Ουμπέρτο Εκο:
Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο.
Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.

στη Βουλήμε τη Βίκυμε τη Βίκυ, την Παυλίνα, το Λάμπροστο Δήμο

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, είναι φιλόλογος, δημοσιογράφος - συγγραφέας και πρώην Bουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Αθηνών( 2004 - 2007) . Θήτευσε επί 9 χρόνια ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων(2010-2019)."Επιστρατεύτηκε" από τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά ως υποψήφιος στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 αλλά δεν εξελέγη.  

Δημοτικές Εκλογές

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας,εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων το 2010 με την Παράταξη "Αθήνα - Πόλη τη Ζωής μας", του Νικήτα Κακλαμάνη. Επανεξελέγη το 2014 με την παράταξη Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Στις 29 Απριλίου 2015, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Χρ. Τεντόμα και Θ. Πλεύρη, ανεξαρτητοποιήθηκε. Αφού τους ακολούθησε η πλειοψηφία των εκλεγμένων κοινοτικών συμβούλων, ίδρυσαν την εκτός Δημοτικού Συμβουλίου Παράταξη και πολιτική ομάδα "Αθήνα είμαστε εμείς",  Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019, δεν ήταν υποψήφιος, στο Δήμο Αθηναίων με τον Κώστα Μπακογιάννη. Αποδέχτηκε την πρόταση του Γιάννη Σγουρού και ήταν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος  Αττικής του Κεντρικού Τομέα με την "Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής" αλλά δεν εξελέγη διότι η Παράταξη δεν μπήκε στο Δεύτερο Γύρο και η ανάμιξή του με τα Κοινά ολοκληρώθηκε.Συνταξιούχος δημοσιογράφος από το 2004

Είναι -αναγκαστικά- συνταξιούχος δημοσιογράφος από το 2004 και την εκλογή του στο Κοινοβούλιο. Μετά το 2008 συνέχισε να εργάζεται με όποιο νόμιμο και συμβατό τρόπο σε διάφορα Μ.Μ.Ε. Ύστερα από τέσσερα χρόνια Σύμβουλος Έκδοσης του περιοδικού CRASH και την εφημερίδα ΧΩΡΑ, από τον Οκτώβριο του 2012, παρουσίαζε από το κανάλι ART tv πολιτική εκπομπή . Μετά τις εκλογές του 2015 , επέστρεψε στο περιοδικό CRASH και άρχισε να αρθρογραφεί καθημερινά στο ειδησεογραφικό portal CRASHonline.gr και το διαδικτυακό περιοδικό dossier.gr. και να εργάζεται ως Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας "Ανεξαρτησία". Αποχώρησε από τις Εκδόσεις Τράγκα το καλοκαίρι του 2016. Συνέχισε να συνεργάζεται με Εκδοτικούς Οίκους. Παράλληλα, άρχισε συστηματικά τη συνεργασία του με το πρώτο σε αναγνωσιμότητα site για την Αναπηρία meallamatia.gr που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Μέχρι σήμερα συνεχίζεται και η συνεργασία του με το ενημερωτικό, πολιτικό site reporter.gr που άρχισε το χειμώνα του 2019.

Άρχισε να γράφει αρκετά νέος αλλά ως συγγραφέας, "συστήθηκε" στο κοινό το 1996 με τη βιογραφία του πατέρα του Λάμπρου Κωνσταντάρα "Μέσα απ΄τα Δικά μου Μάτια". Έχει γράψει 9 μυθιστορήματα και περισσότερα από 35 άλλα βιβλία και ιστορικά αναγνώσματα, τα περισσότερα των οποίων έχουν κυκλοφορήσει με την Κυριακάτικη έκδοση διάφορων εφημερίδων. Έχει επίσης γράψει μελέτες, μουσική, στίχους, θεατρικά έργα, σενάρια και περίπου 2.500 άρθρα, αναλύσεις και αναγνώσματα σε εφημερίδες και περιοδικά.

Τα βιβλία του "Πολεμικές Αποζημιώσεις και Κατοχικό Δάνειο"  , "Η Νύχτα των Κρυστάλλων", " Κινήσεις στη Σκακιέρα του Τρόμου", "Η Συνθήκη της Λωζάνης  και τα Σκοτεινά Σχέδια" και  "Απ΄τον Κεμάλ στον Ερντογάν" κυκλοφόρησαν ως ειδικές ιστορικές καταγραφές, στη σειρά "Τετράδια Ιστορίας" της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Παρασκήνιο" το 2014 και το 2015.

Από το Νοέμβριο του 2016 ως τον Νοέμβριο του 2017 συνεργάστηκε με τον Εκδοτικό Οίκο Εμπειρία και επιμελήθηκε της έκδοσης άνω των 20 βιβλίων, αλλά η συνεργασία διεκόπη χωρίς προφανή λόγο και δεν συνεχίστηκε.

Τρία μυθιστορήματά του, τα "Απόψε θα σου ορκιστώ πως σ αγαπάω", "Η Αφροδίτη της Ανάφης" και "Η Κυρία Μέλπω" επανακυκλοφόρησαν ως Ειδικές Προσφορές με τις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ και Ελεύθερος Τύπος.

Στις τελευταίες του συνεργασίες με την "Εμπειρία", επιμελήθηκε της επανέκδοσης σπουδαίων βιβλίων, μυθιστορημάτων των Ντοστογιέφσκι, Τολστόι, Ζολά, Τσβάιχ, Χάινε, Ντίκενς, Γκόγκολ, Φιτζέραλντ,  Ουάιλντ , Μαλρό, του συγγράμματος παγκόσμιας φήμης του Βίλχελμ Ράιχ "Μαζική Ψυχολογία του Φασισμού", του μυθιστορήματος του Φλομπέρ "Μαντάμ Μποβαρί" και πολλών άλλων.

Το βιβλίο του "Ημερολόγια" που περιλαμβάνει τρία αφηγήματα βασισμένα σε συνομιλίες, δημοσιογραφικές και ημερολογιακές καταγραφές με τίτλους 1. Σεισμός, 2. Πολιτική και 3. Κατάθλιψη, εκδόθηκε τις πρώτες ημέρες του Μαΐου 2018 από τον Εκδοτικό Οίκο "Εντύποις" και παρουσιάστηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου στο Polis Art Cafe - Στοά του Βιβλίου. Στο τρίτο αφήγημα, έχει συνεργαστεί η κόρη του Παυλίνα. 

Τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου, έγινε η δεύτερη παρουσίαση, στη Θεσσαλονίκη, στον "Αλέξανδρο", παρουσία πολύ μεγάλου ακροατηρίου και με βασικό ομιλητή τον Σάββα Τσιτουρίδη.

Στα τέλη Ιουλίου 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "ΒΑΚΧΙΚΟΝ" ένα θεατρικό του έργο/κείμενο σε έντυπη μορφή, το "Βουλευτή να σε πει η μάνα σου", το οποίο είχε αρχίσει να γράφεται το 2008-9 αλλά στην πορεία, άλλαξε τουλάχιστον 4 φορές λόγω των διαφόρων πολιτικών εξελίξεων και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2018.

Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019, αν δυο συνεχείς φορές Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης δεν τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό του. Αποδέχτηκε πρόταση του Γιάννη Σγουρού ως υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής. Με 5.402 ψήφους, βρέθηκε στην τέταρτη θέση του Κεντρικού Τομέα αλλά δεν εξελέγη γιατί η παράταξη δεν "πέρασε" στον δεύτερο γύροι..

Ολοκλήρωσε τη συγγραφή του νέου του βιβλίου "Ο γιός της παπαρούνας " μαζί με την κόρη του Παυλίνα, στις αρχές Φεβρουαρίου 2020. Πρόκειται για ένα σύγχρονο μυθιστόρημα βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία με θέματα την ιστορία μιας λαθραίας μετανάστριας και την φρίκη που γνώρισε αλλά την υιοθεσία εγκαταλελειμμένων παιδιών. Η διαδικασία συμφωνίας με εκδοτικό Οίκο για την κυκλοφορία του δεν προχώρησε λόγω του lock down και του εγκλεισμού. Θα συνεχιστεί η προσπάθεια όταν οι εκδοτικοί οίκοι επαναλάβουν τη δραστηριότητά τους.

Σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οίκο Vaporia, ετοίμασε ένα άλμπουμ με τίτλο "Η Φωνή της Ψυχής" με την παρουσίαση σημαντικών προσωπικοτήτων της ελληνικής Ναυτιλίας και Επιχειρηματικότητας. Και αυτή η έκδοση καθυστέρησε λόγω του lock down. Η συγγραφή ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο του 2020 αλλά λόγω της πανδημίας η έκδοση καθυστερεί.

Συνεχίζει να γράφει και να ονειρεύεται.  Απόψεις και Παρεμβάσεις
H Ελλάδα έχει στόμα και μιλάει

Ο Σουλτάνος Ερντογάν έχει  πια  «ξεφύγει». Μέσα στην πίεση που αισθάνεται, μιλάει πολύ και πράττει περισσότερα. Και η Ελληνική πλευρά – που έχει δίκιο-  απαντά, χρόνια τώρα, με διπλωματική ευγένεια. Αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας για να μην οξύνει τα πράγματα, «οχυρώνεται» πίσω από τις διεθνείς συνθήκες και την Ευρωπαική Ένωση, απαντά λογικά και με περίσκεψη στις προκλήσεις, παίρνει τα μέτρα της, συνάπτει συμφωνίες, ετοιμάζεται για τα χειρότερα αλλά …. «στόμα έχει και μιλιά δεν έχει». Αρνείται κατηγορίες, παραπέμπει σε συνθήκες, προειδοποιεί την Ε.Ε., διευρύνει τις συνεργασίες της, ζητά λογική, μένει στις δίκαιες  θέσεις της, κάνει τέλος πάντων ό,τι μπορεί για να μην χειροτερέψει τα πράγματα. Αλλά παραείναι ευγενής. Και δεν απαντά σε ψέματα και παράλογους ισχυρισμούς ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Στο καλό «άυλε» φίλε Γιώργο Καραιβάζ

Δεν είναι αλήθεια αυτό που λέμε πολλές φορές ότι   «είναι δύσκολο να γράψω….» για ένα πολύ σοβαρό, πολύπλοκο και «επικίνδυνο» ζήτημα που μας αφορά και προσωπικά.  Αντιθέτως. Για μένα, λ.χ., μού είναι εύκολο να γράψω για τη δολοφονία του συναδέλφου Γιώργου Καραιβάζ. Μού είναι εύκολο ακριβώς γιατί με αφορά προσωπικά, έστω κι αν ο συνάδελφός μου αυτός  δεν ήταν προσωπικός μου φίλος. Ελάχιστα τον γνώριζα, ήταν  αρκετά νεότερός μου, ανήκε σε μιαν άλλη γενιά αλλά…. ΗΤΑΝ  δημοσιογράφος. Με Δ κεφαλαίο.

 Ήταν και σύζυγος και  πατέρας, με αρκετούς φίλους στη δύσκολη «ειδικότητα» του αστυνομικού συντάκτη. Ήταν ακούραστος, εργατικός, προσηλωμένος στη δουλειά του. Κι όλα αυτά, τον έκαν...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Τα «μπουλούκια» της Ελλάδος

Για να καταλαβαινόμαστε και για να μην έχουμε παρεξηγήσεις :  Η λέξη «μπουλούκι» προέρχεται από την τουρκική bölük  και υπονοεί  ένα στρατιωτικό σώμα ατάκτων που προέρχονταν από ‘δώ κι από’ κει , τους έδιναν μια μικρή αμοιβή και πήγαιναν να πολεμήσουν. Κι όποιον πάρει ο χάρος. Στην Ελλάδα «πέρασε» ως ομάδες μαστόρων που δεν είχαν μόνιμη δουλειά και  πήγαιναν από τόπο σε τόπο αναζητώντας εργασία.  Και αργότερα, η λέξη «μπουλούκι» ήταν ο ορισμός μιάς ομάδας που σχημάτιζαν ένα «θίασο» που θα περιόδευε απ΄τη μια ως την άλλη άκρη της χώρας περιγράφει μία ομάδα ηθοποιών ( που λέει ο λόγος), έναν μικρό περιφερόμενο θίασο,  ο οποίος ταξίδευε είτε με διάφορα «μέσα»  ( μέχρι και με … μουλάρια) είτε και με τα πόδια για να παρουσιάσει στο «πόπολο», σε καφενεία ή ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
«Ιστορικό» ντοκιμαντέρ για τους «κατσαπλιάδες» του Αγώνα του’21

H σειρά 8 ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ με τίτλο «1821» που φτιάχτηκε το 2011 με αφορμή τη συμπλήρωση 190 χρόνων από την Επανάσταση   και προβλήθηκε τότε, κρίθηκε ότι έπρεπε να ξαναπροβληθεί και φέτος, μια χρονιά που συμπληρώνονται – και γιορτάζονται- τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Δεν είναι δουλειά μου να κρίνω τις αποφάσεις παραγωγής εκπομπών ενός τηλεοπτικού σταθμού μεγάλης εμβέλειας, ούτε είχα παρακολουθήσει το 2011 την Πρώτη Προβολή. Η οποία – ειρήσθω εν παρόδω- ούτε πολύ μεγάλες τηλεθεάσεις είχε, ούτε ιδιαίτερα πολλά σχόλια είχε προκαλέσει. Και ήταν κρίμα γιατί επρόκειτο για μια μεγάλη και ακριβή παραγωγή, πολλά και δύσκολα εξωτερικά γυρίσματα,...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Μα, συγγνώμη κι όλας, καταλάβατε τι ψηφίσατε;

Στις 11 Δεκεμβρίου, με 179 ψήφους, βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ, «πέρασε» από τη Βουλή και έγινε νόμος του Κράτους το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την Αναδιοργάνωση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων. «Και λοιπόν;» θα αναρωτηθεί όποιος από τους Έλληνες «μέσους» πολίτες που ασφυκτιούν κλεισμένοι στα σπίτια τους με το φόβο της πανδημίας και όλων των άλλων δεινών διάβασε, άκουσε, έμαθε τέλος πάντων για την ψήφιση και για μια διάταξη που περιλαμβανόταν για τον μακροχρόνιο δανεισμό αρχαιοτήτων σε μουσεία του εξωτερικού.

«Και λοιπόν;» Τόσα νομοσχέδια περνάνε, τόσα νομοσχέδια συζητιούνται, τόσες αντιπαραθέσεις δημιουργούνται. Πόσοι από τους βουλευτές που τα υπερψηφίζουν τα γνωρίζουν καλά στην...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Έγινε ανασχηματισμός. Αλλά μόνο εκλογές δεν δείχνει

Ναι. Το καταλαβαίνω. Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι η πρώτη είδηση. Η πιο μεγάλη είδηση. Τόσο μεγάλη – δημοσιογραφικά τουλάχιστον- που τα καταπίνει όλα τ΄ άλλα και τα βάζει σε δεύτερη μοίρα. Προσωρινά όμως.

Ναι. Το αντιλαμβάνομαι ότι «ψάχνονται» όλοι να καταλάβουν γιατί «βγήκε» απ΄ την κυβέρνηση ο Θεοδωρικάκος που μήνες τώρα, χρόνια ίσως, βρίσκεται δίπλα στον Μητσοτάκη και τον συμβουλεύει για τα περισσότερα εν όψει αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν.

Ναι. Το κατανοώ. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι «το ήξεραν» ότι θα φύγει απ΄την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας ο Βρούτσης και αναζητούν τον λόγο για τον οποίο θα πετύχει ο μέχρι χθες υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Χατζηδάκης εκεί που δεν πέτυχε ο Βρούτσης . Αλλά και γιατί κρίθηκε «σκόπιμο» να αλλάξει υπουργείο ο Χατζηδάκης εάν έκανε κ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Δεν τις «σηκώνουμε» πια τις κόντρες.

Φαντάζομαι ότι κι εσείς –όπως κι εγώ- πιστεύετε ότι το μόνο που ΔΕΝ χρειαζόμαστε αυτή την συνεχιζόμενη πιεστική περίοδο, είναι μια κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, τους λοιμωξιολόγους, την Ε.Ι.Ν.Α.Π. (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς) , τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο , τους Συλλόγους Νοσηλευτών…..

 Φαντάζομαι ότι κι εσείς –όπως κι εγώ- θέλετε να πιστεύετε ότι Κυβέρνηση, Υπουργείο, Ενώσεις, Σύλλογοι, γιατροί του ΕΣΥ και γιατροί του Ιδιωτικού Τομέα αποτελούν μια ομάδα , ενωμένοι σαν μια γροθιά της χώρσς απέναντι στη δολοφονική απειλή της πανδημίας.

Φαντάζομαι ότι κι εσείς –όπως κι εγώ- θέλετε να πιστεύετε ότι τα ονόματα δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σημασία και ΚΑΜΙΑ διαφορά μεταξύ τους είτε πρόκειται για κυβερνητικούς αξιωματούχους, καθηγητές ιατρικής , «απλούς» γιατρούς, γι...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Η Κυβέρνηση σε κρίσιμο «τρίστρατο».

Όσο και να προσπαθούν φιλοκυβερνητικές εφημερίδες να πείσουν ότι «Η Ελλάδα προσέρχεται στον 61ο γύρο των διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία χωρίς να έχει αποστεί ούτε βήμα από τις πάγιες θέσεις της  και κυρίως χωρίς αισθήματα φόβου», εγώ έχω  τα δικά μου αισθήματα φόβου. Καλά κάνουν οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες να στέκονται στο πλευρό της κυβέρνησης γιατί και η δημοφιλία του πρωθυπουργού παραμένει πολύ υψηλή και η συνολική κυβερνητική πολιτική εμφανίζεται , δημοσκοπικά τουλάχιστον, αποδεκτή από την πλειοψηφία. Είναι όμως η κατάσταση ακριβώς έτσι; Δεν έχει αποστεί από τις πάγιες θέσεις της η κυβέρνηση; Ο κ. Μητσοτάκης δεν «ξεκαθάρισε» στα τέλη Σεπτεμβρίου ότι «δεν μπορούμε να συζητάμε και να κάνουμε διερευνητικές επαφές εάν κάποιος προχωρά σε μονομερείς ενέργειες»; Έχει αλλάξει κάτι και δεν μας το έχουν πει; Έχει πάρει τ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Δημοσκοπήσεις και «κόμπος στο χτένι»

Διάβασα τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου ( και καλό μας μήνα που λέει ο λόγος)  ότι : «  Αναταράξεις προκάλεσε στο Κίνημα Αλλαγής η δημοσκόπηση της Metron Analysis που κατέγραψε κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο χώρο του Κέντρου και ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου του ΚΙΝΑΛ έσπευσε να αμφισβητήσει την ίδια την εταιρεία δημοσκοπήσεων και τον επικεφαλής Στράτο Φαναρά».

Για όσους δεν παρακολούθησαν το MEGA και την δημοσκόπηση – τους οποίους παρακαλώ να διαβάσουν στα στοιχεία- θέλω να επισημάνω ότι υπήρξα ανέκαθεν αμφισβητίας των δημοσκοπήσεων για πολλούς και διάφορους-προφανείς- λόγους. Ωστόσο είναι γεγονός ότι η δημοσκόπηση έδειξε ότι οι θετικές γνώμες για τον κ. Μητσοτάκη μεταξύ των οπαδών του ΚΙΝΑΛ ήταν 92% και ότι αυτό ήταν ,ας πούμε, περίεργο γιατί οι θετικές γνώμες για τον ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Ελληνικός Αθλητισμός : Η Κόπρος του Αυγείου περιμένει ένα σύγχρονο Ηρακλή.

Η γενναία απόφαση της τιμημένης Ολυμπιονίκου μας Σοφίας Μπεκατώρου να αποκαλύψει – με αβάσταχτο προσωπικό πόνο που τον κρατούσε χρόνια μέσα στην ψυχή της-  την προσωπική της τραγωδία, κινητοποίησε μια ολόκληρη κοινωνία που συνειδητοποίησε αιφνιδιαστικά, άγνωστες για τους πολλούς αλήθειες.

Για τους πολλούς. Γιατί οι «λίγοι» τις ήξεραν. Ίσως όχι την συγκεκριμένη κακοποίηση κυρίως της ψυχής της Σοφίας Μπεκατώρου από άτομο που λόγω θέσεως είχε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να της συμπαραστέκεται και να την βοηθά. Αλλά από άλλες, πολλές περιπτώσεις βλαπτικής συμπεριφοράς εις βάρος αθλητριών και αθλητών με μεγάλες διακρίσεις στην Ιστιοπλοία και –ποιος ξέρει- και άλλων αθλημάτων. Ο νεαρός αθλητής ή αθλήτρια είναι «εύκολο» θύμα. «Εύκολη» λεία  για τους εκμεταλλευτές. Το παιδί μπαίνει στον αθλητισμό  για να βελτιώσει τον εαυτό του, ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Ο καθένας μας έχει το δικό του κώδικα τιμής. Και μ αυτόν πορεύεται.

Ο ιός εξαπλώνεται. Μεταλλάσσεται. Απειλεί. Δημιουργεί προβλήματα αντιμετώπισής του, προσωπικές τραγωδίες, γη που τρέμει και προβλήματα επικοινωνίας. Μόνον οι όποιοι αρνητές παραμένουν συνωμοσιολογικά αδιάφοροι και επικίνδυνοι. Και γίνονται συνεργοί στο έγκλημα.

Ο ιός δυναμώνει και εξαπλώνεται. Όχι ο covid19. Ο «άλλος». Εγχώριας παραγωγής και κατανάλωσης.  Και δεν μας απειλεί με εισαγωγή στο νοσοκομείο. Ούτε με διασωλήνωση. Μας απειλεί με σαπίλα. Όλη την κοινωνία. Γιατί δεν σκοτώνει ανθρώπους. Συνειδήσεις «σκοτώνει». Προσωπικότητες πλήττει ανεπανόρθωτα. Και δεν είναι σημερινός. Σήμερα «έσκασε» ο Ασκός. Αλλά ο ιός μας δηλητηρίαζε χρόνια τώρα.

Αδικία, αναξιοπιστία, αχαριστία αναξιοπρέπεια, εκφοβισμός, ταπεινωτική συμπεριφορά, αδιαφορία, έλλειψη σεβασμού, προσωπικό ...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Ο πρωθυπουργός, ο καθηγητής και ένα ζευγάρι παπούτσια

Δεν θα ήθελα καθόλου να «φοράω τα παπούτσια» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν μού ήταν μεγάλα, θα περπατούσα εντελώς «στραβά» και θα κινδύνευα να πέσω σε κάθε μου βήμα γιατί θα έσερνα τα πόδια μου. Αν μού ήταν μικρά, θα μου δημιουργούσαν πόνο και τεράστια δυσαρέσκεια  και το πρόσωπό μου θα αντανακλούσε αυτή τη δυσαρέσκεια. Δεδομένου όμως ότι έχουμε περίπου το ίδιο μπόι, θα μου έρχονταν καλά. Αλλά ποιος νοήμων άνθρωπος θα ήθελε σήμερα να του «έρχονταν καλά» τα παπούτσια του πρωθυπουργού; Εγώ πάντως όχι. Είναι δύσκολο πράγμα να βαδίζεις φορώντας «τα παπούτσια του Μητσοτάκη».

Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι – και μάλιστα εξαιρετικοί επιστήμονες- που το έχουν δεχτεί. Δεν είναι αναγκαστικά κακό. Φοράνε τα παπούτσια του και...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Παντογνώστες δεν υπάρχουν. Αλλά ούτε και προγνώστες

Mου κίνησε αμέσως την προσοχή ο τίτλος σε άρθρο τού φίλου μου, δημοσιογράφου, έγκριτου σχολιαστή Θάνου Οικονομόπουλου : « Δημοσκοπήσεις επικίνδυνα καλές για την κυβέρνηση...». Το διάβασα αμέσως γιατί ξέρω ότι είναι ψύχραιμος, καλοπροαίρετος, συνήθως με καλές πληροφορίες και με «πολύ ωραίο στυλ…. βεβαίως…. βεβαίως…» που έλεγε και το τραγούδι.

Το διάβασα έχοντας πράγματι στο μυαλό μου τις τελευταίες τρεις – εν πολλοίς άσκοπες- δημοσκοπήσεις που έδειχναν , μέσα σε λίγες μέρες ότι :

Με 16 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση, της Pulse για τον ΣΚΑΪ. <...

  Απόψεις και Παρεμβάσεις
Επικήδειος η «αλήθεια του Σύψα».

Ο  Ναυπάκτιος καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας  είναι ένα διακεκριμένο μέλος της Ελληνικής Ομάδας Επιστημόνων που συνεστήθη από την κυβέρνηση  για την αντιμετώπιση του κορωναϊού.  Η σταδιοδρομία και το βιογραφικό του καθηγητή  της Ιατρικής Σχολής Αθηνών περιλαμβάνουν ορισμένα από τα παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία – μεταξύ άλλων Πανεπιστήμια Ζυρίχης, Μασαχουσέτης, Χάρβαρντ, Τέξας.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, « ο κ. Σύψας  είναι αφοσιωμένος, εκτός από το ακαδημαϊκό του έργο, και στο κλινικό έργο στη Μονάδα Λοιμώξεων Κλινικής Παθολογικής Φυσιολογίας στο «Λαϊκό Νοσοκομείο».

Το βιογραφικό του είναι εξαιρετικό και προφανώς γι αυτό  επελέγη από την κυβέρνηση να συμμετάσχει σε μια ομάδα διαπρεπών επιστημόνων. Έτσι έγινε ένας από τους ...


©2004-2024 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::