Ουμπέρτο Εκο:
Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο.
Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.

στη Βουλήμε τη Βίκυμε τη Βίκυ, την Παυλίνα, το Λάμπροστο Δήμο

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, είναι φιλόλογος, δημοσιογράφος - συγγραφέας και πρώην Bουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Αθηνών( 2004 - 2007) . Θήτευσε επί 9 χρόνια ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων(2010-2019)."Επιστρατεύτηκε" από τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά ως υποψήφιος στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 αλλά δεν εξελέγη.  

Δημοτικές Εκλογές

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας,εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων το 2010 με την Παράταξη "Αθήνα - Πόλη τη Ζωής μας", του Νικήτα Κακλαμάνη. Επανεξελέγη το 2014 με την παράταξη Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Στις 29 Απριλίου 2015, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Χρ. Τεντόμα και Θ. Πλεύρη, ανεξαρτητοποιήθηκε. Αφού τους ακολούθησε η πλειοψηφία των εκλεγμένων κοινοτικών συμβούλων, ίδρυσαν την εκτός Δημοτικού Συμβουλίου Παράταξη και πολιτική ομάδα "Αθήνα είμαστε εμείς",  Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019, δεν ήταν υποψήφιος, στο Δήμο Αθηναίων με τον Κώστα Μπακογιάννη. Αποδέχτηκε την πρόταση του Γιάννη Σγουρού και ήταν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος  Αττικής του Κεντρικού Τομέα με την "Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής" αλλά δεν εξελέγη διότι η Παράταξη δεν μπήκε στο Δεύτερο Γύρο και η ανάμιξή του με τα Κοινά ολοκληρώθηκε.Συνταξιούχος δημοσιογράφος από το 2004

Είναι -αναγκαστικά- συνταξιούχος δημοσιογράφος από το 2004 και την εκλογή του στο Κοινοβούλιο. Μετά το 2008 συνέχισε να εργάζεται με όποιο νόμιμο και συμβατό τρόπο σε διάφορα Μ.Μ.Ε. Ύστερα από τέσσερα χρόνια Σύμβουλος Έκδοσης του περιοδικού CRASH και την εφημερίδα ΧΩΡΑ, από τον Οκτώβριο του 2012, παρουσίαζε από το κανάλι ART tv πολιτική εκπομπή . Μετά τις εκλογές του 2015 , επέστρεψε στο περιοδικό CRASH και άρχισε να αρθρογραφεί καθημερινά στο ειδησεογραφικό portal CRASHonline.gr και το διαδικτυακό περιοδικό dossier.gr. και να εργάζεται ως Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας "Ανεξαρτησία". Αποχώρησε από τις Εκδόσεις Τράγκα το καλοκαίρι του 2016. Συνέχισε να συνεργάζεται με Εκδοτικούς Οίκους. Παράλληλα, άρχισε συστηματικά τη συνεργασία του με το πρώτο σε αναγνωσιμότητα site για την Αναπηρία meallamatia.gr που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Μέχρι σήμερα συνεχίζεται και η συνεργασία του με το ενημερωτικό, πολιτικό site reporter.gr που άρχισε το χειμώνα του 2019.

Άρχισε να γράφει αρκετά νέος αλλά ως συγγραφέας, "συστήθηκε" στο κοινό το 1996 με τη βιογραφία του πατέρα του Λάμπρου Κωνσταντάρα "Μέσα απ΄τα Δικά μου Μάτια". Έχει γράψει 9 μυθιστορήματα και περισσότερα από 35 άλλα βιβλία και ιστορικά αναγνώσματα, τα περισσότερα των οποίων έχουν κυκλοφορήσει με την Κυριακάτικη έκδοση διάφορων εφημερίδων. Έχει επίσης γράψει μελέτες, μουσική, στίχους, θεατρικά έργα, σενάρια και περίπου 2.500 άρθρα, αναλύσεις και αναγνώσματα σε εφημερίδες και περιοδικά.

Τα βιβλία του "Πολεμικές Αποζημιώσεις και Κατοχικό Δάνειο"  , "Η Νύχτα των Κρυστάλλων", " Κινήσεις στη Σκακιέρα του Τρόμου", "Η Συνθήκη της Λωζάνης  και τα Σκοτεινά Σχέδια" και  "Απ΄τον Κεμάλ στον Ερντογάν" κυκλοφόρησαν ως ειδικές ιστορικές καταγραφές, στη σειρά "Τετράδια Ιστορίας" της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Παρασκήνιο" το 2014 και το 2015.

Από το Νοέμβριο του 2016 ως τον Νοέμβριο του 2017 συνεργάστηκε με τον Εκδοτικό Οίκο Εμπειρία και επιμελήθηκε της έκδοσης άνω των 20 βιβλίων, αλλά η συνεργασία διεκόπη χωρίς προφανή λόγο και δεν συνεχίστηκε.

Τρία μυθιστορήματά του, τα "Απόψε θα σου ορκιστώ πως σ αγαπάω", "Η Αφροδίτη της Ανάφης" και "Η Κυρία Μέλπω" επανακυκλοφόρησαν ως Ειδικές Προσφορές με τις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ και Ελεύθερος Τύπος.

Στις τελευταίες του συνεργασίες με την "Εμπειρία", επιμελήθηκε της επανέκδοσης σπουδαίων βιβλίων, μυθιστορημάτων των Ντοστογιέφσκι, Τολστόι, Ζολά, Τσβάιχ, Χάινε, Ντίκενς, Γκόγκολ, Φιτζέραλντ,  Ουάιλντ , Μαλρό, του συγγράμματος παγκόσμιας φήμης του Βίλχελμ Ράιχ "Μαζική Ψυχολογία του Φασισμού", του μυθιστορήματος του Φλομπέρ "Μαντάμ Μποβαρί" και πολλών άλλων.

Το βιβλίο του "Ημερολόγια" που περιλαμβάνει τρία αφηγήματα βασισμένα σε συνομιλίες, δημοσιογραφικές και ημερολογιακές καταγραφές με τίτλους 1. Σεισμός, 2. Πολιτική και 3. Κατάθλιψη, εκδόθηκε τις πρώτες ημέρες του Μαΐου 2018 από τον Εκδοτικό Οίκο "Εντύποις" και παρουσιάστηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου στο Polis Art Cafe - Στοά του Βιβλίου. Στο τρίτο αφήγημα, έχει συνεργαστεί η κόρη του Παυλίνα. 

Τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου, έγινε η δεύτερη παρουσίαση, στη Θεσσαλονίκη, στον "Αλέξανδρο", παρουσία πολύ μεγάλου ακροατηρίου και με βασικό ομιλητή τον Σάββα Τσιτουρίδη.

Στα τέλη Ιουλίου 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "ΒΑΚΧΙΚΟΝ" ένα θεατρικό του έργο/κείμενο σε έντυπη μορφή, το "Βουλευτή να σε πει η μάνα σου", το οποίο είχε αρχίσει να γράφεται το 2008-9 αλλά στην πορεία, άλλαξε τουλάχιστον 4 φορές λόγω των διαφόρων πολιτικών εξελίξεων και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2018.

Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019, αν δυο συνεχείς φορές Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης δεν τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό του. Αποδέχτηκε πρόταση του Γιάννη Σγουρού ως υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής. Με 5.402 ψήφους, βρέθηκε στην τέταρτη θέση του Κεντρικού Τομέα αλλά δεν εξελέγη γιατί η παράταξη δεν "πέρασε" στον δεύτερο γύροι..

Ολοκλήρωσε τη συγγραφή του νέου του βιβλίου "Ο γιός της παπαρούνας " μαζί με την κόρη του Παυλίνα, στις αρχές Φεβρουαρίου 2020. Πρόκειται για ένα σύγχρονο μυθιστόρημα βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία με θέματα την ιστορία μιας λαθραίας μετανάστριας και την φρίκη που γνώρισε αλλά την υιοθεσία εγκαταλελειμμένων παιδιών. Η διαδικασία συμφωνίας με εκδοτικό Οίκο για την κυκλοφορία του δεν προχώρησε λόγω του lock down και του εγκλεισμού. Θα συνεχιστεί η προσπάθεια όταν οι εκδοτικοί οίκοι επαναλάβουν τη δραστηριότητά τους.

Σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οίκο Vaporia, ετοίμασε ένα άλμπουμ με τίτλο "Η Φωνή της Ψυχής" με την παρουσίαση σημαντικών προσωπικοτήτων της ελληνικής Ναυτιλίας και Επιχειρηματικότητας. Και αυτή η έκδοση καθυστέρησε λόγω του lock down. Η συγγραφή ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο του 2020 αλλά λόγω της πανδημίας η έκδοση καθυστερεί.

Συνεχίζει να γράφει και να ονειρεύεται.  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Επικήδειος η «αλήθεια του Σύψα».

Ο  Ναυπάκτιος καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας  είναι ένα διακεκριμένο μέλος της Ελληνικής Ομάδας Επιστημόνων που συνεστήθη από την κυβέρνηση  για την αντιμετώπιση του κορωναϊού.  Η σταδιοδρομία και το βιογραφικό του καθηγητή  της Ιατρικής Σχολής Αθηνών περιλαμβάνουν ορισμένα από τα παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία – μεταξύ άλλων Πανεπιστήμια Ζυρίχης, Μασαχουσέτης, Χάρβαρντ, Τέξας.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, « ο κ. Σύψας  είναι αφοσιωμένος, εκτός από το ακαδημαϊκό του έργο, και στο κλινικό έργο στη Μονάδα Λοιμώξεων Κλινικής Παθολογικής Φυσιολογίας στο «Λαϊκό Νοσοκομείο».

Το βιογραφικό του είναι εξαιρετικό και προφανώς γι αυτό  επελέγη από την κυβέρνηση να συμμετάσχει σε μια ομάδα διαπρεπών επιστημόνων. Έτσι έγινε ένας από τους ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Just the two of us … για την πλάκα μας.

Κοιτάξτε….  για να μην τρελαθούμε…. μια  μπαλαφάρα για να «πέφτει γέλιο», να αναπαράγονται από τα άλλα Μ.Μ.Ε. τα ευτράπελα, να κάνει κάποια «νουμεράκια» το κανάλι που το προβάλλει και να το διασκεδάζουν και οι συμμετέχοντες  ήταν πάντα αυτό το  J2US, αυτός ο ελληνικός τηλεοπτικός «διαγωνισμός»  τραγουδιού  με επαγγελματίες καλλιτέχνες  , ζευγάρια με κάποιους γνωστούς ανθρώπους  που αυτοσαρκάζονταν τραγουδώντας.  Όπως τραγουδούσαν τέλος πάντων.

Αρχικά προβλήθηκε  με αρκετή επιτυχία-  και παρουσιαστή τον  Καπουτζίδη και μετά τη Μακρυπούλια -  από το Mega   το  2010 , το  2011 και το 2014 για να καταλήξει στο

  Αρχική
Δημήτρης Ψαριανός: Τον έχασα για πάντα.

Ο Δημήτρης Ψαριανός ήταν φίλος μου, έστω κι αν η φιλική μας γνωριμία δεν κράτησε πολύ. Τον είχα γνωρίσει το 1997. Τον είχα «χάσει» κοντά στο 2000 και παρ΄ όλο που μού έλλειπε η συντροφιά του και η κουβέντα του και η τεράστια προθυμία του να προσφέρει, δεν τον είχα αναζητήσει, επιπόλαια και ανόητα, πιστεύοντας ότι «ο Μήτσος είναι εκεί», με τις «στριμάδες» του, με το κέφι και την πλάκα του, με τη θλίψη και τη μοναχικότητά του, πάντα έτοιμος να βοηθήσει όπου μπορούσε. Και πιστεύοντας ότι «είναι εκεί» και μπορούσα να τον «έχω» όποτε ήθελα, αρκεί να τον έπαιρνα ένα τηλέφωνο, δεν τον πήρα ποτέ για να πούμε δυο κουβέντες, να μού πει τα δικά του, να του πω τα δικά μου, να πιούμε ένα καφέ, να πούμε ένα τραγούδι. Κι όλο έλεγα στον εαυτό μου: «Θα τον πάρω αύριο, θα τον πάρω μεθαύριο».  Είχα «δουλειές»...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Μια αντικατάσταση που πέρασε «στα ψιλά» αλλά ίσως κρύβει πολλά.

Η –οπωσδήποτε αιφνίδια- τοποθέτηση από τον κ. Μητσοτάκη  του «υπερ-στελέχους»  του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος  κ. Γιάννη Ζερβάκη στη θέση του  Συμβούλου  του πρωθυπουργού με αντικείμενο τη συνέργεια με την Κοινωνία των Πολιτών και την παρακολούθηση μεγάλων έργων που χρηματοδοτούνται από ιδρύματα και φορείς , μάλλον «πέρασε στα ψιλά» της ειδησεογραφίας.

Λίγο η δηλητηριώδης έξαρση της πανδημίας, λίγο η 17η Νοεμβρίου, λίγο οι αναμενόμενες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά λόγω επικείμενης αλλαγής στην Αμερικανική Προεδρία, «έσπρωξαν» την λιγόλογη , χτεσινή ανακοίνωση για την τοποθέτηση του κ. Ζερβάκη σε μια πολύ κρίσιμη και απαραίτητη για την επιτυχία του Επιτελικού Σχεδίου της κυβέρνη...

  Αρχική
Δευτεριάτικο ξύπνημα , σε μια «κρασαρισμένη» Ελλάδα

Ξύπνησα Δευτεριάτικα , Τρίτη μέρα της καραντίνας- κάπως αργά γιατί  άργησα να πάω στο κρεβάτι  βλέποντας στην τηλεόραση μια απ΄ αυτές τις αμερικάνικες ταινίες- βλακείες , παραγωγής της δεκαετίας του ’90 που συνήθως μας κρατούν παρέα  τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Και ξύπνησα με πονοκέφαλο γιατί είχα μάθει αποβραδίς ότι η Μελάνια είχε αποφασίσει να χωρίσει τον Τραμπ και τον σκεφτόμουν το φουκαρά – όσο μπορεί να είναι φουκαράς ένας δισεκατομμυριούχος που όπως έμαθα, σκεφτόταν να αγοράσει έναν πολυτελή «Οίκο Ευγηρίας» για να αποτραβηχτεί-  που δεν μπορεί να βγάλει απ΄ το μυαλό του ότι  είναι Πρόεδρος «σε αποδρομή» και σύντομα θα είναι ένας απλός «πρώην» που ο κόσμος θα τον θυμάται μόνο από τα απίστευτα βιντεάκια του διαδικτύου  που τον κοροίδευαν και τον σατίριζαν . Εκτός...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Τα ΟΧΙ που πρέπει να πούμε αλλά δεν τα λέμε

Γιατρός το επάγγελμα αλλά και αρθρογράφος, συγγραφέας και σχολιαστής  ρ διάφορα κανάλια,  ο  κ. Ανεβλαυής, σε πρόσφατο  άρθρο του για την  28η  Οκτωβρίου , παρουσίαζε όλα τα σημεία της σημερινής πραγματικότητας στα οποία – κατά τη γνώμη του- «Οι Έλληνες θα πούμε ξανά ΟΧΙ». Ενδιαφέρον. Έθιγε σοβαρά ζητήματα στα οποία πολλοί  εξ ημών  θα συμφωνούσαμε . Αλλά… μέχρι εκεί.

Επιλέγω βασικά σημεία στα οποία, κατά τον αρθρογράφο  «Θα πούμε ΟΧΙ» :

1.

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Διαπόμπευση πρύτανη: Κι αν τους πιάσουν τώρα, θα τιμωρηθούν;

Το φρικώδες κατάντημα των «αγωνιστών με τις κουκούλες» και ο πρόσφατος  προπηλακισμός και η διαπόμπευση του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, θα μας μείνει στη μνήμη , δίπλα στη θέση των ανάλογων πράξεων  του παρελθόντος. Τα ξέρετε, τα είδατε. Του κρέμασαν στο λαιμό επιγραφή με σχοινί «αλληλεγγύη στις καταλήψεις». Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους, όπως  δήλωσε και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Στα Βυζαντινά χρόνια , η δημόσια διαπόμπευση ήταν νόμος του κράτους. Στην αρχαιότητα, διαπόμπευαν τις μοιχαλίδες καθισμένες ανάποδα επάνω σε μουλάρια. Στην Αμερική, κατεξευτέλιζαν τους μαύρους πριν τους θανατώσουν. Το 1922, τουρκικός όχλος κατεξευτέλισε τον Πατριάρχη Χρυσόστομο πριν τον δολοφονήσει. Πράξεις απολυταρχικών καθεστώτων προς…. παραδειγματισμό.  Πράξεις ακραίου τ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Τραμπ, κορωναιός, θεωρίες συνωμοσίες και Λάνθιμος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες- αλλά κι ο κόσμος ολόκληρος-  παρακολουθεί , τουλάχιστον με ενδιαφέρον, από το πρωί της Παρασκευής, 2 Οκτωβρίου, το περιπετειώδες σήριαλ με την προσβολή του προέδρου Τραμπ ( και τής συζύγου του) από κορωναιό . Αφού ανακοινώθηκε ότι διαγνώστηκαν και οι δυο θετικοί στον ιό, πράγμα που σημαίνει ότι ο Τραμπ παραδέχτηκε τελικά ότι «υπάρχει», αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος λαμβάνει την πειραματική θεραπεία της Regeneron.

Αφού ο Αμερικανός πρόεδρος εισήχθη – και νοσηλεύεται-  στο στρατιωτικό νοσοκομείο WalterReed, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι κρίθηκε σκόπιμη για προληπτικούς λόγους η μεταφορά του στο στρατιωτικό νοσοκομείο το οποίο σε ελάχιστες ώρες «κατασκευάστηκε» μια...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
«Σοβαρή Κλιμάκωση» από τους Τούρκους. Αλλά πόσο «σοβαρή»;

Δευτέρα βράδυ και μόλις διάβασα – και άκουσα-  ότι « Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Μισέλ για τη νέα παράνομη τουρκική NAVTEX για έρευνες νοτίως του Καστελλόριζου», ότι του επισήμανε πως «θα θέσει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 15ης-16ης Οκτωβρίου τη νέα αυτή μονομερή ενέργεια» και ότι την αποκάλεσε « σοβαρή κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας».

Λίγο αργότερα, ο κ. Πέτσας είπε ότι « ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει και άλλες πρωτοβουλίες τις επόμενες ημέρες προκειμένου να αναδειχθεί η τουρκική προκλητικότητα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο».

Δεν ξέρω βέβ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Η εξέλιξη έχει «σκοτώσει» την είδηση
  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Η εξέλιξη έχει «σκοτώσει» την είδηση

Δεν είχε φθάσει ακόμα το ερεβώδες 1973 στη Χιλή, όταν μια μικρόσωμη νεαρή δημοσιογράφος θα περνούσε το κατώφλι του νομπελίστα Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούδα για να του πάρει συνέντευξη. Του εξήγησε τι ήθελε.

 «Καλό μου παιδί, πρέπει να είσαι η χειρότερη δημοσιογράφος της χώρας. Σου είναι αδύνατον να είσαι αντικειμενική, τοποθετείς τον εαυτό σου στο επίκεντρο όσων κάνεις, υποψιάζομαι ότι είσαι επιρρεπής στη συρραφή παραμυθιών και, όταν δεν έχεις ειδήσεις, τις επινοείς», θα της έλεγε ο Νερούδα, εξηγώντας γιατί δεν θα της παραχωρούσε τελικά συνέντευξη. «Γιατί δεν το γυρνάς στη λογοτεχνία; Εκεί, αυτά τα ελαττώματα είναι προτερήματα».

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Ελλάδα - Τουρκία: Ο τραμπουκισμός δεν ωφελεί τον τραμπούκο

Διάβασα πριν από ένα-ενάμιση μήνα, τέλη Ιουνίου περίπου, σε αρκετά blogs που ασχολούνται με τα λεγόμενα «Εθνικά Θέματα» : «Ξυπνήστε Έλληνες… Οι δίπλα μας ετοιμάζονται… Μετά θα είναι αργά. Η Τουρκία ασκεί καθημερινά στρατιωτικό εκβιασμό εις βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου, οι Ελληνοτουρκικές διαφορές αποτελούν ένα διαχρονικό πρόβλημα με σταθερή αναβάθμιση τουρκικών προκλήσεων-διεκδικήσεων, παρά την κατά διαστήματα ύφεση-εκτόνωση εξαιτίας κυρίως των ελληνικών υποχωρήσεων. Σήμερα, βρισκόμαστε στο παρά ένα της επίθεσης των τούρκων εναντίον του Ελληνισμού. Ούτε η ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Η εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας έχει «φτηνύνει»

Είμαι από τα παιδικά μου χρόνια φίλαθλος, ποδοσφαιρόφιλος και Ολυμπιακάκιας. Μεγάλωσα διαβάζοντας αθλητικές εφημερίδες και – ανεξαρτήτως ομάδας- θαυμάζοντας αυτούς που σύμφωνα με τους παλιούς αθλητικούς συντάκτες, «ίδρωναν» και «μούσκευαν» τη «φανέλα» της ομάδας τους και σε πολλές ευκαιρίες, την «μάτωναν» κι όλας. Τη «φανέλα». Την «ομάδα» τους. Την «ιδέα», είτε αυτή ήταν ο «Κόκκινος Έφηβος», είτε το «Πράσινο Τριφύλλι», είναι ο «Κιτρινόμαυρος Δικέφαλος». Φυσικά πάντα προτιμώντας τον «Θρύλο». Αλλά και την Εθνική Ελλάδος. Πολλά «στραβά» συνέβαιναν και τότε. Αλλά πάντα υπερίσχυε η μαγεία, η ατμόσφαιρα, ο «παιχταράς» , η «ψυχή της ομάδας», οι ιαχές, τα γκολ, ακόμα και οι αποδοκιμασίες.

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Κρούσματα 4.193. Νεκροί 202. Η μάσκα; Και πάλι υποχρεωτική.

 Δεν μου δημιούργησε καμία – αλλά ΚΑΜΙΑ- έκπληξη η εξαγγελία από τον κ. Χαρδαλιά για επιστροφή σε παλιότερες καταστάσεις με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και «άλλες διατάξεις». Αυτό που θέλαμε, έπρεπε να επιδιώκουμε και ήταν απαραίτητο να αποφύγουμε ήταν να κάνουμε μια τέτοια υποχώρηση. Όλοι βλέπαμε ότι εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα δεν πηγαίναμε καθόλου καλά. Και δεν με ξένισαν οι Δευτεριάτικες επισημάνσεις διαπρεπών λοιμωξιολόγων και καθηγητών. Το είχαμε παραξηλώσει. Οι έλεγχοι είχαν χαλαρώσει, οι μάσκες είχαν πεταχτεί, ο κόσμος είχε ξεχάσει τον χειμώνα που περάσαμε και όλα προς χάριν αυτού που είχαμε τόση ανάγκη: Λίγο περισσότερη ελευθερία, τουρίστες και έσοδα. Έγιναν όλα. Και οι Μ.Ε.Θ. άρχισαν να ξαναγεμίζουν. Όπως και η Επίδαυρος.


©2004-2020 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::