Ουμπέρτο Εκο:
Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο.
Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.

στη Βουλήμε τη Βίκυμε τη Βίκυ, την Παυλίνα, το Λάμπροστο Δήμο

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, είναι δημοσιογράφος - συγγραφέας και πρώην Bουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Αθηνών( 2004 - 2007 . Είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων από το 2010. "Επιστρατεύτηκε" από τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά ως υποψήφιος στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 αλλά δεν εξελέγη. Παραμένει Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων μέχρι τη λήξη της θητείας, το καλοκαίρι του 2019.

Δημοτικές Εκλογές

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας,εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων το 2010 με την Παράταξη "Αθήνα - Πόλη τη Ζωής μας", του Νικήτα Κακλαμάνη. Επανεξελέγη το 2014 με την παράταξη Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Στις 29 Απριλίου 2015, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Χρ. Τεντόμα και Θ. Πλεύρη, ανεξαρτητοποιήθηκε. Αφού τους ακολούθησε η πλειοψηφία των εκλεγμένων κοινοτικών συμβούλων, ίδρυσαν την εκτός Δημοτικού Συμβουλίου Παράταξη και πολιτική ομάδα "Αθήνα είμαστε εμείς",  Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019, δεν ήταν υποψήφιος, στο Δήμο Αθηναίων με τον Κώστα Μπακογιάννη. Αποδέχτηκε την πρόταση του Γιάννη Σγουρού και ήταν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος  Αττικής του Κεντρικού Τομέα με την "Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής".Συνταξιούχος δημοσιογράφος από το 2004

Είναι -αναγκαστικά- συνταξιούχος δημοσιογράφος από το 2004 και την εκλογή του στο Κοινοβούλιο. Μετά το 2008 συνέχισε να εργάζεται με όποιο νόμιμο και συμβατό τρόπο σε διάφορα Μ.Μ.Ε. Ύστερα από τέσσερα χρόνια Σύμβουλος Έκδοσης του περιοδικού CRASH και την εφημερίδα ΧΩΡΑ, από τον Οκτώβριο του 2012, παρουσίαζε από το κανάλι ART tv πολιτική εκπομπή . Μετά τις εκλογές του 2015 , επέστρεψε στο περιοδικό CRASH και άρχισε να αρθρογραφεί καθημερινά στο ειδησεογραφικό portal CRASHonline.gr και το διαδικτυακό περιοδικό dossier.gr. και να εργάζεται ως Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας "Ανεξαρτησία". Αποχώρησε από τις Εκδόσεις Τράγκα το καλοκαίρι του 2016. Συνέχισε να συνεργάζεται με Εκδοτικούς Οίκους.

Έχει γράψει δέκα μυθιστορήματα και πολλά άλλα βιβλία, τα περισσότερα των οποίων έχουν κυκλοφορήσει με την έκδοση Κυριακάτικων ή Σαββατιάτικων εφημερίδων. Έχει επίσης γράψει μελέτες, στίχους, θεατρικά και περίπου 2.500 άρθρα και αναλύσεις και επίκαιρα αναγνώσματα σε εφημερίδες και περιοδικά.

Το βιβλίο του "Πολεμικές Αποζημιώσεις και Κατοχικό Δάνειο" κυκλοφόρησε ως ειδική ιστορική καταγραφή, στη σειρά "Τετράδια Ιστορίας" της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Παρασκήνιο" της 15/2/ 2014.

Από το Νοέμβριο του 2016 ως τον Νοέμβριο του 2017 συνεργάστηκε με τον Εκδοτικό Οίκο Εμπειρία και επιμελήθηκε της έκδοσης άνω των 20 βιβλίων, αλλά η συνεργασία διεκόπη χωρίς προφανή λόγο και δεν συνεχίστηκε.

Τρία μυθιστορήματά του, τα "Απόψε θα σου ορκιστώ πως σ αγαπάω", "Η Αφροδίτη της Ανάφης" και "Η Κυρία Μέλπω" επανακυκλοφόρησαν ως Ειδικές Προσφορές με τις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ και Ελεύθερος Τύπος.

Στις τελευταίες του συνεργασίες με την "Εμπειρία", επιμελήθηκε της επανέκδοσης των σπουδαίων βιβλίων: Α. του συγγράμματος παγκόσμιας φήμης του Βίλχελμ Ράιχ "Μαζική Ψυχολογία του Φασισμού" και Β. του μυθιστορήματος του Φλομπέρ "Μαντάμ Μποβαρί"

Το βιβλίο του "Ημερολόγια" που περιλαμβάνει τρία αφηγήματα βασισμένα σε συνομιλίες, δημοσιογραφικές και ημερολογιακές καταγραφές με τίτλους 1. Σεισμός, 2. Πολιτική και 3. Κατάθλιψη, εκδόθηκε τις πρώτες ημέρες του Μαΐου 2018 από τον Εκδοτικό Οίκο "Εντύποις" και παρουσιάστηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου στο Polis Art Cafe - Στοά του Βιβλίου. Στο τρίτο αφήγημα, έχει συνεργαστεί η κόρη του Παυλίνα. 

Τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου, έγινε η δεύτερη παρουσίαση, στη Θεσσαλονίκη, στον "Αλέξανδρο", παρουσία πολύ μεγάλου ακροατηρίου και με βασικό ομιλητή τον Σάββα Τσιτουρίδη.

Στα τέλη Ιουλίου 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "ΒΑΚΧΙΚΟΝ" ένα θεατρικό του έργο/κείμενο σε έντυπη μορφή, το "Βουλευτή να σε πει η μάνα σου", το οποίο είχε αρχίσει να γράφεται το 2008-9 αλλά στην πορεία, άλλαξε τουλάχιστον 4 φορές λόγω των διαφόρων πολιτικών εξελίξεων.Στο οπισθόφυλλο, ο συγγραφέας αναφέρει: "Καλός  βουλευτής – τουλάχιστον για τον κόσμο- δεν υπάρχει πλέον .  Υπάρχει μόνο για τα κανάλια… αυτός που τσακώνεται και με τα μανικετόκουμπά του. Που φωνάζει, που βρίζει, που ορύεται, που  παράγει θέμα… δίνει τίτλο…. Και αναπαράγεται σε όλα τα Μέσα που είναι πρόθυμα να προωθήσουν την όποια κουταμάρα αρκεί να είναι εντυπωσιακή. Αν δεν τα κάνει αυτά, αν δεν τα λέει… δεν τον καλούν. Πουθενά. Ούτε  το κόμμα του τον στέλνει. Τι να τον κάνει; Αφού δεν βρίζει, δεν φωνάζει, δεν ορύεται, δεν τσακώνεται, δεν χτυπάει με το χέρι του ή με το τακούνι της το τραπέζι, ΔΕΝ  ΠΑΡΑΓΕΙ  ΕΡΓΟ.

Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019, ήταν υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού αλλά δεν εξελέγη.

Ολοκληρώνει τη συγγραφή του νέου του βιβλίου "Της παπαρούνας γιός" μαζί με την κόρη του Παυλίνα.

Σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οίκο karavia, ετοιμάζει ένα άλμπουμ με τίτλο "Η Φωνή της Ψυχής" με την παρουσίαση σημαντικών προσωπικοτήτων της ελληνικής Ναυτιλίας και Επιχειρηματικότητας.


  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Τι θα είχε γίνει αν εξακολουθούσε να είναι κυβέρνηση ο Σύριζα;

Χωρίς να αντιδρώ κομπλεξικά και για να «κάνω τον έξυπνο», έχω τις δικές μου, καθαρά προσωπικές  και καθόλου «πολιτικές» επιφυλάξεις απέναντι σε  δισταγμούς, μέτρα και αποφάσεις  που ελήφθησαν από την Πολιτεία αυτές τις «μαύρες μέρες» της μάχης μας κατά του κορωναιού.

Αρχικά δέχομαι ότι η στάση της κυβέρνησης και η αποφασιστικότητα του Μητσοτάκη ξεχώρισαν αναπόδραστα αλλά και αναπόφευκτα – λόγω απλής λογικής- από τη στάση του Σύριζα και των «ορκισμένων» υποστηρικτών του, μια στάση που δείχνει καθαρά το τι θα είχαν κάνει αυτοί εάν είχαν παραμείνει στην κυβέρνηση. Θα είχαν ενεργήσει ανάλογα με τον τρόπο που :

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Η «Ενημέρωση» των Ελλήνων σε όλο της το μεγαλείο.

Σφοδρές απειλές – ασύμμετρες ή συμμετρικές  δεν έχει πια και τόση σημασία δεδομένης της σφοδρότητας-  έχουν κυκλώσει την Ελλάδα. Και όχι μόνο την Ελλάδα. Αλλά βάζω πρώτη την Ελλάδα αφού «όταν καίγεται το σπίτι σου, τρέξε πρώτα να τη σβήσεις και μετά ψάξε το αίτιο ».

Τα ξέρετε αλλά πρέπει να τα καταθέσω με ένα-δυο συνοπτικά σχόλια :

1.  Η εδώ και μήνες προαναγγελθείσα από τον Ερντογάν «επέλαση» χιλιάδων πάσης φύσεως, φυλής ή εθνικότητας  προσφύγων, μεταναστών , λαθρομετανα...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Δυστυχώς, δεν μπορούμε πια «να πάμε για καφέ στην πλατεία»

Σάββατο, 21 Μαρτίου. Ακούω τα ηχογραφημένα μηνύματα στα Ελληνικά και σε ξένες γλώσσες που ακούγονται από τις ντουντούκες των περιπολικών  στις παραλίες και στις πλατείες  και τους δρόμους να καλούν, να «διατάζουν» περίπου τους ανύποπτους, αδιάφορους και ανώριμους  πολίτες να φύγουν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους την ώρα που «κλείνουν» τα πάρκα και οι τόποι αναψυχής  ενώ έχουν ήδη κλείσει τα θέατρα και οι κινηματογράφοι και τα σχολεία και τα γήπεδα καθώς ο φονικός covid-19  επελαύνει σ΄όλο τον κόσμο και σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους. Α...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Στην αντιμετώπιση του ιού, εμείς, οι πολίτες, εμφανιζόμαστε πολύ ανεπαρκείς

Μού είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσω το πώς εμείς οι Έλληνες, ο περήφανος και γενναίος λαός που συνήθως «δεν σηκώνει ούτε μύγα στο σπαθί του» και δεν διστάζει, παραδοσιακά να επιτεθεί ναι να ανατρέψει απαράδεκτες καταστάσεις που τον κάνουν να υποφέρει, να τις ανατρέψει με κάθε τρόπο, φερόμαστε τόσο ανόητα απέναντι στο covid-19, τον φονικό ιό που αφανίζει τον κόσμο.

Μα εμείς αντιδρούμε πάντα  δυναμικά, επικοινωνιακά, μ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Δεν χρειάζονται πολλά. Η αρχή έγινε. Ας προχωρήσουμε.

Θερμά συγχαρητήρια στο τηλεοπτικό ΣΚΑΙ και το Star και όποιο άλλο κανάλι  έπαιζε το  «σποτάκι»  με τον Παπαδόπουλο για τον κορωναιό που  το αναβάθμισαν προσθέτοντας και Νοηματική Γλώσσα. Συγχαρητήρια απ΄ όλους όσοι νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους με αναπηρία χωρίς να είμαστε ανάπηροι. Συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες. Γιατί;  Διότι , δεν ξέρω με ποιανού πρωτοβουλία, πήραν το εξαιρετικό ενημερωτικό σποτάκι με τον υπέροχο Σπύρο Παπαδόπουλο , που έγινε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, για την Ελλάδα και τους Έλληνες απέναντι στο κορωναιό – το ωραιότερο και πιο ευαίσθητο τηλεοπτικό μήνυμα- και του πρόσθεσαν κάτι το αυτονόητο :...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Κορωναιός: Πόσο μεγάλη η διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία!

Η Ελλάδα ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις καθώς ο κορωναιός άρχισε να «δείχνει τα δόντια του» κι εδώ, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, αλλάζοντας με ταχείς ρυθμούς τα «νούμερα» που δείχνουν την «πρόοδο» του ιού και την αδήριτη ανάγκη να ληφθούν μέτρα. Σκληρά μέτρα. Αδιανόητα μέχρι πριν από ένα-δυο μήνες. Και μέτρα που πρέπει απαραιτήτως να εφαρμοστούν, από τοπ Κράτος, από τις Υπηρεσίες και –κυρίως- από το λαό.

Και για να μην σας κουράσω αναφέροντας και απαριθμώντας τις χώρες σ΄ όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, τον ίδιο εχθρό, τις ίδιες – και μεγαλύτερες- απειλές, τις ίδιες – και σκληρότερες- καταστάσεις, θέλω απλώ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Εγώ έκανα το καθήκον μου. Εσείς;

Βρισκόμαστε εν τω μέσω μιας παγκόσμιας επέλασης του COVID-19. Κάθε μέρα "μετράμε" θύματα και στην Ελλάδα. Ήδη είχαμε ένα νεκρό, θύμα του κορωναιού. Η Ιταλία θυμίζει Έρημη Χώρα. Είχαν

149 νεκρούς στη Λομβαρδία σε μια ημέρα. Η Παγκόσμια Οικονομία και ο Παγκόσμιος τουρισμός απειλούνται με καταστροφή. Η Ελληνική κυβέρνηση κάνει έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές να κάνουν αίτηση για να προσληφθούν. Οι εκπρόσωποι των συστημικών τραπεζών συναντούν τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να αναλύσουν τα έως τώρα δεδομένα. Απολυμάνσεις παντού. Ο πρωθυπουργός απηύθυνε διάγγελμα στον ελληνικό λαό. Αναβάλλονται αθλητικές συναντήσεις, πρωταθλήματα, κινδυνεύουν με αναβολή οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Σκούρα τα πράγματα.

...
  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Μια σύσκεψη, 6-7 συνομιλητές και μια πιθανή διαρροή

«Πείτε μου τι θέλετε να κάνω στο νησί σας και θα το κάνω, αρκεί να είναι λογικό»  είπε- σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη, 27/2 - στους 4 δημάρχους των “επίμαχων» νησιών και τον αντιπεριφερειάρχη Λέσβου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία του υπουργού Μετανάστευσης, κάτι που «είδε» το φως της δημοσιότητας σε κάποια ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε.  την Παρασκευή αλλά η ανάρτηση αυτή, πολύ σύντομα, «εξαφανίστηκε», πρώτα από το site που το πρωτοδημοσίευσε . Παρέμεινε απλώς ως εντύπωση. Αν είχε ειπωθεί κάτι τέτοιο, κατά την ταπεινή μου γνώμη θα ήταν αδιανόητο. Κι αν ΔΕΝ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Τσίπρας: Αν έχετε τα κότσια κ. Μητσοτάκη πηγαίνετε εμένα στην δικαιοσύνη

Μιλώντας στην κεντρική πολιτική εκδήλωση του  Σύριζα  που έγινε  στο – περίπου εγκαταλελειμμένο-  Ολυμπιακό  Κέντρο  Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο ρν όψει του Συνεδρίου  - όπως κι αν λέγεται τότε το κόμμα-  ο τέως πρωθυπουργός , αφού εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους επτά μήνες της διακυβέρνησής της,  κατέληξε λέγοντας : «Αν έχετε τα κότσια κ. Μητσοτάκη πηγαίνετε εμένα στην δικαιοσύνη».

Εντυπωσιακή ομολογουμένως φράση που ενθουσίασε  το πολυπληθές ακροατήριο που ένας Θεός γνωρίζει πώς κατάφεραν  να «μαζέψουν» τα στελέχη του κόμματος αφού σε όλες τις προη...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Βαρουφάκη, για ένα «στικάκι» ρε γαμώτο!

 Η άκρως αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Γιάνη Βαρουφάκη – ο οποίος ουδέποτε υπήρξε δική μου επιλογή, ούτε ποτέ μου τον ψήφισα βέβαια - κατάφερε προ ημερών να τον κάνει πρώτη είδηση σε όλα, σχεδόν, τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και ανάγκασε μέχρι και τον Αυτιά να τον «τρολάρει» χαμογελώντας κοροιδευτικά και ξεχνώντας ότι κάποτε τον παρακαλούσε – όπως και τόσοι άλλοι-   να εμφανιστεί στην εκπομπή του  την εποχή της «ακμής» του. Για ένα ….στικάκι ρε γαμώτο.

‘Η – καλύτερα- για το περιεχόμενο της σύγχρονης τεχνολογίας συσκευής αποθήκευσης ήχου και εικόνας . Χαμός παντού για το «στικάκι» του Βαρουφάκη. Δεν θέλω να πω άλλα για το περιεχόμενο του  «στικακίου» ( ή

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
«Did you know you speak Greek?» (Γνωρίζατε ότι μιλάτε Eλληνικά;)

Την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου για τρίτη συνεχή χρονιά γιορτάστηκε  η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, μια Παγκόσμια Ημέρα  που καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 2017, με κοινή απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τα ελληνικά εκτός από  επίσημη γλώσσα της Ελλάδας και της Κύπρου, είναι  μία από τις 23 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, είναι επίσημα αναγνωρισμένη ως μειονοτική γλώσσα στην Αλβανία, την Αρμενία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία και την Τουρκία. Και το πολύ έξυπνο –και πραγματικό- «σύνθημα» της Ημέρας είναι : « Το γνωρίζατε ότι μιλάτε Ελληνικά;»

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Η επανάληψη και η φλυαρία κάνουν κακό

Διάβαζα τις προάλλες σε απογευματινή, πολιτική εφημερίδα που στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ένα βασικό άρθρο διευθυντικού στελέχους της εφημερίδας με καίριες και σημαντικές επισημάνσεις  που θέτει επί τάπητος μερικές  πολύ σοβαρές διαπιστώσεις για ζητήματα που αφορούν – και φαντάζομαι απασχολούν- τον πρωθυπουργό. Καλογραμμένο, προσεκτικό αλλά «καθαρό».  Δεν απομακρυνόταν ούτε κατ ελάχιστον από τις θέσεις στήριξης της κυβέρνησης αλλά πολύ καλόπιστα, με καθαρή διάθεση, έθιγε μια κατάσταση  με στόχο να  βελτιωθούν κάποια διαπιστωμένα πράγματα   και όχι για να κάνει φτηνή αντιπολίτευση, κάτι πολύ δύσκολο όταν αφορά μια κυβέρνηση που ενώ βρίσκεται ήδη περισσότερο από έξι μήνες  στην εξουσία, αυξάνει συνεχώς τη διαφορά της ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Υπόθεση Ζαγοράκη: Περιμένουμε την παραίτησή του. Αλλιώς…..

Ο ΠΑΟΚΤΖΗΣ – και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ- ποδοσφαιριστής Ζαγοράκης, τιμημένος αρχηγός της ομάδας που κατέκτησε το Euro 2004 και αγαπημένος των Ελλήνων , επελέγη δυο φορές από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας  ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με μόνο του εφόδιο την μεγάλη δημοφιλία του λόγω … μπάλας. Βγήκε  ευρωβουλευτής με μεγάλο αριθμό σταυρών λόγω αυτής της  δημοφιλίας του που προήλθε και από το ότι ήταν φιλότιμος, εργατικός και καλός ποδοσφαιριστής.

Τη μία φορά που χρειάστηκε να φερθεί  σαν Έλληνας, Νεοδημοκράτης Ευρωβουλευτής, φέρθηκε σαν  Βορειο-Ελλαδίτης, ΠΑΟΚτζής ποδοσφαιριστής. Τιμή του και καμάρι του που είναι Βορειο-Ελλαδίτης. Και ΠΑΟΚτζής. Ξέχασε όμως ότι ήταν ΚΑΙ Έλληνας κ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Αντικαπνιστική υστερία: λύσεις υπάρχουν. Αλλά μηδενίζονται από τις εμμονές.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κάπνισμα κάνει μεγάλο κακό στην υγεία. Και ότι η απόφαση της κυβέρνησης να αποκλείσει την προσέλευση καπνιστών σε κλειστούς χώρους όπου υπάρχουν παιδιά(κυρίως) αλλά και μη καπνιστές, είναι απόλυτα σωστή. Ο μη καπνιστής πρωθυπουργός το ξέρει, η κυβέρνηση το κατάλαβε, ο μέχρι πρότινος αντικαπνιστικός νόμος αποδείχθηκε ανίσχυρος. Ωστόσο είναι τουλάχιστον δυσεξήγητη η κυβερνητική εμμονή  να καταδιώκει όχι μόνο τους καπνιστές αλλά και τις επιχειρήσεις που «φιλοξενούν» καπνιστές οι οποίοι αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό των «πελατών» τους .

Δυσεξήγητη η εμμονή αλλά και  ανεξήγητη η επιμονή των υπε...


©2004-2020 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::