε από την δολιότητα, την κακία, την ανευθυνότητα και την επιπολαιότητα όλων αυτών των «κυνηγών κεφαλών» που για την πλάκα τους ή  από τα συμπλέγματά τους κλέβουν ιδέες, σκέψεις, φωτογραφίες, κείμενα, εκμυστηρεύσεις που  εμείς καλόπιστα αναρτούμε για να συμμετάσχουμε σε μια εικονική «κοινωνία φίλων», τα ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Διακυβεύεται ή όχι η αξιοπρέπεια του Βρετανικού Έθνους από τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα;

Δεν μπορώ να ξέρω βέβαια εάν η κίνηση Μητσοτάκη για μια ….  συνεργασία  - μέσω δανεισμού- με τους Βρετανούς σχετικά με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα ήταν μια λάθος, μια επιπολαιότητα ή μια βιαστική ενέργεια – όπως πολλοί τον κατηγόρησαν- ή αν ήταν μια κίνηση τακτικής που θα  ξανα-έβαζε το ζήτημα «στο τραπέζι» με στόχο το σωστό: τη μόνιμη επανεγκατάσταση του τεράστιου αυτού του πολιτιστικού και ιστορικού θησαυρού «στο σπίτι του», δηλαδή στον Παρθενώνα, στην Αθήνα, στην Ελλάδα.

Από εδώ ,  είχαν κλαπεί μεταξύ των ετών 1803 και 1812 από τον «εξυπνάκια» Λόρδο Τόμας Μπρούς , τον διπλω...


©2004-2019 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::