Ουμπέρτο Εκο:
Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο.
Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.

στη Βουλήμε τη Βίκυμε τη Βίκυ, την Παυλίνα, το Λάμπροστο Δήμο

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, είναι δημοσιογράφος - συγγραφέας και πρώην Bουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Αθηνών( 2004 - 2007 . Είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων από το 2010. "Επιστρατεύτηκε" από τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά ως υποψήφιος στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 αλλά δεν εξελέγη. Παραμένει Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων μέχρι τη λήξη της θητείας, το καλοκαίρι του 2019.

Δημοτικές Εκλογές

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας,εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων το 2010 με την Παράταξη "Αθήνα - Πόλη τη Ζωής μας", του Νικήτα Κακλαμάνη. Επανεξελέγη το 2014 με την παράταξη Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Στις 29 Απριλίου 2015, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Χρ. Τεντόμα και Θ. Πλεύρη, ανεξαρτητοποιήθηκε. Αφού τους ακολούθησε η πλειοψηφία των εκλεγμένων κοινοτικών συμβούλων, ίδρυσαν την εκτός Δημοτικού Συμβουλίου Παράταξη και πολιτική ομάδα "Αθήνα είμαστε εμείς",  Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019, δεν ήταν υποψήφιος, στο Δήμο Αθηναίων με τον Κώστα Μπακογιάννη. Αποδέχτηκε την πρόταση του Γιάννη Σγουρού και ήταν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος  Αττικής του Κεντρικού Τομέα με την "Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής".Συνταξιούχος δημοσιογράφος από το 2004

Είναι -αναγκαστικά- συνταξιούχος δημοσιογράφος από το 2004 και την εκλογή του στο Κοινοβούλιο. Μετά το 2008 συνέχισε να εργάζεται με όποιο νόμιμο και συμβατό τρόπο σε διάφορα Μ.Μ.Ε. Ύστερα από τέσσερα χρόνια Σύμβουλος Έκδοσης του περιοδικού CRASH και την εφημερίδα ΧΩΡΑ, από τον Οκτώβριο του 2012, παρουσίαζε από το κανάλι ART tv πολιτική εκπομπή . Μετά τις εκλογές του 2015 , επέστρεψε στο περιοδικό CRASH και άρχισε να αρθρογραφεί καθημερινά στο ειδησεογραφικό portal CRASHonline.gr και το διαδικτυακό περιοδικό dossier.gr. και να εργάζεται ως Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας "Ανεξαρτησία". Αποχώρησε από τις Εκδόσεις Τράγκα το καλοκαίρι του 2016. Συνέχισε να συνεργάζεται με Εκδοτικούς Οίκους.

Έχει γράψει δέκα μυθιστορήματα και πολλά άλλα βιβλία, τα περισσότερα των οποίων έχουν κυκλοφορήσει με την έκδοση Κυριακάτικων ή Σαββατιάτικων εφημερίδων. Έχει επίσης γράψει μελέτες, στίχους, θεατρικά και περίπου 2.500 άρθρα και αναλύσεις και επίκαιρα αναγνώσματα σε εφημερίδες και περιοδικά.

Το βιβλίο του "Πολεμικές Αποζημιώσεις και Κατοχικό Δάνειο" κυκλοφόρησε ως ειδική ιστορική καταγραφή, στη σειρά "Τετράδια Ιστορίας" της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Παρασκήνιο" της 15/2/ 2014.

Από το Νοέμβριο του 2016 ως τον Νοέμβριο του 2017 συνεργάστηκε με τον Εκδοτικό Οίκο Εμπειρία και επιμελήθηκε της έκδοσης άνω των 20 βιβλίων, αλλά η συνεργασία διεκόπη χωρίς προφανή λόγο και δεν συνεχίστηκε.

Τρία μυθιστορήματά του, τα "Απόψε θα σου ορκιστώ πως σ αγαπάω", "Η Αφροδίτη της Ανάφης" και "Η Κυρία Μέλπω" επανακυκλοφόρησαν ως Ειδικές Προσφορές με τις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ και Ελεύθερος Τύπος.

Στις τελευταίες του συνεργασίες με την "Εμπειρία", επιμελήθηκε της επανέκδοσης των σπουδαίων βιβλίων: Α. του συγγράμματος παγκόσμιας φήμης του Βίλχελμ Ράιχ "Μαζική Ψυχολογία του Φασισμού" και Β. του μυθιστορήματος του Φλομπέρ "Μαντάμ Μποβαρί"

Το βιβλίο του "Ημερολόγια" που περιλαμβάνει τρία αφηγήματα βασισμένα σε συνομιλίες, δημοσιογραφικές και ημερολογιακές καταγραφές με τίτλους 1. Σεισμός, 2. Πολιτική και 3. Κατάθλιψη, εκδόθηκε τις πρώτες ημέρες του Μαΐου 2018 από τον Εκδοτικό Οίκο "Εντύποις" και παρουσιάστηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου στο Polis Art Cafe - Στοά του Βιβλίου. Στο τρίτο αφήγημα, έχει συνεργαστεί η κόρη του Παυλίνα. 

Τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου, έγινε η δεύτερη παρουσίαση, στη Θεσσαλονίκη, στον "Αλέξανδρο", παρουσία πολύ μεγάλου ακροατηρίου και με βασικό ομιλητή τον Σάββα Τσιτουρίδη.

Στα τέλη Ιουλίου 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "ΒΑΚΧΙΚΟΝ" ένα θεατρικό του έργο/κείμενο σε έντυπη μορφή, το "Βουλευτή να σε πει η μάνα σου", το οποίο είχε αρχίσει να γράφεται το 2008-9 αλλά στην πορεία, άλλαξε τουλάχιστον 4 φορές λόγω των διαφόρων πολιτικών εξελίξεων.Στο οπισθόφυλλο, ο συγγραφέας αναφέρει: "Καλός  βουλευτής – τουλάχιστον για τον κόσμο- δεν υπάρχει πλέον .  Υπάρχει μόνο για τα κανάλια… αυτός που τσακώνεται και με τα μανικετόκουμπά του. Που φωνάζει, που βρίζει, που ορύεται, που  παράγει θέμα… δίνει τίτλο…. Και αναπαράγεται σε όλα τα Μέσα που είναι πρόθυμα να προωθήσουν την όποια κουταμάρα αρκεί να είναι εντυπωσιακή. Αν δεν τα κάνει αυτά, αν δεν τα λέει… δεν τον καλούν. Πουθενά. Ούτε  το κόμμα του τον στέλνει. Τι να τον κάνει; Αφού δεν βρίζει, δεν φωνάζει, δεν ορύεται, δεν τσακώνεται, δεν χτυπάει με το χέρι του ή με το τακούνι της το τραπέζι, ΔΕΝ  ΠΑΡΑΓΕΙ  ΕΡΓΟ.

Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019, ήταν υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού αλλά δεν εξελέγη.

Ολοκληρώνει τη συγγραφή του νέου του βιβλίου "Της παπαρούνας γιός" μαζί με την κόρη του Παυλίνα.

Σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οίκο karavia, ετοιμάζει ένα άλμπουμ με τίτλο "Η Φωνή της Ψυχής" με την παρουσίαση σημαντικών προσωπικοτήτων της ελληνικής Ναυτιλίας και Επιχειρηματικότητας.


  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Νομίζατε ότι τελειώσαμε με την εκλογολογία;

Σαν πολύ νωρίς ξεκίνησαν , εδώ και 2-3 μήνες, τη «συζήτηση» για πρόωρες εκλογές οι κύκλοι που συνήθως απεργάζονται τη φθορά μιας κυβέρνησης και την διαμόρφωση  μιας –ας πούμε- διάδοχης κατάστασης. Η εκλογολογία είναι μέσα στο αίμα μας. Και αυτοί που απεργάζονται αλλαγές εξουσίας δεν είναι οι γνωστοί  μας «πατεράδες» της εκλογολογίας, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Αλλά γεννήτορες του φαινομένου ήταν οι «παππούδες» της εκλογολογίας που  συνήθως «έπεφταν μέσα».  Αυτοί που ενώ είχαν αβαντάρει με κάθε τρόπο τον «νέο» Καραμανλή, άρχιζαν – για τους δικούς τους πάντα λόγους-  την «υπόγεια» φθορά του  ενώ ταυτόχρονα ετοίμαζαν το Γιώργο Παπανδρέου. Και όταν αυτός δεν «τους βγήκε» στο ζύγι, ξανάρχισαν την αποδόμηση , «ψάχνοντας» και πάλι την επόμενη διάδοχη κατάσταση στην μετά Καρ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Φρονίμως ποιών….. εσιώπησε

Δεν ξέρω ποια «μύγα» τον τσίμπησε αιφνιδίως  τον κύριο Σκέρτσο και αποφάσισε να «εκφράσει προσωπικές σκέψεις» για την πολύκροτη δίκη των κατηγορουμένων για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και να καταφερθεί εναντίον  της εισαγγελέως  κατηγορώντας την ότι «υπερέβη τα όρια του ψυχρού και αμερόληπτου σύμφωνα με το νόμο δικαστικού λειτουργού και ταυτίστηκε με τη μία πλευρά της δίκης». Ξέρω πάντως ότι μετά το σάλο από τις δηλώσεις του, φρονίμως ποιών, εσιώπησε. Και καλά έκανε.

Ο κ. Σκέρτσος  υφυπουργός της κυβέρνησης  με τον αδόκιμο  όρο «υφυπουργός στον Πρωθυπουργό», με αδιευκρίνιστο  ρόλο και ιδιότητα/ειδικότητα, είναι ένα «ισχυρό χαρτί» στα χέρια του πρωθυπουργού ο οποίος το...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Έρευνα: Αυτοσχέδια, υπαίθρια πάρτι για την πλάκα τους.

Πολύ θα ήθελα να κάνει η αστυνομία ένα πραγματικό «ντού» σε κάποιο απ΄ αυτά τα υπαίθρια αυτοσχέδια «γλέντια» που άρχισαν να στήνουν για να «ξεδώσουν» όλα τα νέα άτομα αλλά και η πιτσιρικαρία,  παρά τις αυστηρές συστάσεις, γεμίζοντας παρκάκια και πλατείες, βρίσκοντας πρόθυμους καταστηματάρχες που εφοδιάζουν το «κοινό» με ποτά. Εκτός καταστήματος αλλά εντός «κορωναιού». Και με δυνατή νεολαιίστικη μουσική για την τέρψη των πελατών του ξεφαντώματος.

Και οι έφοδοι της αστυνομίας να καταλήξουν  σε αναγκαστική προσαγωγή  «δειγμάτων» των κουρασμένων από την πανδημία παιδιών, νέων – και όχι τόσο… νέων- σε κάποιες κλινικές όπου δεν θα τους γίνει μόνο «τέστ κοροναιού» αλλά και «τεστ γνώσεων και νοημοσύνης». ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Κατακτήσαμε μια νίκη . Αλλά δεν κερδίσαμε τον πόλεμο. Ακόμα

Με την «μερική απελευθέρωσή» μας και την «μερική επιστροφή μας στην κανονικότητα» μετά την «μερική άρση των μέτρων», κάναμε το πρώτο βήμα  αφού αναμφίβολα βγήκαμε «μερικώς» νικητές στην αναμέτρησή μας με την πανδημία. Και αρχίσαμε όλοι να συζητάμε για την μετά την 4η Μαίου εποχή. Χρήσιμο. Γιατί και πάλι χρειάζονται προσαρμογές.  Κι αυτό γιατί ο covid 19 υπάρχει. Υπάρχει παντού γύρω από την «κοινότητα» όπως ο κ. Τσιόδρας ( καλή του ώρα και τον ευχαριστούμε και πάλι  όπως και όλους τους συναδέλφους του) ονόμασε το λαό. Εμάς. Όλους τους Έλληνες. Ο ιός κρύβεται και περιμένει τη δική μας απερισκεψία.

Και ξεκίνησε η κο...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Κομματικές αντιπαραθέσεις ενώ ο κορωναιός «αλωνίζει».

Κι έλεγα μέχρι πριν από λίγες μέρες: Πως και δεν υπάρχουν ακόμα  κομματικές αντιπαραθέσεις γύρω από τα – μέσω της πανδημίας- τραγικά γεγονότα που έπληξαν τη χώρα και τον τρόπο αντιμετώπισής τους; Πως και έχουμε προσηλωθεί στον ιό και τον τρόπο αντιμετώπισής του, ακόμα και στην εκπληκτική- για Έλληνες- συναίσθηση του  καθήκοντος για συμμόρφωση στους περιορισμούς για το κοινό καλό;

Δυστυχώς, πριν αλέκτορα φωνήσαι, το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης  επιστημόνων  ακυρώθηκε  από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης,  δήλωσε ότι "το περιεχόμενο σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα και &n...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Μα, το εννοείτε ότι «οι «ηλικιωμένοι» φταίνε για τη διασπορά του ιού;

Αντιλαμβάνομαι απόλυτα την ένδεια ειδήσεων «γενικού ενδιαφέροντος» που υπάρχει  σήμερα στο  διεθνές «περιβάλλον» λόγω  της πανδημίας, μια ένδεια που επηρεάζει αρνητικά την ενημέρωση  και ειδικότερα το περιεχόμενο των τηλεοπτικών Δελτίων Ειδήσεων τα οποία αποτελούν εδώ και αρκετά χρόνια το  κύριο μέσον πληροφόρησης του κόσμου. Αλλά όλα έχουν ένα όριο. Όπως όριο έχει- τουλάχιστον πρέπει να έχει- και η τρομο- λαγνεία, η οποία στις  μέρες μας  έχει γίνει ειδική  θυματο- λαγνεία και ειδική  θανατο- λαγνεία.

Μέσα σ αυτή την ειδική κατάσταση, τα τηλεοπτικά Δελτία Ειδήσεων το έχουν παρακάνει. Έχω ζήσει «από μέσα» πολλές τέτοιες  «Ειδικές Καταστάσεις »  στο απώτερο ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Πάντοτε υπήρχαν δυσαρεστημένοι, αντιδραστικοί και εξυπνάκηδες στην Ελλάδα.

Διαβάζω ότι η μεγάλη Ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» αποθεώνει τη χώρα μας ρωτώντας  «Γιατί η Ελλάδα έχει τόσο λίγους νεκρούς και κρούσματα;» και αμέσως απαντά ότι «ότι παρά τις περικοπές στο σύστημα υγείας, λόγω της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που αντέδρασαν καλύτερα στην κρίση του κορωναϊού».

Διαβάζω και την βρετανική Independent  που με ένα εκτενές άρθρο της Κέιτι Φάλον προσπαθεί να περιγράψει το πώς η Ελλάδα κατάφερε να «ισιώσει την καμπύλη του κορωναϊού».

Αλλά και οι Ιταλικές εφημερίδες μας ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ως «καλό παράδειγμα εφαρμογής μέτρων».

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Τι θα είχε γίνει αν εξακολουθούσε να είναι κυβέρνηση ο Σύριζα;

Χωρίς να αντιδρώ κομπλεξικά και για να «κάνω τον έξυπνο», έχω τις δικές μου, καθαρά προσωπικές  και καθόλου «πολιτικές» επιφυλάξεις απέναντι σε  δισταγμούς, μέτρα και αποφάσεις  που ελήφθησαν από την Πολιτεία αυτές τις «μαύρες μέρες» της μάχης μας κατά του κορωναιού.

Αρχικά δέχομαι ότι η στάση της κυβέρνησης και η αποφασιστικότητα του Μητσοτάκη ξεχώρισαν αναπόδραστα αλλά και αναπόφευκτα – λόγω απλής λογικής- από τη στάση του Σύριζα και των «ορκισμένων» υποστηρικτών του, μια στάση που δείχνει καθαρά το τι θα είχαν κάνει αυτοί εάν είχαν παραμείνει στην κυβέρνηση. Θα είχαν ενεργήσει ανάλογα με τον τρόπο που :

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Δυστυχώς, δεν μπορούμε πια «να πάμε για καφέ στην πλατεία»

Σάββατο, 21 Μαρτίου. Ακούω τα ηχογραφημένα μηνύματα στα Ελληνικά και σε ξένες γλώσσες που ακούγονται από τις ντουντούκες των περιπολικών  στις παραλίες και στις πλατείες  και τους δρόμους να καλούν, να «διατάζουν» περίπου τους ανύποπτους, αδιάφορους και ανώριμους  πολίτες να φύγουν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους την ώρα που «κλείνουν» τα πάρκα και οι τόποι αναψυχής  ενώ έχουν ήδη κλείσει τα θέατρα και οι κινηματογράφοι και τα σχολεία και τα γήπεδα καθώς ο φονικός covid-19  επελαύνει σ΄όλο τον κόσμο και σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους. Α...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Η «Ενημέρωση» των Ελλήνων σε όλο της το μεγαλείο.

Σφοδρές απειλές – ασύμμετρες ή συμμετρικές  δεν έχει πια και τόση σημασία δεδομένης της σφοδρότητας-  έχουν κυκλώσει την Ελλάδα. Και όχι μόνο την Ελλάδα. Αλλά βάζω πρώτη την Ελλάδα αφού «όταν καίγεται το σπίτι σου, τρέξε πρώτα να τη σβήσεις και μετά ψάξε το αίτιο ».

Τα ξέρετε αλλά πρέπει να τα καταθέσω με ένα-δυο συνοπτικά σχόλια :

1.  Η εδώ και μήνες προαναγγελθείσα από τον Ερντογάν «επέλαση» χιλιάδων πάσης φύσεως, φυλής ή εθνικότητας  προσφύγων, μεταναστών , λαθρομετανα...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Στην αντιμετώπιση του ιού, εμείς, οι πολίτες, εμφανιζόμαστε πολύ ανεπαρκείς

Μού είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσω το πώς εμείς οι Έλληνες, ο περήφανος και γενναίος λαός που συνήθως «δεν σηκώνει ούτε μύγα στο σπαθί του» και δεν διστάζει, παραδοσιακά να επιτεθεί ναι να ανατρέψει απαράδεκτες καταστάσεις που τον κάνουν να υποφέρει, να τις ανατρέψει με κάθε τρόπο, φερόμαστε τόσο ανόητα απέναντι στο covid-19, τον φονικό ιό που αφανίζει τον κόσμο.

Μα εμείς αντιδρούμε πάντα  δυναμικά, επικοινωνιακά, μ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Δεν χρειάζονται πολλά. Η αρχή έγινε. Ας προχωρήσουμε.

Θερμά συγχαρητήρια στο τηλεοπτικό ΣΚΑΙ και το Star και όποιο άλλο κανάλι  έπαιζε το  «σποτάκι»  με τον Παπαδόπουλο για τον κορωναιό που  το αναβάθμισαν προσθέτοντας και Νοηματική Γλώσσα. Συγχαρητήρια απ΄ όλους όσοι νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους με αναπηρία χωρίς να είμαστε ανάπηροι. Συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες. Γιατί;  Διότι , δεν ξέρω με ποιανού πρωτοβουλία, πήραν το εξαιρετικό ενημερωτικό σποτάκι με τον υπέροχο Σπύρο Παπαδόπουλο , που έγινε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, για την Ελλάδα και τους Έλληνες απέναντι στο κορωναιό – το ωραιότερο και πιο ευαίσθητο τηλεοπτικό μήνυμα- και του πρόσθεσαν κάτι το αυτονόητο :...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Κορωναιός: Πόσο μεγάλη η διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία!

Η Ελλάδα ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις καθώς ο κορωναιός άρχισε να «δείχνει τα δόντια του» κι εδώ, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, αλλάζοντας με ταχείς ρυθμούς τα «νούμερα» που δείχνουν την «πρόοδο» του ιού και την αδήριτη ανάγκη να ληφθούν μέτρα. Σκληρά μέτρα. Αδιανόητα μέχρι πριν από ένα-δυο μήνες. Και μέτρα που πρέπει απαραιτήτως να εφαρμοστούν, από τοπ Κράτος, από τις Υπηρεσίες και –κυρίως- από το λαό.

Και για να μην σας κουράσω αναφέροντας και απαριθμώντας τις χώρες σ΄ όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, τον ίδιο εχθρό, τις ίδιες – και μεγαλύτερες- απειλές, τις ίδιες – και σκληρότερες- καταστάσεις, θέλω απλώ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Εγώ έκανα το καθήκον μου. Εσείς;

Βρισκόμαστε εν τω μέσω μιας παγκόσμιας επέλασης του COVID-19. Κάθε μέρα "μετράμε" θύματα και στην Ελλάδα. Ήδη είχαμε ένα νεκρό, θύμα του κορωναιού. Η Ιταλία θυμίζει Έρημη Χώρα. Είχαν

149 νεκρούς στη Λομβαρδία σε μια ημέρα. Η Παγκόσμια Οικονομία και ο Παγκόσμιος τουρισμός απειλούνται με καταστροφή. Η Ελληνική κυβέρνηση κάνει έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές να κάνουν αίτηση για να προσληφθούν. Οι εκπρόσωποι των συστημικών τραπεζών συναντούν τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να αναλύσουν τα έως τώρα δεδομένα. Απολυμάνσεις παντού. Ο πρωθυπουργός απηύθυνε διάγγελμα στον ελληνικό λαό. Αναβάλλονται αθλητικές συναντήσεις, πρωταθλήματα, κινδυνεύουν με αναβολή οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Σκούρα τα πράγματα.

...

©2004-2020 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::