Ουμπέρτο Εκο:
Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο.
Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.

στη Βουλήμε τη Βίκυμε τη Βίκυ, την Παυλίνα, το Λάμπροστο Δήμο

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, είναι δημοσιογράφος - συγγραφέας και πρώην Bουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Αθηνών( 2004 - 2007 . Είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων από το 2010. "Επιστρατεύτηκε" από τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά ως υποψήφιος στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 αλλά δεν εξελέγη. Έκτοτε, δεν κλήθηκε να προσφέρει τις οποιεσδήποτε υπηρεσίες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παραμένει Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων.

Δημοτικές Εκλογές .

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας,εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων το 2010 με την Παράταξη "Αθήνα - Πόλη τη Ζωής μας", του Νικήτα Κακλαμάνη. Επανεξελέγη το 2014 με την παράταξη Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Στις 29 Απριλίου 2015, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Χρ. Τεντόμα και Θ. Πλεύρη, ανεξαρτητοποιήθηκε. Αφού τους ακολούθησε η πλειοψηφία των εκλεγμένων κοινοτικών συμβούλων, ίδρυσαν την εκτός Δημοτικού Συμβουλίου Παράταξη και πολιτική ομάδα  "Αθήνα είμαστε εμείς" και δραστηριοποιούνται πολυποίκιλα αλλά αυτόνομα στην Αθήνα. Στις 28 Απριλίου 2017, ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ασφαλιστικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Αυτοδιοίκησης

Συνταξιούχος δημοσιογράφος από το 2004.

Αναγκαστικά συνταξιούχος δημοσιογράφος από το 2004, μετά το 2008 συνέχισε να εργάζεται με όποιο νόμιμο και συμβατό  τρόπο σε διάφορα Μ.Μ.Ε. Ύστερα από τέσσερα χρόνια Σύμβουλος Έκδοσης του περιοδικού CRASH και την εφημερίδα ΧΩΡΑ, από τον Οκτώβριο του 2012, παρουσίαζε από το κανάλι ART tv την πολιτική εκπομπή "Τα Πάντα Ρει" και αργότερα, το "Εναλλακτικό Δελτίο". Μετά τις εκλογές του 2015 , επέστρεψε στο περιοδικό CRASH και άρχισε να αρθρογραφεί καθημερινά στο ειδησεογραφικό portal CRASHonline.gr και το διαδικτυακό περιοδικό dossier.gr. και να εργάζεται ως Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας "Ανεξαρτησία". Αποχώρησε από τις Εκδόσεις Τράγκα το καλοκαίρι του 2016. Συνέχισε να συνεργάζεται με Εκδοτικούς Οίκους.

Έχει γράψει δέκα μυθιστορήματα και πολλά άλλα βιβλία, τα περισσότερα των οποίων έχουν κυκλοφορήσει με την έκδοση Κυριακάτικων ή Σαββατιάτικων εφημερίδων. Έχει επίσης γράψει μελέτες, στίχους, θεατρικά και περίπου 2.500 άρθρα και αναλύσεις και επίκαιρα αναγνώσματα σε εφημερίδες και περιοδικά. 

- Το βιβλίο του"Πολεμικές Αποζημιώσεις και Κατοχικό Δάνειο "κυκλοφόρησε ως ειδική ιστορική καταγραφή, στη σειρά "Τετράδια Ιστορίας" της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Παρασκήνιο" της 15/2/ 2014.

-Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 ,στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του «Άσπρο Πουκάμισο και Κόκκινα παπούτσια» των Εκδόσεων "Εντύποις". 

Από το Νοέμβριο του 2016 ως τον Νοέμβριο του 2017 συνεργάστηκε με τον Εκδοτικό Οίκο Εμπειρία και επιμελήθηκε της έκδοσης άνω των 20 βιβλίων αλλά η συνεργασία διεκόπη χωρίς προφανή λόγο.

Τρία μυθιστορήματά του, το "Απόψε θα σου ορκιστώ πως σ αγαπάω" , "Η Αφροδίτη της Ανάφης"  και "Η Κυρία Μέλπω" επανακυκλοφόρησαν ως Ειδικές Προσφορές με τις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ και Ελεύθερος Τύπος.

Στις τελευταίες του συνεργασίες με την "Εμπειρία", επιμελήθηκε της επανέκδοσης των σπουδαίων βιβλίων : Α. του συγγράμματος παγκόσμιας φήμης του  Βίλχελμ Ράιχ "Μαζική Ψυχολογία του Φασισμού" και Β. του μυθιστορήματος του Φλομπέρ "Μαντάμ Μποβαρί". Τα βιβλία είναι προ πολλού έτοιμα προς έκδοση. 


  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Έχετε δίκιο αλλά ψάχνουμε «ψύλλους στ άχυρα»

Η πρόσφατη, προ ημερών μόλις, δήλωση/ανακοίνωση  της  Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών « ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» να καλέσει « την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την προκλητική και σκανδαλώδη ρύθμιση για δικαίωση των καταπατητών αναδασωτέας έκτασης 800 στρεμμάτων μέσα στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς, που είναι από τις πιο σημαντικές φυσικές περιοχές της Ελλάδας» είναι πολύ άμεση και αποφασιστική. Και φυσικά, οι Ενεργοί Πολίτες αυτοί έχουν δίκιο.

Αλλά : Σε ποιους απευθύνονται; Σε ποια κυβέρνηση, που έχει τι είδους ηθική δεοντολογία, τι είδους οικολογική συνείδηση  και τι ανάλογο παρελθόν;

Στην ανακοίνω...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Λογοκλόπος ο Σέξπιρ; Ε, όχι δα!

Διάβασα σε ανάρτηση του www.rizopoulospost.com, την αναδημοσίευση μιας  σχολιαστικής είδησης από το  www.protothema.gr  με τον πραγματικά συγκλονιστικό τίτλο : «Ο Σέξπιρ ήταν λογοκλόπος – Αποκάλυψη σοκ που ανατρέπει την παγκόσμια λογοτεχνία». Τη διαπίστωση αυτή έσπευσαν να υιοθετήσουν  και ελληνικές εφημερίδες και διαδικτυακοί τόποι με μιαν μεγ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Υπάρχει και φιλότιμο. Και τώρα, η σειρά της Αθήνας

Δεν σας κρύβω ότι το έχω πάρει κάπως… προσωπικά το θέμα του αυριανού συλλαλητηρίου στην Αθήνα. Κι αν το έχουν πάρει το ίδιο προσωπικά το θέμα οι κατά καιρούς πολλές χιλιάδες  Αθηναίοι ψηφοφόροι μου, οι απαξιωμένοι, περιφρονημένοι και λησμονημένοι συνταξιούχοι όλων των κλάδων, οι χιλιάδες άνεργοι  κάθε ειδικότητας από κάθε γειτονιά, οι νέοι επιστήμονες που δεν βρίσκουν δουλειά, οι άνεργοι δημοσιογράφοι, οι φτωχοποιημένοι σε σημείο εξαθλίωσης  καλλιτέχνες και δημιουργοί, οι μαγαζάτορες με τα κλειστά μαγαζιά, τα απογοητευμένα νιάτα και τα ξεχασμένα γηρατειά ΟΛΗΣ της Αθήνας, της  Αττικής, των περιχώρων, τότε «τρέμε Θεσσαλονίκη».

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Τι κάνει νιου νιάου στα κεραμίδια

Ψιλοχαμογέλασα όταν έμαθα ότι η Ένωση Συντακτών  θα διοργάνωνε Διημερίδα με θέμα την «Στήριξη του Τύπου στην εποχή της κρίσης».  Κι αυτό γιατί με την παρουσία – ακόμη και ως ομιλητών-  και δημοσιογράφων , μελών της ΕΣΗΕΑ που εδώ και χρόνια, ιδίως σήμερα, προσφέρουν έμμισθα τις υπηρεσίες τους μέχρι και σε  πολιτικά κόμματα, τι συζήτηση μπορούσε να γίνει γύρω από ένα ζωτικό θέμα επιβίωσης ενός κραταιού – άλλοτε- κλάδου από τον οποίο εξαρτάτο η ενημέρωση της κοινωνίας για τα συμβαίνοντα τη στιγμή κατά την οποία η μόνη  απάντηση στα βασικά ερωτήματα – που ΔΕΝ πρόκειται φυσικά να τη δώσω ως «αυτονόητη-  είναι η παροιμία « Τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια;». Στήριξη; Δηλαδή; Ποιος να στηρίξει ποιον; Αφού το τσουκάλι είναι ένα και όλ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
«Όσα ξέρει ο νοικοκύρης…..»

Δεν θυμάμαι να πέρασαν πάνω από 5-6 μέρες που στη «βράση» της ψήφισης του τελευταίου πολυνομοσχεδίου «της συμφοράς» - υπερψήφιση που κατέστη άνετα δυνατή από τις τερατογενέσεις που έχουμε παρακολουθήσει να εξελίσσονται κυβερνητικώς με ανίερες , μέχρι και κωμικές συνεργασίες-  όταν απολαύσαμε διάφορους κυβερνητικούς να εμφανίζονται στα φιλόξενα τηλεοπτικά κανάλια και να μάς λένε πόσο καλά πάνε τα πράγματα, πόσο «έπεσε» η ανεργία και σε πόσο καλή κατεύθυνση πηγαίνει η χώρα.

Συνήθως, όταν παρακολουθώ ειδησεογραφικές τηλεοπτικές εκπομπές, ακούγοντάς τους όλους αυτούς να λένε απίστευτες αρλούμπες, το μυαλό μου κλωθογυρίζει στις...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Γιατρέ μου, μήπως πρέπει να με δει κάποιος γιατρός;

Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η περίοδος που ζούμε. Πολιτικά. Και κοινωνικά. Και είμαι κυριολεκτικά ευτυχής που μπορώ να παρακολουθώ τις εξελίξεις, τις κινήσεις, τις δηλώσεις και το παρασκήνιο από κάποιαν απόσταση. Είμαι – και αισθάνομαι- ελεύθερος, δεν έχω δεσμεύσεις, δεν «χρωστάω» τίποτα και σε κανέναν και μπορώ να στέκομαι ακριβώς «στη μέση», να βλέπω, να διαπιστώνω και όταν με ρωτάνε τη γνώμη μου – οι απλοί άνθρωποι στο δρόμο, στο καφενείο, στην εκκλησία ή στο τρόλει- να τη λέω χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι απέχω. Αντιθέτως. Τώρα είμαι πολύ πιο ισχυρός από τότε που είχα ενεργό συμμετοχή στις πολιτικές/κομματικές  εξελίξεις διότι τώρα, ουδείς πρόκειται να μου κουνήσει το δάχτυλο. Έτσι κι α...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Εποχή Τραμπ : Στα χέρια της επιχειρηματικής ολιγαρχίας και το Διαδίκτυο.

Μια είδηση που έπεσε μάλλον τυχαία «στα χέρια μου», καθώς μέσα στην ειδησεογραφική φτώχια της γιορτινής περιόδου που άρχισε  ελάχιστα είναι τα ενδιαφέροντα θέματα που αναδεικνύονται  είναι αυτή που επιβεβαιώνει τους φόβους για «τέλος στην ουδετερότητα του Διαδικτύου στις ΗΠΑ».  Και λέω «επιβεβαιώνει τους φόβους» γιατί το ζήτημα  συζητείται αρκετές  εβδομάδες  και τώρα, με απόφαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής  Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών ( FCC) οριστικοποιείται αυτό που όλοι  οι «μεσαίοι» χρήστες του διαδικτύου στην Αμερι...

  Βιογραφικό
Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα
  Αρχική
1η Σελίδα (κάτω από τα παράθυρα)

  1η Σελίδα (κάτω από τα παράθυρα)
1η Σελίδα (κάτω από τα παράθυρα)
  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Δεν είμαστε καθόλου εντάξει

Αυτά, τα παρακάτω, τα λίγα αλλά ουσιώδη, είπα στην Εκδήλωση που οργανώσαμε την Παρασκευή, 1η Δεκεμβρίου στον Ιανό, ως "Η Αθήνα είμαστε εμείς", Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία για την Αθήνα. Τα είπα σε ακροατήριο που γνωρίζει. Μπροστά στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Τα είπα ανοιχτά και δημόσια όπως τα έλεγα και τα λέω και στο Κοινοβούλιο και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και σε δεκάδες άρθρα και σχόλια επί πολλά χρόνια. Κι αυτά και άλλα πολλά για την Οδική Ασφάλεια, για την Κυκλοφοριακή Αγωγή, για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για τους επιπόλαιους, αλαζόνε...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Το αστείο τέλειωσε. Κανείς δεν …γελάει πια

Μέσα στις φωνές και τις κραυγές απόγνωσης και τις διαμαρτυρίες για τα χιλιάδες λάθη στα αναδρομικά των συνταξιούχων,  με το παλιό αριστερό σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» να έχει γίνει « Δεν θα μείνει σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη», με το Ειρηνοδικείο να έχει μεταβληθεί από τα χημικά και τα ΜΑΤ σε «Εξάρχεια», με την τραγωδία της Μάνδρας να διαιωνίζεται μέσα στις λάσπες  από το ενεργό «τέρας της γραφειοκρατίας», με τους φοιτητές  να τρώνε ξύλο και δακρυγόνα επειδή ζητούσαν θέρμανση , ζεστό νερό και  καθαριότητα στις Φοιτητικές εστίες, με την Υπόθεση Καμένου να έχει αναστατώσει την κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο και την Κοινωνία, ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον απ΄ ευθείας αντιμέτωπος με τα ψέματά του, τις συμπεριφορές του, τη...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Που θα φτάσει αυτή η συνειδητή παραχάραξη της ιστορίας;

Τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές,  παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου του 2017, στις 10.30 το πρωί, δεν μπορώ να ξέρω πώς θα εξελιχθεί η κατάληψη του πολύπαθου Ανώτατου Ιδρύματος από τους «μπαχαλάκηδες» / αντιεξουσιαστές κι ούτε που ξέρω ποιους άλλους και η απόφασή τους να ματαιώσουν ( προς Θεού, όχι να «ακυρώσουν» όπως το είδα γραμμένο επιπόλαια ΚΑΙ σε εφημερίδες) τον παραδοσιακό εορτασμό.

Κακώς διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους όσοι διαμαρτύρονται για την απουσία Κράτους, την αδυναμία επέμβασης, την απραξία, την αδυναμία αλλαγής τετελεσμένων γεγονότων που επιβάλλουν ακταίες μειοψηφίες. Έχουν περάσει 44 χρόνια από το Νοέμβρη του 1973 και οι περισσότεροι – αν όχι όλοι- που ταμπουρώθηκαν στο Πολυτεχνείο...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Πως μπορούμε να γυρίσουμε στην «κανονικότητα»;

Επειδή πολλοί μιλάνε, γράφουν,  μιλάνε, κουτσομπολεύουν, μεταδίδουν αλλά και σχεδιάζουν προγράμματα στην τηλεόραση, αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω – διότι δεν ξέρουν όλοι ούτε είναι υποχρεωμένοι να ξέρουν- ότι δούλεψα στην τηλεόραση : Από το 1976 ως το 1994 στην ΕΡΤ, στις ειδήσεις, τα αθλητικά, τις εκπομπές και την παραγωγή, ενδιαμέσως από τον Αύγουστο του 1989 ως το Μάιο του 1990 στη δημιουργία του MEGA, επέστρεψα στην ΕΡΤ τον Ιούνιο του 1990, πήγα για δυο χρόνια στο New Channel, επέστρεψα και πά...


©2004-2018 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::